03 / 05 / 2024

gelir menkul sermaye iradı

gelir menkul sermaye iradı

Kiracı tarafından mülk sahibine ödenmesi gereken kira bedelinin zamanında ödenmemesi veya eksik ödenmesi sonucunda kira kaybı tutarına bağlı olarak yasal faiz tahsis ediliyor...

Gelir vergisi beyanında bulunmayanlara idari yaptırım geliyor!

Yurt dışından elde edilen menkul sermaye gelirleri Gelir İdaresi'nin radarına girdi. 5 Nisan Cuma gününe kadar beyanda bulunmayanlara idari yaptırım uygulanacağı kaydedildi. 

Döner sermaye ücreti nedir?

Döner sermaye ücreti, sıkça duyulan ekonomi alanındaki terimlerden biridir. Bu terim, özellikle de sektörler arasında sıklıkla kullanılır. Peki döner sermaye ücreti nedir, ne anlama gelir ve hangi işlemleri kapsar? İşte döner sermaye ücreti ile ilgili önemli bilgiler...

Gelir İnşaat Dekorasyon Temizlik Ticaret Limited Şirketi kuruldu! 

Gelir İnşaat Dekorasyon Temizlik Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 700 bin TL sermaye bedeli ile Zafer Gelir tarafından kuruldu.

Gayrimenkul ilanlarında flaş gelişme! Satış ve kiralama bilgileri Gelir İdaresi Başkanlığı'na verilecek!

Menkul-gayrimenkul sitelerine satış ve kiralama bilgilerini Gelir İdaresi Başkanlığı'na (GİB) sunma zorunluluğu geldi. 

Mbt Gayrımenkul Yönetim Danışmanlığı Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Mbt Gayrımenkul Yönetim Danışmanlığı Ve Ticaret Anonim Şirketi Beşitaş'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Murat Bahadır Teker tarafından kuruldu.

Mistral GYO ilk 9 ayda ne kadarlık gelir elde etti?

Mistral GYO A.Ş. 1 Ocak 2021 - 30 Eylül 2021 dönemine ait gelir tablosu, 2021 yılı 3. dönem kurum geçici vergisi beyannamesi ekinde Karşıyaka Vergi Dairesi Müdürlüğü'ne sunuldu, söz konusu tablo Sermaye Piyasası Mevzuatına göre düzenlenmedi. 

Okumuş Gayrımenkul Danışmanlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Çekmeköy Şubesi açıldı!

Okumuş Gayrımenkul Danışmanlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Çekmeköy Şubesi  100 bin TL sermaye bedeli ile Murat Okumuş ve  İsmet Okumuş tarafından açıldı.

Vakıf GYO, Vakıf Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ile aracılık sözleşmesi imzaladı!

Vakıf GYO'nun bedelli sermaye artırımı işlemleriyle ilgili olarak aracılık hizmeti alınması amacıyla Vakıf Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ile sözleşme imzalandı.

Gayrimenkul sermaye iratlarında indirim hakkı var mı?

Gelir Vergisi Kanunu’nun 89. maddesinde mükelleflere bazı harcamalarını beyanname üzerinden düşme hakkı tanınıyor. Peki gayrimenkul sermaye iratlarında indirim hakkı bulunuyor mu?

Deniz GYO, Deniz Yatırım'dan sermaye avansı alacak!

Deniz GYO'nun ana sermayedarı Deniz Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş.'den sermaye avansı niteliğinde, nakit sermaye avansları alınmasına, söz konusu tutarların şirket sermaye avansı hesabına aktarılmasına karar verildi.

Avrasya GYO 2020 yılı gelir tablosu!

Avrasya GYO'nun 2020 dönemine ait geçici vergi beyannamesi ekinde vergi dairesine verilmiş olan, Sermaye Piyasası Mevzuatına göre düzenlenmemiş gelir tablosu yayınlandı. 

Kiler GYO 2020 yılı gelir tablosu!

Kiler GYO'nun 2020 dönemini kapsayan geçici vergi beyannamesi ekinde vergi dairesine sunulan Sermaye Piyasası mevzuatına göre düzenlenmemiş gelir tablosu yayınlandı. 

Alarko GYO'nun 2020 yılı gelir tablosu mükellefler vergi dairesine sunuldu!

Alarko GYO'nun 2020 yılı dönemine ait gelir tablosu, geçici vergi beyannamesi ekinde büyük mükellefler vergi dairesine sunuldu ve Sermaye Piyasası mevzuatına göre düzenlenemedi.

gelir menkul sermaye iradı Haberi

gelir menkul sermaye iradı

Dünya Gazetesi köşe yazarı Recep Bıyık, bugünkü köşesinde ''İsmi faiz olan her gelir menkul sermaye iradı mıdır?'' sorusunu yanıtladı. Bıyık, kirada faiz artırımıyla ilgili önemli bilgiler paylaştı. İşte o yazı....

Gelir Vergisi Kanunu menkul sermaye iradı, nakdi sermaye veya parayla gösterilen elde edilen faiz, kâr payı ve benzeri gelirleri oluşturuyor. Mevduat faizi, repo geliri, Devlet tahvili ve Hazine bonolarından elde edilen faizler, şirketlerden alınan kâr payları, özel sektör tahvillerinden elde edilen faizler bu kanun kapsamında yer alan terimlerdir. Ancak kurumsal olmayan, çok fazla da bilinmeyen bir menkul sermaye iradı daha var, o da alacak faizleri.

Alacak faizin kazanılması durumunda,  kişilerin ortak oldukları şirketlere verdikleri borç çeşitli ödemelerinin zamanında yapılmamasından veya eksik yapılması nedeniyle, paranın zaman değerini korumayla ilgili daha...