14 / 05 / 2024

geliri olmayan emlak vergisi öder mi

geliri olmayan emlak vergisi öder mi

Sıfır oranlı emlak vergisinden faydalanabilmek için gerekli koşulları taşıyor olmak ve bunu bağlı olunan belediyeye bildirmek gerekiyor. Peki, geliri olmayan emlak vergisi öder mi? İşte yanıtı..

Konut alım-satım ve kiralamada dikkat! Yetki Belgesi olmayan emlakçılarla çalışmayın!

Ticaret Bakanlığı, Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası’nın (ATEM) girişimleri ile “Ev alırken, satarken ya da kiralarken dikkat!” uyarısında bulunarak kamu spotu yayınladı. 

Milyonları ilgilendiriyor! Yetki belgesi olmayan emlakçılara dikkat!

Uzmanlardan konut alıp satmak isteyen veya kiralık konut arayan kişilere yeni bir uyarı geldi. Emlak fiyatlarını yetkisiz emlak danışmanlarının arttırdığı iddiasında bulunan uzmanlar, emlakçıların yetki belgesine dikkat edilmesini vurguladı.

2023 e-Devlet kira yardımı başvurusu! Başvuruyu eksiksiz yapanlar 1.150 TL alacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ihtiyaç sahibi ailelere kira desteği vereceğini duyurdu. Bakanlık, bu kapsamda, başvuran dar gelirli veya geliri olmayan ailelere 1.500 TL kira yardımı yapacağını paylaştı.

 Ev hanımları, müjde… Bu para sizin!  Başvuranın hesabına 7 bin lira yatırılıyor…

Düzenli bir gelir olmamasının sıkıntısını yaşayan ev hanımlarına devlet büyük bir imkân sağlıyor.  Ev ve çocuklarla ilgilenme zorunluluğu nedeniyle çalışma imkanı bulamamış, bir geliri olmayan ev kadınlarına yönelik başlatılan destek ödemesinden yararlanmak için başvurunuzu mutlaka yapın. Peki ev ka

Geliri olmayanlara 10 bin liradan fazla ödeme! Başvurular başladı sakın kaçırmayın!

Geliri olmayan vatandaşlar üzülmesin bir kereye mahsus devlet ödemesi yapılacak İşte detaylar!

Bu yardımı alamayan üzülür! Tam 2 bin 604 TL ödeniyor!

Bu şartı yerine getirmeniz halinde hesabınıza tam 2.604 TL  yatırılıyor.  Başka bir geliri olmayan vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için yapılan ödemeyi kimler alabilir? Hangi şartları yerine getirenlere para yatırılıyor?

Emlak Konut GYO'nun Merkez Ankara'daki toplam geliri 2.2 milyar TL'ye yükseldi! 

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Merkez Ankara projesindeki Asgari Şirket Payı Toplam Geliri yükseltildi. İşte ayrıntılar...

Emlak Konut GYO'nun Nişantaşı Koru'daki toplam geliri 1.3 milyar TL'ye yükseltildi!

Emlak Konut GYO'nun Nişantaşı Koru'daki toplam geliri 1.3 milyar TL'ye yükseltildi. İşte ayrıntılar...

Geliri olmayan TOKİ'ye başvurabilir mi?

TOKİ sosyal konut ve kura çekim sonuçları başvuru yapan yıllardır ev alma hayali kuran kişilerin gündeminde yer alıyor. TOKİ başvurularına dair araştırılan bazı önemli huşular bulunuyor.

Düzenli geliri olmayanlara müjde! Artık derin bir nefes alabilirsiniz! İşte detaylar!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı duyurdu. Düzenli geliri olmayan, ihtiyaç sahiplerine devlet yardımı başladı. İşte detaylar!

Yeni Levent'te Dap Gayrimenkul'ün ve Emlak Konut GYO'nun toplam geliri yükseldi! 

Dap Gayrimenkul ve Emlak Konut GYO Yeni Levent projesinde Asgari Şirket Payı Toplam Gelirlerinin yükseldiğini duyurdu. Peki her iki şirketin projedeki toplam geliri ne kadar oldu? İşte ayrıntılar...

Emlak Konut GYO'nun Allsancak'taki toplam geliri 996.6 milyon TL'ye çıktı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın projelerinden Allsancak'taki asgari şirket payı toplam geliri yükseldi. İşte o yeni rakam...

Resmen harekete geçildi! Emlakta bunu yapanlara 155 lira ceza

Ticaret Bakanlığı bünyesindeki Reklam Kurulu, son dönemde tüketiciyi yanıltıcı ve aldatıcı fiyat, ifade ve fotoğraflar içeren ancak doğru olmayan emlak ilanları için incelemede bulundu.

geliri olmayan emlak vergisi öder mi Haberi

geliri olmayan emlak vergisi öder mi

Geliri olmayan emlak vergisi öder mi?

Her sene Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ilk taksiti, Kasım ayında ise ikinci taksiti ödenen emlak vergisinde meskenler için "sıfır oranlı emlak vergisi" uygulaması bulunuyor.


Sıfır oranlı emlak vergisinden faydalanabilmek için gerekli koşulları taşıyor olmak ve bunu bağlı olunan belediyeye bildirmek gerekiyor. Peki, geliri olmayan emlak vergisi öder mi? Her geliri olmayan emlak vergisinden muaf mı?


Emlak vergisi muafiyeti şartları şu şekilde sıralanıyor:


200 metrekareyi geçmemek kaydıyla tek meskene sahip olan ve hiçbir geliri olmayan kimseler emlak vergisinden muaf tutuluyor. 


Tek mesken için emlak vergisi ödemeyecek olanlar şu şekilde sıralanıyor:

- Bir tek meskeni olup da intifa sahibi olanlar

- Emekliler

- Hiçbir geliri olmayanlar

- Ev hanımları

- Şehit yakınları

- Dul ve yetimler

- Gaziler emlak vergisinden muaf tutuluyor.


Yukarıda yer alan şartları taşımayan...