04 / 05 / 2024

Yarın Meclis’e gelecek! Maske takmama cezaları siliniyor mu?

Yarın Meclis’e gelecek! Maske takmama cezaları siliniyor mu?

Yarın Meclis’e gelmesi beklenen 52 maddelik kanun teklifi hazırlandı. Kanun teklifine son anda eklenen maddeyle salgın döneminde maske takmayanlara verilen cezaların silinmesi bekleniyor. İşte detaylar…



Yarın Meclis’e gelmesi beklenen 52 maddelik torba kanun teklifi hazırlandı. Daha önce 100 madde olarak hazırlanan kanun teklifi ikiye bölündü ve 52 maddelik ilk torba kanun teklifine son anda önemli maddeler eklendi.

Edinilen bilgilere göre, torba kanun teklifine son anda eklenen maddeler arasında çalışma ödeneğinde itilaflı dosyalar, işten çıkartılanlar hariç, bildirmekte gecikenlerin borçları da silinecek. Bu konuda 200 bin dosya olduğu belirtildi.

NTV'nin haberine göre, salgında maske takmayanlara verilen cezaların silinmesi de hazırlanan torba kanun teklifinin maddelerinden biri.

Bu iki maddenin dışında önem arz eden bir diğer madde ise daha önce açıklanan Kredi Yurtlar Kurumu borçlarının faizlerinin silinmesi, Kur Korumalı Mevduat (KKM) uygulamasının 31 Aralık 2023'e kadar uzatılması düzenlemeleri de teklifte yer alıyor.

2 bin liraya kadar olan icra borçlarının ve varlık yönetim şirketlerine devredilmiş 2 bin 500 liraya kadar olan borçların tasfiye edilmesi de Meclis’e sunulacak kanun teklifinde yer alıyor.

Ayrıca günlük 51 liraya kadar olan yemek bedellerinin nakit olarak verilmesi halinde ve bin TL’ye kadar elektrik-doğalgaz desteği verilmesi durumunda vergi indirim yapılması da düzenlemede yer alan maddeler arasında.

Yarın Meclis’e gelecek! Maske takmama cezaları siliniyor mu?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön