28 / 04 / 2024

Bakan Uraloğlu: ‘Kalkınma Yolu’nda imza ekim ayında atılabilir’

Bakan Uraloğlu: ‘Kalkınma Yolu’nda imza ekim ayında atılabilir’

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin önderlik ettiği “Kalkınma Yolu” projesine yönelik son gelişmeleri paylaştı. Projenin genel anlamda hazır olduğunu ifade eden Bakan Uraloğlu, ilk imzaların ekim ayında atılabileceğini söyledi.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, katıldığı bir TV yayınında soruları cevapladı.

NTV’nin haberine göre, Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin liderlik ettiği “Kalkınma Yolu” projesinden, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile yapılan anlaşmaya ve  Ankara  ile İstanbul arasında yapılacak ikinci otoyol projesine kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu.

 Bakan Uraloğlu: ‘Kalkınma Yolu’nda imza ekim ayında atılabilir’

“KALKINMA YOLU”NDAN İLK İMZA EKİM AYINDA

Hindistan Başbakanı Narendra Modi’nin G-20 Zirvesi’nde gündeme taşıdığı “Hindistan - Orta Doğu - Avrupa Tren Hattı”nın zamandan tasarruf bakımından efektif olmadığını söyleyen Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin üzerinde çalıştığı Kalkınma Yolu’na yönelik bilgi verdi.

Türkiye’nin Irak ve BAE ile beraber aylardır bir çalışma yürüttüğünü paylaşan Uraloğlu, “Proje genel olarak hazır diyebiliriz. Biz bunu gerçekleştirirken de şunun altını çizmek istiyorum; bölgedeki hiçbir ülkeyi dışlamadan bir süreç başlattık” ifadelerini kullandı.

Uraloğlu, projeye yönelik ilk imzaların ekimde atılabileceğini söyledi. İşte Bakan Uraloğlu’nun açıklamaları...

 Bakan Uraloğlu: ‘Kalkınma Yolu’nda imza ekim ayında atılabilir’

BAE İLE YAPILAN ANLAŞMA

“BAE, enerji sektörü ile ilgili yakın temasları bulunuyor. Bizim de daha çok demiryollarında gerçekleştirmeyi planladığımız projeler var. Örneğin Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden geçecek demiryolu hattının finanse edilmesinden tutun, hâlihazırdaki otoyol işletmecilerine ortak olunmasına ilişkin bir gündem var. Bazı limanların işletilmesine veya ortaklık yapılmasına ilişkin gündem var. Bunları görüşüyoruz. Karar genel anlamda verildi. İlk aşamada yaklaşık 5-6 milyar dolar değerindeki proje söz konusu.”

ANKARA-İZMİR YHT PROJESİ

“Polatlı-Konya bölgesindeki mevcut olan hızlı tren hattımızdan ayrılarak Manisa üzerinden İzmir’e inen bir hat. Yaklaşık 508 kilometrelik yeni bir hattan söz ediyoruz. Hâlihazırdaki hızlı tren hattını da kullandığımı zaman 624 kilometreyi konuşuyoruz. Biz burayı bitirdiğimiz zaman 3,5 saate düşmüş olacak.
Altyapıda son derece önemli bir mesafe kaydetti. İhaleyi yaptık. Firmamıza sahada yer teslimi gerçekleştirdik ve başladık. İlk planlamamız 2028’de bitirebiliriz şeklindeydi. Fakat son değerlendirmede 2027’de Ankara-İzmir YHT hattını açmış oluruz diye öngördük.”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan konut sorunuyla ilgili şok açıklama!

Cumhurbaşkanı Erdoğan deprem ve kentsel dönüşüm konusunda bombayı patlattı! Detayları peş peşe açıkladı!

Emekli maaşına yüzde 39,61 zam! Yeni yılda en düşük emekli maaşı tam bu kadar olacak! İşte kuruşu kuruşuna zamlı maaşlar


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön