24 / 07 / 2024

Geminbeli Geçidinin inşaatında son durum

Geminbeli Geçidinin inşaatında son durum

Karadeniz Bölgesi'ni Sivas üzerinden Akdeniz Bölgesi'ne bağlayacak 2010 rakımlı Geminbeli Geçidi'ndeki tünel çalışmaları, kış şartlarına rağmen aralıksız devam ediyor.

Giresun Doğankent'teki 156 konut ve 70 dükkanın inşaatında sona gelindi!

AK Parti Giresun Milletvekili Kadir Aydın, Giresun Doğankent'te hayata geçirilen 156 konut ve 70 dükkanın inşaatında sona gelindiğini açıkladı.

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı inşaatında sevindiren gelişme!

Çalışmaların aralıksız devam ettiği Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro hattı inşaatında bugün Sarıgazi İstasyonu'nda TBM geçiş töreni gerçekleşti. 

Edremit Kültür Merkezi inşaatında inceleme!

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı ile birlikte Balıkesir’in Edremit ilçesinde hayata geçirilen "Edremit Kültür Merkezi" inşaatında incelemelerde bulunarak, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. 

1915 Çanakkale Köprüsü inşaatında denize iniliyor!

Geçen yıl 18 Mart'ta temeli atılan, tamamlandığında "dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü" unvanına sahip olacak olan "1915 Çanakkale Köprüsü" inşaatında çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. 

Konut inşaatında rekor kırıldı!

Türkiye istatistik Kurumu'nun (TÜİK) geçen hafta açıkladığı verilere göre, konut inşaatında rekor kırıldı. 2017'de toplam 1 milyon 323 bin daire için yapı ruhsatı alındı..

Arasa Çok Katlı Otopark inşaatında sona gelindi!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Arasa Çok Katlı Otopark projesinin inşaatında sona gelindi.

Manisa Sarıgöl Gençlik Merkezi'nin inşaatında sona gelindi!

Manisa Büyükşehir Belediyesi hayata geçirdiği Sarıgöl Gençlik Merkezi'nin inşaatında sona geldi

Arhavi Gençlik Merkezi'nin inşaatında sona gelindi!

Yatırımlarına aralıksız olarak devam eden Arhavi Belediyesi, hayata geçirdiği gençlik merkezinin inşaatında sona geldi.

Osmangazi Atletizm Salonu inşaatında sona gelindi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi hayata geçirdiği atletizm salonunun inşaatında sona geldi.

Küçük Çamlıca TV -Radyo kulesi inşaatında 200 metre aşıldı!

Küçük Çamlıca TV -Radyo kulesi inşaatında 200 metre geçildi. Toplam 170 milyon liraya mal olacak kule, tamamlandığında 365.5 metreyi bulacak.

3. Havalimanı inşaatında 20 bin kişi çalışıyor!

İstanbul'un yapımı devam eden 3. havalimanının inşaatında çalışan sayısı 20 bini geçti. Geçtiğimiz günlerde 3 bin 750 metre uzunluğunda 60 metre genişliğindeki ilk pistin tamamlanmasıyla çalışmalara hız verilen şantiyede dev ana terminal binası yükselmeye devam ediyor.

Yozgat Yeni Çeltek İlk ve Orta Okulu inşaatında çalışmalar ne durumda?

Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Dr. Osman Coşkun'un Yozgat'a kazandırdığı eğitim yatırımlarından, Sorgun İlçesi'nde geçtiğimiz yıl temeli atılan 'Yeni Çeltek İlk ve Orta Okulu' inşaatında sona gelindi.

Therrapark Tarabya projesinin kaba inşaatında sona gelindi!

Tarabya’da hayata geçirilen Therrapark projesinin kaba inşaatında sona gelindi. İnşaat çalışmaları hız kesmeden devam eden projenin, yüzde 20’si satıldı. Proje yetkilileri " Eylül 2016’da tamamlayıp, teslim etmeyi planlıyoruz” dedi.

Geminbeli Geçidinin inşaatında son durum Haberi

Geminbeli Geçidinin inşaatında son durum

Karadeniz Bölgesi'ni Sivas üzerinden Akdeniz Bölgesi ile buluşturan ancak olumsuz hava koşuları nedeniyle çok tercih edilmeyen Geminbeli Geçidi'nde 4 bin 300 metre uzunluğundaki çift tüp şeklindeki tünelin yapımı devam ediyor.


Karayolları 16. Bölge Müdürü Aydoğan Aslan, Projenin bedeli 297 milyon lira ve bugüne kadar harcanan paranın ise 148 milyon lira olduğunu kaydederek, "Fiziksel olarak yüzde 50 civarında bir gerçekleşme sağladık. Her biri 4 bin 300 metrelik iki ayrı tüpten oluşacak tünelimizin T1 tüpünde 2 bin 500 metre ve T2 tüpünde ise 2 bin 100 metre olmak üzere 4 bin 600 metrede tünel kazı çalışması tamamlandı" bilgisini verdi.


Aslan, Geminbeli Tüneli tamamlandığında kış şartlarının yoğun olarak yaşandığı Geminbeli Geçidi'nde yol kotu ortalamasının bin 800 metreye düşeceğini, bunun da sürücülerin kış şartlarında yaşadığı...