05 / 05 / 2024

gelir paylaşımlı inşaat sözleşmesinin avantajları

gelir paylaşımlı inşaat sözleşmesinin avantajları

Hasılat paylaşımı modeli, arsa payının hasılat paylaşımı yoluyla satılarak bağımsız bölümlerden elde edilen gelirlerin paylaşılması için yapılan sözleşmelerdir. Hasılat paylaşımlı inşaat sözleşmesi avantajları nelerdir? İşte yanıtı...

Tokat depremleri yürekleri ağza getirdi, inşaat mühendisinden sektöre çok ciddi bir düzenleme getirilmeli önerisi geldi!

Tokat'ta son 20 saat içinde tam 46 sarsıntı meydana gelirken, Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, X sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda inşaat sektörüne çok ciddi bir düzenleme getirilmesi gerektiğini söyledi.

İnşaat sektörü 6 aydır pozitif seyrine devam ediyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), her ay kamuoyuyla paylaşılan inşaat ile bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durumla beklenen gelişmeleri gösteren “Hazır Beton Endeksi” 2023 Ekim Ayı Raporu’nu yayımladı.

By Kırımlı İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

By Kırımlı İnşaat Anonim Şirketi Esenyurt'ta Yavuz Selim Kırımlı tarafından kuruldu.

Habip Arıkan'dan Gelir Paylaşımlı İnşaat Sözleşmesi kitabı!

Arıkan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Habip Arıkan'ın 'Gelir Paylaşımlı İnşaat Sözleşmesi' kitabı çıktı.

İnşaat sektöründe gelir vergisi beyannamelerine yeni ayar!

Birden fazla takvim yılına sirayet eden inşaat ve onarma işlerinden kazanç elde eden mükelleflerin verecekleri yıllık gelir vergisi beyannameleri, işlerin ikmal edildiği takvim yılını izleyen yılın Şubat'ın başından 25. günü akşamına verilebilecek.

İnşaat işçisinin sosyal medya paylaşımı yardıma muhtaç kadını ev sahibi yaptı!

Yozgat'ta inşaat işçisi Resul Doğaner'in sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşım üzerine bir araya gelen hayırseverler, yalnız yaşayan 52 yaşındaki ihtiyaç sahibi kadına 100 metrekare büyüklüğünde ev inşa edilmesini sağladı

Gelir İdaresi'nden inşaat sektörüne kayıt dışı takibi!

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından kayıt dışı ekonomiyle mücadele çalışmaları kapsamında inşaat sektörüne odaklanıldı.

Pekintaş Yapı-Burakcan İnşaat Konak 2. Etap'ta inşaat Ocak'ta başlıyor!

Emlak Konut Gayrimenkul Ortaklığı'nın arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı olarak hayata geçireceği Konak 2. Etap projesinde inşaat çalışmaları Ocak'ta başlıyor. Projede teslimlerin Nisan-Mayıs 2022 tarihinde gerçekleşmesi planlanıyor...

Rusya ve Türkiye, inşaat alanında deneyimlerini paylaşacak!

Rusya İnşaat Bakan Yardımcısı Stasişin, Rusya ile Türkiye arasında 6 ay içinde inşaat alanında deneyimlerini paylaşmak için bir çalışma grubu kurulacağını ifade etti...

TOKİ'nin inşaatı devam eden 10 alt gelir grubu projesi!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) alt gelirli gruba yönelik konut projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. İşte, TOKİ'nin inşaatı devam eden alt gelir grubu projeleri..

Birinci derecede ölümlü iş kazaları inşaat sektöründe oluyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yapımı devam eden Bursa Entegre Sağlık Kampüsü'nde çalışan işçilerle iftarda bir araya geldi.Bakan Müezzinoğlu, birinci derecede ölümlü iş kazalarının, daha çok inşaat sektöründe görüldüğüne dikkati çekti.

Galatasaray Riva ihalesini Fema İnşaat-KLV İnşaat kazandı!

Emlak Konut tarafından "Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi" usulü ile inşa ettirilecek ve arsa bedelinin yüzde 80’inin Galatasaray'a verileceği arsanın ihalesi bugün yapıldı. İhaleyi 1 milyar 178 milyon TL teklifle Fema İnşaat-KLV İnşaat İş Ortaklığı kazandı.

Ölümlü iş kazalarının yüzde 38'i inşaat sektöründen kaynaklanıyor!

İnşaatlarda İş Sağlığı ve Güvenliği 2017 Hedef Sıfır Pratik Çözümler sempozyumu İstanbul'da başladı. Müsteşar Yardımcısı Nacar: "Ölümlü iş kazalarının yüzde 38'i inşaat sektöründen kaynaklanıyor. Bunların da içlerinde en önemli neden ise yüksekten düşme'' dedi.

gelir paylaşımlı inşaat sözleşmesinin avantajları Haberi

gelir paylaşımlı inşaat sözleşmesinin avantajları

Hasılat paylaşımlı inşaat sözleşmesi avantajları!

Hasılat paylaşımı modeli, arsa payının hasılat paylaşımı yoluyla satılarak bağımsız bölümlerden elde edilen gelirlerin paylaşılması için yapılan sözleşmeler olarak karşımıza çıkıyor.


Taraflar arasında yapılan bu sözleşmeyle, inşaatın bağımsız bölümlerinin satılarak hasılatın paylaşılması amaçlanıyor. Peki hasılat paylaşımlı inşaat sözleşmesi avantajları nelerdir?


Gelir paylaşımlı inşaat sözleşmesi olarak da bilinen bu modelde arsa sahipleri açısından bazı avantajlar söz konusu.


Arsa sahibinin KDV avantajı:

Bu modelde, inşaat firmasının, daire ve dükkanları satarak hasılatın belli bir yüzdesini arsa sahibine vermesi KDV'ye tabi tutulmuyor.


Buna karşın, arsa sahibinin arsa alım satımını sürekli olarak sürdürdüğü durumlarda olay ticari kazanç hükümlerine göre vergilendiriliyor. Bu doğrultuda KDV ödeniyor.


Arsa sahibinin gelir vergisi avantajı:

Arsanın miras veya bağış yolu ile edinilmiş olması durumunda: Hasılat paylaşımlı olarak yapılan sözleşmeler sonucu elde edilen gelir;...