18 / 05 / 2024

gelir eşitsizliğinin yüksek olduğu yerler

gelir eşitsizliğinin yüksek olduğu yerler

En yüksek fert gelirinin olduğu il belli oldu. TÜİK tarafından, 2021 yılı "Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması Bölgesel Sonuçları" duyuruldu. İşte fert gelirinin en yüksek olduğu ve yoksulluk oranının en düşük olduğu bölgeler...

Özel bankalardan peş peşe güncelleme geldi, en yüksek promosyon hangi bankada? İşte Nisan 2024 emekli promosyonları!

Kamu bankalarının ardından özel bankalardan da emekli promosyonları için peş peşe güncelleme geldi, peki en yüksek promosyonunu hangi banka veriyor? 

Türkiye gelir dağılımı eşitsizliğinde en önde yer aldı

Türkiye gelir dağılımı eşitsizliğinde Avrupa’da birinci sırada yer alırken, dünyanın 130 ülkesi içinde ise 28’inci sırada bulunuyor. Ülkedeki gelir dağılımı eşitsizliği TÜİK rakamlarına göre daha da artıyor

Kasım ayında aylık en yüksek reel getiri külçe altında oldu!

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde Kasım ayında en yüksek aylık reel getiri yüzde 2 ile külçe altında gerçekleşti.

Konutta yıllık getirisi en yüksek ilçeler peş peşe sıralandı! Şampiyon Ankara'dan!

Endeksa, konutta yıllık getiri oranı en fazla olan ilçeleri peş peşe sıraladı. Araştırmada Türkiye’nin en kalabalık il ve ilçeleri mercek altına alındı. Konutta en yüksek getiri ise Ankara'dan oldu. 

2027’ye kadar iş alanlarında en yüksek büyüme eğitim, tarım ve ticarette olacak!

Dünya Ekonomik Forumu’nun hazırladığı, ‘2023 İşlerin Geleceği Raporu’na göre, iş alanlarında 2027 yılına kadar en yüksek mutlak büyümenin eğitim, tarım ve dijital ticarette olacağı öngörülüyor.

20 TL'ye merdiven dayayan gümüşün geleceği en yüksek rakam belli oldu! Dev banka peş peşe açıkladı!

Gümüş fiyatları, Merkez Bankası faiz kararından sonra hızla yükselmeye başladı. 20 TL seviyesine kadar yaklaşan gümüşün ne kadar olacağı merak ediliyor. 20 TL'ye merdiven dayayan gümüşün geleceği en yüksek rakam belli oldu! Dev banka peş peşe açıkladı.

Gram altının geleceği en yüksek rakam az önce resmen belli oldu! İslam Memiş peş peşe açıkladı! Kemerlerinizi bağlayın! 

Son dakika altın fiyatları vatandaşlarca takip edilirken, Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş Gram altının geleceği en yüksek rakam az önce peş peşe açıkladı. Kemerlerinizi bağlayın! 

Türkiye'deki konut sahipliği oranı yüzde 55,5’e geriledi! En yüksek düşüş orta gelir grubunda!

BETAM'ın araştırmasına göre, Türkiye'de 2010’da yüzde 59 olan konut sahipliği oranı 2021'de yüzde 55,5’e düştü. İşte ayrıntılar...

Beyaz eşyada en yüksek indirim bu adreslerde! İşte 9 Ekim 2022 fiyat listesi

Sezon indiriminde en yüksek indirimi alan beyaz eşyaları topladık. İndirimler, en ucuz adresleri ile birlikte aşağıda... 

Emekliye yüksek promosyon müjdesi! Bankalar peş peşe duyurdu! Vakıfbank, Halkbank, Ziraat Bankası, TEB, Yapı Kredi...

Emekli promosyonuna ilişkin bankalardan peş peşe zam açıklaması yapıldı. Bankaların emekli promosyon fiyatları belli oldu. Peki en yüksek promosyon ne kadar kadar? Hangi banka kaç TL emekli promosyonu veriyor? İşte banka banka emekli promosyon ücretleri.

Bu illerde yaşayanlar dikkat! Resmen açıklandı! Gelir eşitsizliği...

En yüksek fert gelirinin olduğu il belli oldu. TÜİK tarafından, 2021 yılı "Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması Bölgesel Sonuçları" duyuruldu. İşte fert gelirinin en yüksek olduğu ve yoksulluk oranının en düşük olduğu bölgeler...

Çalışmadan yüksek gelir getiren yatırım fırsatları tespit edildi! Paraya para demeyeceksiniz

Günümüzde ekonomi herkesin birinci önceliği. Eski zamanlarda 'Allah'tan sağlık, devletten aylık' şeklinde özetlenen para-yaşam döngüsü günümüzde değişen iş yaşamı ve yatırım fırsatlarıyla boyut değiştirdi. Peki tam zamanlı çalışmadan yüksek gelir nasıl kazanılır? İşte detaylar...

İstanbul’da konut stok adedi en yüksek ilçe hangisi?

Türkiye’de gayrimenkul sektörü eski hareketli günlerine dönüyor. Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksa'nın analizine göre İstanbul’da 252 bin 353 adet konut stoku bulunuyor. Peki İstanbul’da konut stok adedi en yüksek ilçe hangisi?

gelir eşitsizliğinin yüksek olduğu yerler Haberi

gelir eşitsizliğinin yüksek olduğu yerler

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından, 2021 yılı "Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması Bölgesel Sonuçları"nı duyurdu ve bu kapsamda en yüksek fert gelirinin olduğu il belli oldu. 

Bu kapsamda, Türkiye'de ortalama senelik eş değer hanehalkı kullanılabilir fert geliri, 2021 yılında 37.400 TL şeklinde gerçekleşti. 

Peki gelir eşitsizliği en az hangi bölgede? Eş değer hanehalkı kullanılabilir fert geliri en yüksek hangi bölgede oldu? İşte ayrıntılar...

İstatistiki Bölge Birimleri Sınıflaması (İBBS) 2. Düzey Bölgeleri itibarıyla söz konusu geliri en yüksek olan bölge, 51.765 TL ile megakent İstanbul oldu. İstanbul'u, 47.595 TL ile İzmir ve 46.516 lira ile Ankara takip etti. 

Senelik ortalama  eş değer hanehalkı kullanılabilir fert gelirinin en düşük olduğu bölge 18.278 Türk lirası ile Van, Muş, Bitlis, Hakkari olarak belirlendi.

Gelir eşitsizliği en...