28 / 04 / 2024

Genel Energy yatırımları

Genel Energy yatırımları

Şirket yaptığı açıklamada Genel Energy olarak Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) Bina Bavi gaz sahasında, Avusturya kökenli OMV firmasının yüzde 36 düzeyindeki hissesini 150 milyon dolara satın aldıklarını bildirdi.

Deprem bölgesindeki tarımsal sulama yatırımlarına tam 4 milyar TL'lik ek bütçe ayrıldı!

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğüne, Kahramanmaraş merkezli deprem bölgesindeki tarımsal sulama yatırımları için 4 milyar Türk lirası ödenek tahsis edildi...

Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğünden İBB'ye Sefaköy metrosu yanıtı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü "Sefaköy-Beylikdüzü-Tüyap Metrosu bir yıla yakındır sadece imza bekliyor" iddialarıyla ilgili açıklama yaptı.

Tapu ve kadastro yatırımları için 136 milyon TL kaynak ayrıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün 2021 yılındaki yatırımları için toplamda 135 milyon 965 bin lira ayrıldı.

Ali İlhan AK, Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırımları'nın ayrıldı!

Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırımları'nın Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ali İlhan AK görevinden ayrıldı...

Türk Kızılay Bursa'da yeni yatırımlar yapacak!

Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık yaptığı açıklamada, "Kızılay'ın, Bursa'nın içinde üretim ve sanayi noktasında gelir getirici yatırımları olacak"

Cumhurbaşkanı Erdoğan Trabzon yatırımlarını anlattı!

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisince Meydan Parkı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti.Erdoğan,  yatırımları hakkında açıklama yaptı.

Manisa Sarıgöl yatırımları devam edecek!

İlçelerde görev yapan personel buluşmalarına devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç ve Bilgi İşlem Daire Başkanı Metin Memiş, Sarıgöl ilçesini ziyaret etti. Heyet, Sarıgöl’e yapılan yatırımların devam edeceğini söyledi.

AK Parti sosyal konut yatırımlarına devam edecek!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim beyannamesini açıkladı. AK Parti yeni dönemde sosyal konut yatırımlarına devam edecek...

Manisa Salihli yatırımları masaya yatırıldı!

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda’yı ağırladı. Yapılan ziyarette, Salihli’de hayata geçirilen yatırımlar ile ilgili istişarelerde bulunuldu.

Zonguldak'ta kamu yatırımları görüşüldü!

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Faruk Çaturoğlu ziyareti sırasında kente yapılacak olan tersaneleri ve kamu yatırımları için arsa tahsisleri için görüşmeler sağladı. 

AVM yatırımları mağazalaşmayı artırıyor!

Vepa Grup Genel Müdürü Murat Usta mağaza sayısındaki artışa AVM yatırımlarının etkisi olduğunu ifade etti. 2004 yılında ilk mağazayı açtıklarını söyleyen Usta 2016 itibariyle Türkiye genelinde 38 mağazaya sahip olduklarını belirtti.

Gayrimenkul sektöründe öğrencilere yönelik yatırımlar artacak!

Öğrencilerin kiralık ev bulma telaşına girdi. Yurt projelerini hizmetle zenginleştirilmiş bir gayrimenkul yatırımı olduğunu söyleyen Novu Genel Müdürü Kahraman Yiğit, öğrencilere yönelik yatırımların artacağını söyledi.

Türkiye'ye Arap ve Körfez yatırımlarından büyük pay!

QT Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Al Meer, "Arap ve Körfez yatırımcıları Türkiye'ye yatırım yapmayı seviyor. Türkiye, Arap ve Körfez yatırımları pastasından büyük pay alıyor" dedi.

Genel Energy yatırımları Haberi

Genel Energy yatırımları


Genel Energy İcra Kurulu Başkanı Mehmet Sepil, şirketin Avusturya kökenli OMV firmasının hisselerinin yüzde 36'sını 150 milyon dolara satın aldıklarını açıkladı. 


Sepil, şirketin yeni yatırımlarına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Genel Energy olarak Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) Bina Bavi gaz sahasında, Avusturya kökenli OMV firmasının yüzde 36 düzeyindeki hissesini 150 milyon dolara satın aldıklarını bildirdi. 


Böylece Genel Energy'nin Miran gaz sahasından sonra Bina Bavi sahasının tamamına sahip olduğunu aktaran Sepil, şirketin Türkiye-IKBY ilişkilerinin daha da güçlenerek bir enerji altyapısına kavuşmasına katkıda bulunmasından memnuniyet duyduklarını dile getirdi. 


Sepil, toplamda 8,4 trilyon feet küp (tcf) kanıtlanmış gaz rezervi bulunan Miran ve Bina Bavi sahalarından Türkiye'ye 15-20 yıl boyunca 20 milyar metre küp (bcm) hacminde doğal gaz ihraç etmenin mümkün olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti: 


"IKBY'nin...