07 / 07 / 2024

gemi cezaları

gemi cezaları

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, başta boğazlar olmak üzere Türk karasularını kullanırken çevreyi kirleten gemilere ceza yağdırdı...

KYK borçları, maske cezaları, kredi kartı borçları… Borçlar tek tek silinecek! Torba Yasa artık Meclis’te

Milyonlarca insanı kapsayacak olan torba yasa için sayılı günler kaldı. Torba yasa, KYK borçlarını, maske ve sokağa çıkma yasağı cezaları, kredi kartı borçları gibi konuları ele alırken detaylar ise tek tek belli olmaya başladı… İşte detaylar…

Rusya'ya gemi yat ihracatı patladı

2022 Ocak- Eylül dönemine bakıldığında ihracatı yükselen sektörlerden en yüksek artışı gemi yat ve hizmetleri sektöründe görmüş olup, rakamlar ise yüzde 32,4’lük artışla 4,8 milyar dolara dayandı.

Yarın Meclis’e gelecek! Maske takmama cezaları siliniyor mu?

Yarın Meclis’e gelmesi beklenen 52 maddelik kanun teklifi hazırlandı. Kanun teklifine son anda eklenen maddeyle salgın döneminde maske takmayanlara verilen cezaların silinmesi bekleniyor. İşte detaylar…

Aytek 1 İnşaat Lojistik Otomotiv Gemi Tekstil Mühendislik Gıda Limited Şirketi kuruldu!

Aytek 1 İnşaat Lojistik Otomotiv Gemi Tekstil Mühendislik Gıda Limited Şirketi Beylikdüzü'nde Aykut Kurt tarafından kuruldu.

Royal Class Yapı Gemi İnşa Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Royal Class Yapı Gemi İnşa Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Tuzla’da Ramazan Keleş tarafından kuruldu.

5 bin lirayı aşan vergi cezalarında flaş gelişme! Resmi Gazete'de yayımlandı

Vergide 5 bin lirayı aşan özel usulsüzlük cezaları da uzlaşma konusu olabilecek. Ayrıca 5 bin lirayı aşan usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezaları da uzlaşma konusu olabilecek. Söz konusu tutar, her yıl yeniden değerleme oranında yükseliyor.

Trafik cezaları hakkında Anayasa Mahkemesi'nden flaş karar!

Anayasa Mahkemesi emsal niteliğinde bir karar daha imza attı. Anayasa Mahkemesinin kararına göre, Türk plakalı araç kullanan yabancı sürücülerin trafik cezalarının, araç sahibinden tahsilini öngören kanun hükmünü Anayasaya aykırı bularak iptal etti.

Bu habere dikkat! Otoban geçiş cezalarında yeni dönem başladı

Otobanlarda ücret ödemeden geçiş yapan kullanıcılara verilen para cezaları için kademe belirlendi.

Borcu olanlar dikkat! Vergi cezaları artırılıyor

Son dakika gelişmesi... Vergi cezalarının artırılması ve öğrenci affını içeren teklif, torba yasada yer alacak.  Öte yandan akaryakıta vergi artışı talebi de onaylanmadı.

Flaş... Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen açıkladı! Çok ağır cezalar geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan stokçuluk yapanlara yönelik cezaları yeniden düzenleyeceklerini söyledi. Cezaların ağırlaştırılması bekleniyor.

Audi A8 Lounge gemi gibi araba sözünü hak ediyor! İşte 27 Nisan Audi A8 fiyat listesi

Alman otomobil üreticisi Audi üst sınıf premium modeli A8 Lounge modelini geçtiğimiz yılın Aralık ayında pazara sürdü. Geniş iç hacmiyle 'gemi gibi araba' sözünü fazlasıyla hak eden Audi A8'in Nisan ayına ait güncel fiyat listesi ve özellikleri haberimizde...

Rusya'dan ayçicek yağı taşıyan gemi geldi! Marketler fiyatlarda güncellemeye gitti! İşte 2022 fiyat listesi...

Geçtiğimiz günlerde Rusya’nın Yisk limanından hareket eden ayçiçek yağı yüklü gemi Türkiye'ye geldi. Binlerce tonluk yağın Türkiye sınırlarına ulaşmasıyla birlikte ayçiçek yağı fiyatları dip yaptı. İşte indirimli fiyat listesi!

Rusya'dan ayçicek yağı taşıyan gemi geldi, üç büyük markette yağ fiyatları dip yaptı! İşte indirimli fiyat listesi!

Rusya’nın Yisk limanından hareket eden 5 bin 753 ton ayçiçek yağı yüklü gemi saat 20.00 sıralarında İstanbul Boğazı’na ulaştı. Yağların Türkiye sınırlarına ulaşmasıyla birlikte üç büyük markette ayçiçek yağı fiyatları dip yaptı. İşte indirimli fiyat listesi!

gemi cezaları Haberi

gemi cezaları


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, başta boğazlar olmak üzere Türk karasularını kullanırken çevreyi kirleten gemilere ceza yağdırdı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, son 5 yılda denizleri kirlettiği belirlenen 2 bin 575 gemiye 56 milyon lira cezai işlem uygulandığını açıkladı.


Türkiye’de çevre duyarlılığının arttığına dikkat çeken Bakan Bayraktar, Türkiye’nin denizlerini ve boğazlarını kullanan gemilerin kurallara uygun hareket etmeleri için gerekli denetimlerin devam ettiğini söyledi. Boğazlardan yılda 115 bin geminin geçtiğini hatırlatan Bayraktar, “Deniz taşıtları kaynaklı atıkları anlık izliyoruz. Türkiye genelinde 233 adet kıyı tesisi ile gemilere atık alım hizmeti veriyoruz. Buna rağmen atıklarını denizlere boşaltan gemilere gerekli cezaları anında veriyoruz. Boğazlar’da meydana gelecek kazalar sonrası oluşacak çevre kirliliğini önlemek için gerekli olan acil müdahale planımız hazır” dedi.


Deniz, boğaz ve kıyılardaki kirlilik...