18 / 05 / 2024

Yarın Meclis’e gelecek! Maske takmama cezaları siliniyor mu?

Yarın Meclis’e gelecek! Maske takmama cezaları siliniyor mu?

Yarın Meclis’e gelmesi beklenen 52 maddelik kanun teklifi hazırlandı. Kanun teklifine son anda eklenen maddeyle salgın döneminde maske takmayanlara verilen cezaların silinmesi bekleniyor. İşte detaylar…



Yarın Meclis’e gelecek! Maske takmama cezaları siliniyor mu?

PAKETTE YER ALAN DİĞER MADDELERDEN BAZILARI

İşverenlerin çalışanlarına vermiş olduğu elektrik ve doğal gaz desteklerinin 1.000 TL’lik kısmının da gelir vergisi ile sigorta prim kesintisinden de muaf tutulması yeni torba kanun teklifinde yer alıyor.

Geçerli olan düzenlemelere göre, yüzde 40 ve üzeri engeli olan vatandaşların devletten “engelli maaşı” alabilmeleri üzere üç senede bir raporlarını yenilemeleri lazım.

Yeni hazırlanacak olan raporda engellilik oranının yüzde 40’ın altına düşmesi durumunda vatandaşın maaşı kesiliyor; devlet ilgili kişilerden hem aldığı maaşı hem yasal faizini tahsil etmekte.

Yeni yapılacak düzenleme ile birlikte devlet maaş iadesi ve faizden vazgeçmiş olacak.

YURT DIŞI ÇIKIŞ HARCINA ZAM GELMEYECEK

Asgari ücretin üçte bir oranından az geliri olan kişilere bağlanan sosyal yardımın hesaplanmasında aile bireylerinden birinin aldığı nafaka hariç tutulacak.

Asgari ücretin üçte biri ile birlikte üçte ikisi arasında da geliri olan kişilerin gelirinin, asgari ücretin üçte birinin altına düşmemesi için de koruma desteği programı oluşturulacak.

Aynı zamanda yurt dışı çıkış harcını 150 liradan 300 liraya yükselten maddenin torbadan çıkartıldığı öğrenildi.

Dolar bugün ne kadar? 6 Ekim 2022 dolar kaç TL? İşte dolar kurunda son durum!

Bütçe dostu Techwood televizyonlar ne kadar? İşte Techwood 6 Ekim 2022 fiyat listesi…

Seg bulaşık makinelerinde yüzde 20 indirim fırsatı! İşte 6 Ekim 2022 fiyat listesi…


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön