17 / 05 / 2024

genç inşaat mühendisler

genç inşaat mühendisler

İNŞAAT Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi, Anadolu ve Eskişehir Osmangazi Üniversiteleri İnşaat Mühendisliği bölümlerinden mezun olan öğrenciler için 'Mezuniyet' ve 'Rozet Takma' töreni düzenledi.

İnşaat mühendislerinden çağrı! Depremin asıl sorumluları ortaya çıkarılsın

6 Şubat depreminin faturası inşaat mühendislerine kesildi. Mühendisler ise asıl suçluların kendileri olmadığını belirterek, gerçek suçluların ortaya çıkarılması çağrısında bulundu.

İnşaat Mühendisler Odası'ndan kritik açıklama: Yeni bir imar affı çıkabilir!

İnşaat Mühendisler Odası İzmir Şube Başkanı Eylem Ulutaş Ayatar, son 21 yılda 9 kez imar affı çıkarıldığını belirterek, yerel seçimlere sayılı günler kala yeni imar affının çıkabileceğini belirtti.

Depremzede inşaat mühendisleri Elazığ ve Malatya'daki konutların inşasında rol aldı!

2020 yılının Ocak ayında yaşanan 6,8 büyüklüğündeki depremi yaşayan genç inşaat mühendisleri, inşa edilen konut projelerinde istihdam edildi.

20 yıllık tecrübeli inşaat mühendisleri iş arıyor!

İMO Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, her yıl üniversitelerden 12 bin inşaat mühendisinin mezun olduğunu belirterek, ''15-20 yıllık çok başarılı mühendisler bile işsiz geziyor" dedi.

Filistinli inşaat mühendisi Majd Mashhawari'den inşaat sorununa çözüm!

Filistinli genç inşaat mühendisi Majd Mashhawari, “Green Cake” adını verdiği ve atıklardan üretilen tuğlalar ile Filistin’de yaşanan inşaat sorununa çözüm getiriyor...

Serenay Sarıkaya'dan inşaat mühendislerine ilham!

Oyuncu Serenay Sarıkaya'nın 'Fi' dizisinde baş dansçı olduğunu belli etmek için kafasına taktığı kırmızı tüy inşaat mühendislerine ilham verdi. Mühendisler, kırmızı tüyü baretlerine koydu.

Eskişehir'de genç inşaat mühendisler rozetlerini taktı!

İNŞAAT Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi, Anadolu ve Eskişehir Osmangazi Üniversiteleri İnşaat Mühendisliği bölümlerinden mezun olan öğrenciler için 'Mezuniyet' ve 'Rozet Takma' töreni düzenledi.

3 üniversite öğrencisinden inşaat mühendisliği yarışmasında başarı!

Dünyanın en iyi 100 inşaat mühendisliği fakültelerinden 32’sini geçip, hem de depreme dayanıklı bina tasarımı konusunda ABD’deki yarışmada birinci olmayı başaran bu gençleri gördükten sonra, gerçekten de enseyi karartmamak lazım...

4 maddede inşaat mühendisliği bölümü!

İnşaat mühendisliğinin amacı; Artan konut gereksinimine cevap vermek, doğal afetlere karşı dayanıklı yapı gereksinimini karşılamak ve karayolu ile denizyolu taşıma ağını güçlendirmek için geleceğin inşaat mühendislerini yetiştirmek...

İnşaat mühendisi referans belgesi başvuru işlemleri!

Referans belgesi, Meslek bilgisi ve meslek deneyimi ile bir mühendisin ulaştığı mesleki birikimi belirten, bu Yönetmelik uyarınca verilecek C, B, A düzeylerindeki belge olarak karşımıza çıkıyor. Peki, inşaat mühendisi referans belgesi nasıl alınır?

Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği kuruldu!

İstanbul Anadolu yakasının geçmişi 60 yıla dayanan inşaat müteahhitleri tarafından kurulan İstanbul Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği (AYİD)’in basın lansmanı 29 Ocak Perşembe günü Büyük Kulüp’te yapıldı.

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa şubesinde STA4-CAD eğitimi!

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi’nde, betonarme proje analizleri yapacak inşaat mühendisleri için STA4-CAD eğitimleri düzenlendi...

İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şubesi 25'inci yılını kutladı!

İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şubesi, meslekte 25 yılını dolduran inşaat mühendislerine teşekkür plaketi sundu. Adana Şube Toplantı Salonu'nda düzenlenen törenle 25. yıl plaketini alan inşaat mühendisleri duygulu anlar yaşadı.

genç inşaat mühendisler Haberi

genç inşaat mühendisler

İNŞAAT Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi, Anadolu ve Eskişehir  Osmangazi Üniversiteleri (ESOGÜ) İnşaat Mühendisliği bölümlerinden mezun olan öğrenciler için 'Mezuniyet'  ve 'Rozet Takma'  töreni düzenledi. 

Törende İnşaat Mühendisliği Bölümünden mezun olan 200 öğrenciye Mühendislik yemini ettirilerek, öğrencilere rozet ve baret hediye edildi. Törene Anadolu ve Eskişehir Osmangazi Üniversiteleri İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanları, öğretim üyeleri ile diğer meslek odalarının yöneticileri katıldı.

Açılış konuşması yapan İnşaat Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Başkanı Bülent Erkul,  inşaat mühendisliğinin insan yaşamını ve güvenliğini doğrudan ilgilendiren önemli bir meslek dalı olduğunu ancak; İnşaat sektöründe çok önemli sorunlar olduğunu belirtti. Çalışarak, etik kurallara uyarak, bilgileri güncelleyerek ve örgüt mücadeleyle sorunların üstesinden gelineceğini söyledi. Erkul ayrıca; mühendisliğin yanı sıra yaşamda kültür, sanat, spor gibi başka kavramların da olduğunun unutulmaması gerektiğini...