15 / 05 / 2024

gemlik khk kararı

gemlik khk kararı

Bursa’nın Gemlik ilçesinde hayat adeta durdu. Konut alım-satımlarında düşüşün yaşandığı bölgede kentsel dönüşüm belirsizliği yaşanıyor. Gemlik Belediyesi KHK ile çıkan kararın bir taşınma değil ‘kentsel dönüşüm’ olduğunu anlatmaya çalışıyor.

Ataşehir Sitespor sahasının yurt yapılması kararı iptal edildi!

Ataşehir Sitespor sahası önce iki seçim arası İBB'nin kayyım yönetimince Gençlik Spor Bakanlığı'na devredildi. Sonra KHK ile öğrenci yurdu yapılması karar verilmişti. O karar iptal edildi..

Bursa Gemlik'te sosyal konutlar için komisyon kuruluyor! 

Bursa Gemlik Belediyesi'nin meclis toplantısında, sosyal konutlarla ilgili komisyon kurulmasına karar verildi. Verilen kararda yakında şehirde Kentsel Dönüşüm Birimleri'nin kurulacağı açıklandı. 

Gemlik'te kentsel dönüşümde 5 kat izni!

Gemlik Belediye Meclisi Ocak ayı ikinci oturumunda binaların dönüşümünde 5 kata izin verilmesi kararı verildi. 

Bursa Gemlik için son karar verildi!

Bursa Gemlik'te uzun zamandır beklenen depremselliğe yönelik yasa, 24 Aralık 2017’de çıkarılan 696 sayılı KHK’nın Geçici 25’inci maddesi ile düzenlendi.

Gemlik'te dönüşüm belirsizliği!

Bursa’nın Gemlik ilçesinde hayat adeta durdu. Konut alım-satımlarında düşüşün yaşandığı bölgede kentsel dönüşüm belirsizliği yaşanıyor. Gemlik Belediyesi KHK ile çıkan kararın bir taşınma değil ‘kentsel dönüşüm’ olduğunu anlatmaya çalışıyor.

Gemlik'te çoğunluğun talebi yerinde dönüşüm!

Kanun Hükmünde Kararname ile taşınma kararı alınan Gemlik’te kent merkezindekiler değeri düşmeden evlerini satmak istiyor. Gemliklilerin birçoğu deniz kenarındaki evlerini terk etmek istemediklerini aktarıyorlar.

Gemlik'teki vatandaşlara yeniden konut verilmeli!

Gemlik'in taşınması kararı üzerine, Jeofizik uzmanı Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu konu hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Gemlik'te dönüşüm ile emlak piyasası hareketlenir!

Bursa’nın Gemlik ilçesinin son yayımlanan Kanun Hükmünde Kararnamde ’taşınma’ kararının çıkması bölge halkı sevindi.

Gemlik'te 10 bin konutun yenilenmesi gerekiyor!

OHAL kapsamında hazırlanan ve Resmi Gazete'de yayımlanan 696 sayılı KHK'ya göre Gemlik ile ilgili düzenlemeler yapıldı.

Kapatılan üniversitelerin taşınmazları için geçici tahsis kararı!

Yükseköğretim Kurulundan (YÖK), Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan vakıf yükseköğretim kurumlarının tüm taşınmazlarının YÖK tarafından bu kurumların öğrencilerinin nakledildiği üniversitelere geçici tahsis edilmesine Maliye Bakanlığınca karar verildiği bildirildi.

Bursa Gemlik'te iki yılda 200 metruk bina yıkıldı!

Gemlik Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü yıkım ekipleri, 2 yıl içinde 200 metruk binayı yıktı. Toplum Destekli Polis Müdürlüğü’nün talebiyle encümen kararını uygulayan ekipler, son olarak Hamidiye Mahallesi’nde 4 metruk binayı yıktı.

Mudanya-Gemlik çevre yoluna SİT engeli!

Mudanya-Gemlik arasında yapılması için düğmeye basılan 40 metrelik çevre yolu güzergahının ortasında arkeolojik kalıntılara rastlandı. Büyükşehir Nazım İmar Planlan'nda SİT alanının işlenmesine ilişkin karar aldı

Gemlik'teki arsa satışı 2 yıl sonra iptal edildi!

Encümen kararı ile 'Artık parsel' olduğu iddiasıyla yapılan arsa satışına, MHP Gemlik İlçe Başkanlığı tarafından karşı çıkılması üzerine görülen davada, 2 yıl sonunda karar verildi.

gemlik khk kararı Haberi

gemlik khk kararı

24 Aralık’ta yayımlanan 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’yle (KHK), Bursa Gemlik’te deprem tehlikesi altında bulunan yerleşim yerlerinin şehrin dışında bulunan yerlere nakledilmesinin önü açılmıştı. KHK sonrasında bölgede hareketlilik yaşandı. Gemlik'teki riskli binaların Manastır mevkiinde bulunan Cumhuriyet Mahallesi’ndeki 300 hektarlık alan belirlendi. Gemlik halkının gümdem konusu "taşınma" oldu. Bölgedeki emlak alım satımında ciddi oranda düşüş yaşandı.


Kimse ev almak istemiyor

Hürriyet Gazetesi'nden İdris Emen'in haberine göre, emlakçı İrfan Tayyar, taşınma durumundan şikayetçi. İrfan Tayyar konuyla ilgili, "Eskiden bir emlakçı ayda ortalama 3-4 ev satardı. En son gelişmelerden sonra daire satma şansı sıfıra indi. Müşteri, ‘madem Gemlik taşınacak neden ev alayım’ diyor. Sadece emlakçılar değil, inşaatın yan sektörleri de bu durumdan etkilendi. İnsanlar evine cam balkon yapmıyor. Evin çatısını bile onarmıyor." diyor.