06 / 05 / 2024

gelecekte huzurevi kapasitesi ne olacak

gelecekte huzurevi kapasitesi ne olacak

Günümüzde geleneksel aile yapısından çekirdek aile yapısına geçilmesiyle yaşlıların yalnızlaşması daha da arttı. EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdür Yardımcısı Özdil Şahin ilerleyen yıllarda huzurevi kapasitesinin daha da artacağını dile getirdi.

Yapay zeka gelecekte seçimlere damgasını vuracak!

ABD, Yeni Zelanda ve Japonya gibi ülkelerde seçim çalışmalarında artık yapay zeka uygulamalarından yararlanılıyor. Özellikle seçim güvenliğinin sağlanmasında önemli rol oynayan bu uygulamaların gelecekte ülkemizde de yavaş yavaş yer bulması bekleniyor.

Oldukça ilgi gördü, üretim kapasitesi arttırıldı! Peki fiyatı ne kadar oldu? İşte Yaris Cross'un özellikleri ve fiyatı

Toyota'nın B segmentinde yer alan SUV modeli Yaris Cross'a talep oldukça yüksek! Hem Avrupa'da hem de Türkiye'de sevilen modelin üretim kapasitesi artırılıyor. Peki fiyatı ne kadar olacak? İşte Toyota Yaris Cross 2023 model fiyatları...

IMF Başkanı’ndan uyarı: Dünyada yoksulluk ve açlık tehlikesi gelecekte daha da artacak!

Küresel piyasalarda güçlü toparlanmanın zor olduğunu belirten IMF Başkanı Georgieva, dünya ekonomisinin bu yıl yüzde 3’den daha az büyüyeceğini öngördü. Georgieva, gelecekte dünya ekonomisini bekleyen açlık ve yoksulluk tehlikesine de dikkat çekti.

İş dünyasının en büyük korkulu rüyası ne? İş adamları gelecekte nelerden endişe duyuyor?

Küresel çapta yapılan bir anket ile iş dünyasını gelecekte bekleyen riskler araştırıldı. Ankete katılan 800 iş insanı, iş dünyasını bekleyen risklere ilişkin soruları yanıtlarken, en büyük endişe kaynaklarını da paylaştı.

Ulaştırma Bakanlığı açıkladı: YHT kapasitesi artacak! İşte 14 Nisan 2022 Yüksek Hızlı Tren bileti fiyat listesi...

Ulaştırma Bakanlığı bayram yaklaşırken seyahat planı yapanlara güzel haberi verdi! Yüksek Hızlı Tren kapasitesi arttırılacak! Peki, Yüksek Hızlı Tren (YHT) bilet fiyatları ne kadar? İşte 14 Nisan 2022 fiyat listesi...

Konut fiyatlarını gelecekte neler bekliyor? Artışlar hızlanacak mı?

Ev fiyatlarında uzun zamandır yaşanan fahiş seyir, kamuoyunda konuşulanlar arasında ilk sırada yer alıyor ve yerini koruyor. Peki konut fiyatlarını gelecekte neler bekliyor? Konut sektöründe fiyatlar nasıl değişecek? İşte konut sektörüyle ilgili öngörüler...

Karşıyaka'daki 6 bin 84 metrekarelik eski huzurevi arazisi satılıyor!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, daha önce statüsünü “Özel Sosyal Tesis Alanı” şeklinde değiştirdiği İzmir Karşıyaka'da Şemikler Mahallesi'nde bulunan 6 bin 84 metrekare büyüklükteki eski huzurevi arazisini satışa sundu.

2040'ta ilave 28 bin kişilik huzurevi kapasitesine ihtiyaç duyulacak!

Günümüzde geleneksel aile yapısından çekirdek aile yapısına geçilmesiyle yaşlıların yalnızlaşması daha da arttı. EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdür Yardımcısı Özdil Şahin ilerleyen yıllarda huzurevi kapasitesinin daha da artacağını dile getirdi.

Sultangazi'de inşa edilen huzurevi özelleştirildi!

Sultangazi Belediyesi tarafından inşa edilen huzurevi planlama aşamasında özelleştirildi. Huzurevi için hazırladığı imar planına "Fonksiyonların tamamı özel teşebbüslerce yapılabilir" notu ekledi.

Kırıkkale'ye yaşlı bakım ve huzurevi yapılması meclis gündeminde!

Kırıkkale'ye yaşlı bakım ve huzurevi yapılması meclis gündemine taşındı. MHP'li Öztürk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TMO'nun kiralık depo kapasitesi ihtiyacı meclis gündeminde!

TMO'nun uzun süreli kiralama kapsamında belirlediği depo kapasitesi ihtiyacının gerçekleştirilmemesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Gelecekte inşa edilecek binalar nasıl olacak?

Pandemi ve depremle birlikte sosyal hayatı etkileyen birçok etken konut tasarımındaki beklentileri değiştirdi. Peki, gelecekte bizleri nasıl bina tasarımları bekliyor?

Burdur'un yeni huzurevi ve rehabilitasyon merkezi tamamlanıyor!

Burdur merkez içerisinde inşaatı süren Huzurevi ve Yaşlı Bakım Rehabilitasyon Merkezi tamamlanıyor. İhale edilmesinden kısa süre sonra inşaatı başlanan proje kısa sürede hizmete açılacak. 

gelecekte huzurevi kapasitesi ne olacak Haberi

gelecekte huzurevi kapasitesi ne olacak

Ülke genelinde kırdan kente yaşanan göçle ve kadının işgücünün artması aile yapılarında köklü değişikliklere neden oldu. Çekirdek aile yapısının daha da yaygınlaşması ile yaşlı vatandaşların yalnızlaşması problemini ortaya çıkardı.

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdür Yardımcısı Özdil Şahin, 2040 yılında bugünkü kapasiteye ilave olarak 28 bin kişilik huzurevi kapasitesine daha ihtiyaç duyulacağını dile getirdi.

2000 yılından önce bu sorunun çözümüne yönelik devlet eliyle yapılan huzurevi yatırımlarının olduğunu ve 2000 yılı sonrasında özel sektör yatırımlarının hızlandığını söyleyen Şahin,  “Markalaşmanın henüz yaygınlaşmadığı sektörün Türkiye’deki gelişimi devam ediyor. Türkiye’de ortalama yaşam süresi erkeklerde 75 yaş, kadınlarda 81 yaş olup, ortalama yaşam süresi 78 yaştır. Türkiye’de yaşlı nüfusun yıllara göre değişimi incelendiğinde, yaşlı nüfusun artış eğiliminde olduğu görülmektedir. Aynı zamanda toplam nüfus içerisindeki payı da artmaktadır....