13 / 05 / 2024

geminbeli geçidi tüneli

geminbeli geçidi tüneli

Karadeniz Bölgesi'ni İç Anadolu'ya bağlayan 2010 rakımlı Geminbeli Geçidi'ne, 4 bin 200 metre uzunluğunda çift tüp şeklinde tünel yapılacak.

Bakan Uraloğlu açıkladı! Yeni Zigana Tüneli'nden 1 yılda 1 milyon 770 bin araç geçti...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, geçen sene bugün hizmete açılan Trabzon'u Gümüşhane üzerinden Bayburt, Aşkale ve Erzurum'a bağlayan Avrupa'nın en uzun çift tüplü kara yolu tüneli Yeni Zigana Tüneli'nden 1 yılda 1 milyon 770 bin aracın geçtiğini duyurdu.

Tarihi rekor! Avrasya Tüneli'nden 7 yılda 123 milyon geçiş yapıldı!

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada Avrasya Tüneli'nden 7 yılda toplam 123 milyon geçiş yapıldığı belirtildi. 

Avrasya Tüneli geçiş ücretlerine zam geldi: Bugün itibarıyla tek yön için otomobiller 80 TL, minibüsler 120 TL ödeyecek!

Avrasya Tüneli geçiş ücretlerine de zam geldi. Yeni geçiş ücretleri bir bir açıklandı. İşte o rakamlar...

Avrasya Tüneli’nde tarihi rekor kırıldı. Tünelden az önce kaçıncı aracın geçtiği belli oldu!

Bundan 6 yıl önce açılan ve İstanbul’un Avrupa ile Anadolu yakasını deniz altından birbirine bağlayan Avrasya Tüneli ile ilgili tarihi bir an yaşandı. Bugün geçiş yaparken durdurulan bir araçla kutlama yapılarak büyük bir rekora imza atıldığı ortaya çıktı.

Avrasya Tüneli’nden 6 yılda kaç araç geçti? Herkesin merak ettiği o rakam açıklandı!

İstanbul’un Avrupa ve Asya yakalarını denizin altından birbirine bağlayan Avrasya Tüneli’nden 6 yılda geçen toplam araç sayısı açıklandı.

Avrasya Tüneli rekor kırdı! İşte günlük geçiş sayısı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 9 Kasım Çarşamba günü Avrasya Tüneli'nden 71 bin 110 aracın geçtiğini ve bunun yeni bir rekor olduğunu açıkladı.

ZIP ile Avrasya Tüneli’nden geçenler Trendyol cüzdan hediye çeki kazanıyor

Geçiş zamanı ve geçiş sıklığınıza göre kişiye özel indirimler, kampanyalar, çekilişler ve eğlenceli oyunlar sunan ödül programı ZIP ile Avrasya Tüneli’nden geçişleriniz hediyelere dönüşsün. Hemen Avrasya Tüneli’nin mobil uygulamasını indirin.

Sivas Geminbeli Tüneli 2021'de hizmete girecek!

Karadeniz Bölgesi'ni Sivas üzerinden Akdeniz Bölgesi'ne bağlayacak olan 2010 rakımlı Geminbeli Geçidi'ndeki tünel 2021'de hizmete girecek.

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'nde ihale aşamasına geçiliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan,"Dünyada ilk olmak üzere tek geçişte, tek tünel halinde, 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'nin planlamalarını tamamladık, yakında ihale aşamasına geleceğiz." dedi.

Eğribel Tüneli ikmal ihalesi Eylül sonunda yapılacak!

İç Anadolu'yu Karadeniz Bölgesi'ne bağlayan Sivas-Giresun güzergahındaki 2 bin 200 rakımlı Eğribel Geçidi'ne inşa edilen Eğribel Tüneli'nin ikmal ihalesi, eylül ayı sonunda gerçekleştirilecek...

Pirinkayalar Geçidi'ndeki tünelde yıl sonunda ışık görünecek!

Erzurum-Artvin kara yolunda sürücülere zor anlar yaşatan Pirinkayalar Geçidi'nde yapımı süren 2 bin 246 metrelik tünelde delme işlemi yıl sonunda tamamlanacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Üç Katlı İstanbul Tüneli'ni hayata geçireceğiz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada; "Üç katlı İstanbul Tüneli'ni önümüzdeki dönem inşallah ihalesini yaparak hayata geçireceğiz. Bugüne kadar İstanbul'a 19 kilometre tünel, 233 kilometre raylı sistemi biz inşa ettik." dedi.

Cankurtaran Tüneli 1 Mart'ta açılacak!

Artvin'in 60 yıllık hayali olan ve  inşasına 2010 yılında başlanan Rize-Artvin-Ardahan karayolundaki 690 rakımlı Cankurtaran Geçidi'nde bulunan Cankurtaran Tüneli'nin açılışı için tarih verildi. 

geminbeli geçidi tüneli Haberi

geminbeli geçidi tüneli


Karadeniz Bölgesi'ni İç Anadolu'ya bağlayan Suşehri-Sivas Karayolu üzerinde bulunan ve özellikle kış mevsiminde sürücülerin zor anlar yaşadığı 2010 rakımlı Gemindeli Geçidi'ne, 4 bin 200 metre uzunluğunda çift tüp şeklinde tünel yapılacak. Tünel sayesinde, Suşehri-Zara arasındaki ulaşım süresi 45 dakikadan 20 dakikaya düşecek.


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Habib Soluk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tünel ve 6 kilometrelik bağlantı yollarıyla ilgili 6 Mart 2013 tarihinde firmaların ön yeterlilik tekliflerinin alınacağını belirterek, ''Bu değerlendirmeden sonra yeterliliğe uygun firmalardan mali teklifler alınarak, 40 gün içerisinde uygun firmaya yer teslimi gerçekleştirilecek. Yani Mayıs veya Haziran ayı başı gibi inşaata başlayacağız'' dedi.


Tünelin yer tesliminden 1275 gün sonra bitirilmesi gerektiğini bildiren Soluk, ''Biz daha önce bitirilmesi için gayret göstereceğiz''...