18 / 05 / 2024

genel Haciz yolu ile takip ne demek

genel Haciz yolu ile takip ne demek

İcra ve İflas Kanununa göre haciz yolu ile takipte borçlu tüccar sıfatını yeni iktisap etmişse bundan evvel aleyhinde talep edilmiş hacizler iflasına hükmolunmadıkça eskisi gibi icra olunuyor...

İBB Genel Sekreteri Gökce’den çok konuşulacak kentsel dönüşüm eleştirisi! Kent rantının yeni bir yolu mu?

Hak gaspına sebep olacağı eleştirileriyle gündemden düşmeyen kentsel dönüşüme ilişkin düzenlemeleri kapsayan kanun teklifi, Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Yasaya yönelik tartışmalar sürerken İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce, çok konuşulacak bir açıklama yaptı

Bakan Uraloğlu: ‘Kalkınma Yolu’nda imza ekim ayında atılabilir’

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin önderlik ettiği “Kalkınma Yolu” projesine yönelik son gelişmeleri paylaştı. Projenin genel anlamda hazır olduğunu ifade eden Bakan Uraloğlu, ilk imzaların ekim ayında atılabileceğini söyledi.

KİPTAŞ Silivri 3. Etap ve Silivri 4. Etap arasında imar yolu çalışmaları başladı!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, inşaatı devam eden Silivri 3. Etap ve Silivri 4. Etap Konutları arasında imar yolu çalışmalarının başladığını dile getirdi.

Demir yolu taşımacılığını yüzde 20'lere çıkarmayı hedefliyoruz!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, "Ülkemizde demir yolu taşımacılığı genel taşımacılığın içerisinde yüzde 4'lerde. Kısa zamanda bunu yüzde 10'lara çıkarmayı ve 2025 yılı sonrasında yüzde 20'lere çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.

Les Ottomans için haciz yolu açıldı mı?

Galatasaray eski başkanı Ünal Aysal'ın eski eşi Ahu Aysal'a ait Les Ottomans otelinin icra yoluyla satışa çıkarıldığı, sonrasında da konkordato talebinde bulunarak icradan kurtulduğu ileri sürülmüştü. Şimdi ise konkordato talebinin reddedildiği ve mahkeme korumasının kalktığı belirtiliyor...

Arazilerin hisselere bölünmesinde haciz engeli!

Posta yazarı Tamer Heper, okuyucusunun 'Devremülk ihtilafı nedeniyle mallarımıza haciz koyuldu. 60 dönüm tarlamızı hisselere ayırmayı düşünüyorduk ama bu haciz nedeniyle yapamıyoruz. Bunun hukuki bir yolu var mı?' sorusunu yanıtladı.

Türkiye'nin büyümesinden pay almanın en kolay yolu hisse senedi almak!

Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Gönen, Vatandaş için Türkiye'nin ve şirketlerin büyümesinden pay almanın en kolay yolu bizden hisse senedi almak olduğunu ifade etti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne haciz şoku!

Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne 188 milyon liralık için icra yolu ile haciz işlemi başlatıldı. Eze İnşaat firması, icra emrinde belirtilen 7 gün içerisinde ödeme yapılmaması durumunda icra işleminin yapılacağı öğrenildi.

Didim Belediyesi'ne haciz şoku!

CHP’li Didim Belediyesi’nin ruhsat iptaliyle ilgili mağduriyet yaşattığı Nehirsan İnşaat, emsali görülmemiş bir haciz işlemine imza attı. Şirket Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığı’na haciz ihtarnamesi gönderdi.

Ev alamayanı anahtar sahibi yapmanın yolu!

Albaraka Türk Genel Müdür Baş Yardımcısı Mehmet Ali Verçin yazdı; Ev alamayanı anahtar sahibi yapmanın yolu BES modelinde...

İstiklal Yolu milli park olacak!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından İstiklal Yolu'nun "Milli Park" ilan edilmesi için çalışma yapılıyor.. 

Elazığ Kuzey Çevre Yolu ihalesi yapıldı!

Karayolları Genel Müdürlüğü, üzerinde uzun zamandır çalıştığı Kuzey Çevre Yolu ihalesini sonuçlandırdı. Elazığ Belediyesi'nin bu yıl açmayı planladığı projede yer teslimi yapıldı.

2017 haciz masrafları belli oldu!

2017 yılında uygulanacak 2017 haciz masrafları, Harçlar Kanunu Genel Tebliği ile belli oldu. Peki, haciz başlatma masrafları ne kadar?

genel Haciz yolu ile takip ne demek Haberi

genel Haciz yolu ile takip ne demek

Haciz yolu ile takip!

İcra ve İflas Kanununa göre, rehinle temin edilmiş bir alacağın borçlusu iflasa tabi şahıslardan olsa bile alacaklı yalnız rehinin paraya çevrilmesi yolu ile takip yapabilir. Ancak rehinin tutarı borcu ödemeye yetmezse alacaklı kalan alacağını iflas veya haciz yolu ile takip edebilir. 

2499 sayılı Sermaye Piyasası Kanununun 38/A maddesinin birinci fıkrasında tanımlanan konut finansmanından kaynaklanan rehinle temin edilmiş alacaklar ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığının rehinle temin edilmiş alacaklarının takibinde, rehnin paraya çevrilmesi yoluyla takip yapılabilir veya haciz yoluna başvurulabilir. 

Police ve emre muharrer senetlerle çekler hakkındaki 167 nci madde hükmü mahfuzdur. 

İpotekle temin edilmiş faiz ve senelik taksit alacaklarında, alacaklının intihabına ve borçlunun sıfatına göre, rehinin 

paraya çevrilmesi veya haciz yahut iflas yollarına müracaat olunabilir.


Haciz yolu ile takip: 

1 – Umumiyetle: Takip...