19 / 05 / 2024

gelecek yıllara ait kira gelirleri

gelecek yıllara ait kira gelirleri

Mesken ve işyeri gibi gayrimenkullerin kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler için beyanname verilerek gelir vergisi ödeniyor. Peki, peşin alınan kiranın beyanı nasıl yapılır?

Bu ülkede gelecek yıl içerisinde 28 bin şirketin iflas etmesi bekleniyor!

Son üç ayda 6 bin 342 şirketin iflas ettiği ülkede yaşanan yüksek faiz oranları ve artan borçlanma maliyetleri nedeniyle gelecek yıl içerisinde toplam 28 bin şirketin daha iflas edebileceği belirtildi.

Altın silkelenip tozunu attı 2023'te çift haneli yükselecek!

ABD'de ve Avrupa'da yükselen faiz oranları ve güçlü dolar, bu yıl altın piyasalarında büyük bir baskı yarattı. Ancak ABD’den gelen düşük enflasyon verisiyle altın üzerindeki tozu silkeledi ve uzun süredir beklenen yukarı yönlü harekete başladı. Bu hareketin sürmesi ve gelecek yıla ait senaryolarda,

Konut fiyatları gelecek yıl daha da artacak!

İzmir Emlak Komisyoncuları Oda başkanı Mesut Güleroğlu ve İzmir'de inşaat ve emlak sektöründe çalışmalar sürdüren Kaan Altındağ, sektöre ilişkin konuştu. Altındağ, gelecek yıl konut fiyatlarında çok büyük fiyat yükselişlerinin vatandaşları beklediğine vurgu yaptı.

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi gelecek yıl açılacak!

Çamlıca Radyo ve TV Kulesi'nde Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) üyeleriyle bir araya gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin gelecek yıl açılacağını söyledi.

Munzur Üniversitesi'nin ikinci etap inşaatı gelecek yıl tamamlanacak!

Tunceli'de 2008 yılında kurulduktan sonra öğrenci almaya başlayan ve 200 milyon liralık bütçe ayrılan Munzur Üniversitesinde, ikinci etap inşaat projelerinin gelecek yıl tamamlanması amaçlanıyor.

Hazine gelecek yıl 547,2 milyar liralık borç servisi gerçekleştirecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığınca, gelecek yıl toplam 547,2 milyar lira borç servisi gerçekleştirileceği, 541 milyar lira iç borçlanmaya, 77,6 milyar lira dış borçlanmaya gidileceği öngörülüyor.

Harçlardan gelecek yıl 35 milyar lira gelir bekleniyor!

Devletin kasasına gelecek yıl tapu harçlarından 18,4 milyar lira, yargı harçlarından yaklaşık 7 milyar lira girmesi öngörülüyor.

Uşak Çevre Yolu gelecek yıl tamamlanacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada inşaatı süren Uşak Çevre Yolu'nun gelecek yıl tamamlanması için gayret gösterdiklerini bildirdi.

Bursa'daki çivisiz cami yıllara meydan okuyor! 

Bursa İznik'te çivi kullanılmadan çentik yöntemiyle yapılan ahşap cami, yıllara meydan okuyan ihtişamıyla görenleri hayran bırakıyor.

İstanbul Havalimanı-Gayrettepe Metrosu gelecek yıl açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan yaptığı açıklamada "Gelecek yıl mart ayında Gayrettepe'yi, haziran ayında da Halkalı'dan yeni havalimanına metro sistemlerini diğer ulaşım hizmetleriyle entegre bir şekilde hizmete almayı hedefliyoruz" dedi

Diyarbakır'ın 4. Oto Sanayi Sitesi gelecek yıl açılacak!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen Diyarbakır'ın 4. Oto Sanayi Sitesi gelecek yıl hizmete açılacak...

Batı Demiryolları gelecek yıl hayata geçiyor!

‘Cidde - Mekke - Medine Yüksek Hızlı Demiryolu’ ya da ‘Batı Demiryolları’ olarak da bilinen Haramain Hızlı Tren projesi, gelecek yıl hayata geçiyor.

Expo Turkey by Qatar gelecek yıl yüzde 20 büyüyecek!

Türk yatırımcı Expo Turkey by Qatar 2017’de bin 600 iş görüşmesi gerçekleştirdi. Mediacity Başkanı Hakan Kurt yaptığı açıklamada Gelecek yıl fuarı yüzde 20 büyütmeyi hedeflediklerini söyledi.

gelecek yıllara ait kira gelirleri Haberi

gelecek yıllara ait kira gelirleri

Peşin alınan kiranın beyanı nasıl yapılır?

Mesken ve işyeri gibi gayrimenkullerin kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler “gayrimenkul sermaye iradı” olarak ifade ediliyor ve belli koşullarda gelir vergisine tabi tutuluyor.


Kira gelirinde gelirin elde edilmesi, tahsil esasına bağlanmış olup; Tahsil esasına göre kira gelirinin vergilendirilmesi için nakden veya ayni olarak tahsil edilmiş olması gerekiyor.


Kira bedelinin nakden tahsil edilmesi, kiranın Türk parası veya yabancı para ile ödenmesini ifade ediyor. Alınan çek bedelleri de nakden tahsilat sayılıyor.


Mükellefler tarafından o yıla veya geçmiş yıllara ait olarak tahsil edilen kira bedelleri, tahsil edildiği yılın hasılatı sayılır.


Örneğin; 2011, 2012 ve 2013 yılları kira gelirleri topluca 2014 yılında tahsil edilirse, 2014 yılının geliri olarak dikkate alınacaktır. Peki, peşin alınan kiranın beyanı nasıl yapılır?


Gelecek yıllara ait olup, peşin...