02 / 05 / 2024

Rusya'ya gemi yat ihracatı patladı

Rusya'ya gemi yat ihracatı patladı

2022 Ocak- Eylül dönemine bakıldığında ihracatı yükselen sektörlerden en yüksek artışı gemi yat ve hizmetleri sektöründe görmüş olup, rakamlar ise yüzde 32,4’lük artışla 4,8 milyar dolara dayandı.



Laleli’nin 3 milyar dolar değerindeki ‘yolcu beraberinde ticaretinde’ Rusya’dan gelen ciro yaklaşık 1,5 milyar dolar oldu. Peki, son dönemlerde normal dış ticaret cephesinde Rusya’nın, Türkiye’den ithalatında ne tür gelişmeler yaşandı?

İhracatı giderek yükselen sektörleri incelediğimizde en yüksek artışı gemi yat ve hizmetleri sektöründe görmekteyiz.

Dünya'dan Sadi Özdemir'in yazısında verdiği bilgilere göre 2022 yılının Ocak-Eylül ayları döneminde yani 9 ayda geçen yıl 3,6 milyar dolar gerçekleşen Türkiye’nin Rusya’ya ihracatı yüzde 32,4’lük artışla bu yılın 9 ayında 4,8 milyar dolar olmuş oldu.

Yalnıza Eylül ayları için ihracatımız ise 2021’de 450 milyon dolarken, bu 2022 yılının Eylül ayında yüzde 105,5’lik artışla 925,4 milyon dolar olarak gerçekleşmiş oldu.

İhracatı gittikçe ivme kaydederek yükselen pek çok sektöre baktığımızda ise en yüksek artışı gemi yat ve hizmetleri sektöründe görmekteyiz. Geçtiğimiz  yılın Eylül ayında sadece 3,1 milyon dolar olarak gerçekleşen bu sektördeki ihracatımız bu yılın Eylül ayında yüzde 2.488’lik artarak 81,2 milyon dolara yükselmiş oldu.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön