19 / 05 / 2024

Gelibolu Yarımadası müzeyemi dönüşüyor

Gelibolu Yarımadası müzeyemi dönüşüyor

Çanakkale Savaşları’nın 100’üncü yılı dolayısıyla yapılacak çalışmayla Gelibolu Yarımadası, açık hava müzesine dönüştürülecek. Siper ve mevzilerde kazılar yapılacak, gezenler savaşı yaşayacak.

Gelibolu Yarımadası'ndaki kaçak yapılara uydudan sıkı takip!

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, Gelibolu Yarımadası'nda kültürel mirası tehdit eden kaçak yapıları, uydu ve insansız hava araçlarıyla (İHA) anlık takip ediyor ve yasal süreçleri uyguluyor.

Turizmde 150 Milyon Euro'yu aşan dev yatırım için düğmeye basıldı! Anda Barut Collection geliyor!

Akdeniz Bölgesi’nin en köklü ve öncü turizm markalarından biri olan  Barut Hotels, lüksün yeni adresi olarak tanımladığı Anda Barut Collection’ı 2024 Mayıs ayında Didim Delice Yarımadası’nda hizmete açıyor. 

Garanti Bankası'ndan gece yarısı müjdesi geldi

Özel bankalar arasında en çok kampanya hazırlayan bankalar arasında yer alan Garanti Bankası'ndan gece yarısı müjdesi geldi. Banka tarafından hazırlanan kampanyanın detayları haberimizde...

Finansbank'tan ballı son dakika müjdesi! Paraya ihtiyacı olan buraya baksın!

Bankalar arasındaki kredi yarışı tüm hızıyla devam ediyor. Finansbank da kredi kampanyalarıyla bu yarışa dahil oldu. Bankanın sunduğu kredi kampanyasının detayları ise şöyle.

Bankalar yarışa girdi! Artık yüzde 30 uygulanıyor

Türk bankacılık sektöründe mevduat yarışı tüm hızıyla devam ediyor. Bankaların hoş geldin faizi yüzde 28’lere kadar çıkarken bankacılar oranların yüzde 30 barajını aşacağı tahmin ediliyor...

Altın kahini Memiş'ten hayati uyarı! Yarın müdahale gelebilir! Merkez Bankası alarmda!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolardaki ve gram altındaki yükselişle ilgili son dakika açıklamaları yaptı. Yaptığı açıklamada 'Müdahale' öngörüsünde bulunan İslam Memiş, yarınki karara da dikkat çekti. İşte İslam Memiş'in o açıklamaları...

Antalya Demre'deki kaçak villaya 4. kez ret kararı! 

Antalya Demre Üçağız Yarımadası'nda İngiliz Cloudya Jamey Hankes'in 10 yıl önce satın aldığı villa için yıkım kararı çıkmış, yıkım için çalışmalar başlamıştı. Demre Belediyesi tarafından alınan yıkım kararına ilişkin yürütmenin durdurulması talebiyle açılan dava, 4'üncü kez reddedildi. 

Datça Kargı Koyu'nda yapılaşma tepkisi!

Datça Yarımadası Kargı Koyu’nda otel, tesis alanı ve otopark yapımının önü açıldı. Çevre örgütleri karara tepki gösteriyor.

Antalya Demre'deki kaçak villa için yıkım çalışmaları başladı! 

Antalya Demre Üçağız Yarımadası'nda İngiliz Cloudya Jamey Hankes'in 10 yıl önce satın aldığı villanın yıkım çalışmaları başladı. Villa kısa süre içerisinde yıkılacak.

Antalya Kaş'ta takas edilen villalar satılıyor!

Antalya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Kaş Çukurbağ Yarımadası'ndaki takas edilen iki villa için satış kararı aldı.

Antalya Demre'deki kaçak villa için karar: 30 gün içinde yıkılacak!

İdare Mahkemesi, Demre ilçesi Üçağız Yarımadası'nda İngiliz Cloudya Jamey Hankes'in 10 yıl önce satın aldığı villanın yıkımına ilişkin daha önce verdiği yürütmeyi durdurma kararını kaldırdı. Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, yıkım için 30 gün süre vereceklerini belirtti.

Antalya'daki kaçak villanın yıkımında yeni gelişme!

Antalya Demre Üçağız Yarımadası'nda İngiliz Cloudya Jamey Hankes'in 10 yıl önce satın aldığı villanın yıkımıyla ilgili mahkeme yürütmenin durdurulması kararı verdi.

Kaş’taki kaçak lüks otel yine yıkılmadı!

Antalya'nın Kaş ilçesi Çukurbağ Yarımadası Hidayet Koyu'ndaki orman arazisine yaklaşık 5 yıl önce belediyeden 'basit onarım' izniyle yapılan butik otelle ilgili 2017 ve 2020'de iki kez yıkım kararı alınmasına rağmen uygulanmadı.

Gelibolu Yarımadası müzeyemi dönüşüyor Haberi

Gelibolu Yarımadası müzeyemi dönüşüyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan  Başkanı Mehmet Gürkan,, Çanakkale Savaşları’nın  100’üncü yılı hazırlıkları kapsamında bölgenin yeni bir çehreye bürüneceğini, bunun için çalışmaların sürdüğünü söyledi. Daha önce “milli park” konumunda olan bölgenin bu statüsünün kaldırılıp tarihi alan başkanlığı olmasının ardından Gelibolu Yarımadası’nın dünyada tanınırlığının attırılması, bölgeye gelen ziyaretçilerin büyük zaferi  daha iyi algılayabilmelerini sağlamak amacıyla bazı düzenlemelere gittiklerini ifade eden Gürkan, tarihi yarımadanın yeni çalışmayla açık hava müzesi kimliğine bürüneceğini belirtti.


Siper ve mevzilerde arkeolojik kazıya benzeyen nitelikte kazılar yapılacağını, bölgede adeta bir savaş arkeolojisi çalışması yürütüleceğine işaret eden Gürkan, şöyle konuştu, “Bu çalışmalar sonucunda savaşta yaşanan olaylarla ilgili, savaşla  ilgili çok sayıda ayrıntıya ulaşacağımıza inanıyorum. Açık hava müzesi haline dönüşecek alana gelecek olan ziyaretçiler, birilerinin anlatmasına...