29 / 04 / 2024

Genel sığınaklar nelerdir

Genel sığınaklar nelerdir

Sığınaklar; kullanacaklara göre sığınak çeşitleri ve kullanım amacına göre sığınak çeşitleri olmak üzere ikiye ayrılıyor. Kullanacaklara göre sığınak çeşitleri kapsamında yer alan genel sığınaklar nelerdir?

Apartman sığınağının kiraya verilmesi!

Kat Malikleri, ortak alanlar kapsamına giren apartman sığınaklarını kiraya verilebiliyor mu? İşte Sığınak Yönetmeliği kapsamında yer alan apartman sığınağının kiraya verilmesi ile ilgili yasal hükümler...

Genel sığınaklar nelerdir?

Genel sığınak yapılarının, 19910 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Sığınak Yönetmeliği ve 21624 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Otopark Yönetmeliğine uygun olarak inşa edilmesi gerekiyor. Peki bu yapılar nelerdir? Genel sığınaklar nelerdir?

Konut inşaatlarında büyük sorun: Zorunlu olan sığınıklar daireye dönüştürülüyor!

İnşaat projelerinde zorunlu alan olarak projelerde yer alan depoların sonradan ortadan kaldırılması, büyük sorun haline geldi. Apartmanlarda ve iş yerlerinin birçoğunda zorunlu olan sığınaklar bina yapımından sonra daireye dönüştürülüyor.

Yurt dışı alışveriş limiti ne kadar, kaç TL?

Yurt dışından ürün satın almak isterseniz bazı düzenlemeler ve kurallar geçerlidir. Yurt dışı alımlarda kısıtlamalar nelerdir? Yurt dışı alışveriş limiti ne kadar, kaç TL?

İşsizlik maaşı alanlar dikkat! Bunu sakın yapmayın

İşte çok merak edilen; işsizlik maaşı hangi durumlarda alınır? işsizlik maaşı şartları nelerdir? işsizlik maaşı ödeme süreleri nelerdir? hangi durumlarda işsizlik maaşı kesilir? sorularının yanıtları...

Mega zenginlerden Kıyamet Günü hazırlığı! 151 milyon TL’lik dev sığınaklar satın alıyorlar! 

Bu sene yayınlanması beklenen "En Zenginlerin Hayatta Kalması" adlı yeni bir kitapta, zenginlerin felaketlerden saklanmak için uzak ve lüks kıyamet sığınaklar inşa ettiği iddia ediliyor. İşte o sığınaklarla ilgili detaylar...

Yabancıların Türkiye'deki emlak yatırımları arttı mı?

Deep Knowledge Analytics-Henley Partners'in elbirliğiyle hazırlamış oldukları 'Yatırım Yoluyla Göç Emlak Endeksi' raporu açıklandı. 16 ülkeyi inceleyen rapora göre Türkiye genel sıralamada dördüncü oldu.

Binalardaki sığınak kiraya verilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalardaki sığınakların kiraya verilip verilemeyeceğini kaleme aldı. 

Yapı kayıt belgesinde kaçak yapı ayrıntısı!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, 92 evli siteden daire aldığını belirten okuyucu sitede sığınakların mesken yapıldığını, imar affına başvurulduğunu ve kat mülkiyeti kurma yolunun açıldığını belirtti. Okuyucu bunların mümkün olup olmadığını sordu.

Şehir sorunlarından kaçış: İdeal şehir denemeleri başladı!

Titizlikle planlanan şehirlerin bile belli bir süre sonra tanınmaz hale gelmesi, sorunların çoğalması sebebiyle alınan derslerden de yararlanarak, geleceğin sığınakları olarak kabul edilen “ideal şehir” denemeleri başladı. Peki ideal şehir nedir? Nasıl olmalıdır?

Aydın'daki binalara imarda ilave 1 kat verilmeli!

NAMDER Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Erdemci, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’a yaptığı ziyarette, Aydın'daki binalara imarda tam bodrum yapılarak müştemilat ve sığınaklar için, zemin katların ise otopark alanı olarak kullanılması için ilave 1 kat verilmesi gerektiğini belirtti...

Virüsten kaçan zenginler için 8.3 milyon dolara sığınak!

Tüm dünyayı etkileyen yeni tip koronavirüs Covid-19 salgınına yakalanmak istemeyen zenginler sığınak arayışına girdi. En çok olanaklara sahip olan sığınaklar 8 milyon 350 milyon dolara satılıyor.

Tepe İnşaat, Capital 500'de 89'ncu sıraya yükseldi!

Tepe İnşaat, Capital500 – Türkiye’nin En Büyük 500 Özel Şirketi Araştırması'nın sonuçlarına göre genel sıralamada 89’uncu sırada yer aldı

Yargıtay'dan kiraya verilen sığınak için flaş karar!

Yargıtay flaş bir karara imza attı. Yargıtay, apartmanların bodrum katlarındaki sığınakların mesken olarak kiralanamayacağına hükmetti.

Vladimir Putin yer altı sığınağı mı yaptırıyor?

Rusya’nın nükleer bir savaşa karşı hazırlandığı hatta Putin’in Moskova’da 12 milyon vatandaşını alabilecek kapasitede devasa yer altı sığınakları inşaa ettiği belirtiliyor.

Genel sığınaklar nelerdir Haberi

Genel sığınaklar nelerdir

Genel sığınaklar nelerdir?

Sığınak; nükleer ve konvansiyonel silahlarla, biyolojik ve kimyevi harp maddelerinin tesirlerinden ve tabii afetlerden insanlarla, insanların yaşaması ve ülkenin harp gücünün devamı için zaruri canlı ve cansız kıymetleri korumak maksadıyla inşa edilen korunma yerleridir.


Sığınaklar; kullanacaklara göre sığınak çeşitleri ve kullanım amacına göre sığınak çeşitleri olmak üzere ikiye ayrılıyor. 


Kullanacaklara göre sığınak çeşitleri

Sığınaklar korunacak veya korunacakların durumuna göre ikiye ayrılır.

a) Özel sığınaklar: Özel veya kamuya ait bina ve tesislerin öncelikle en alt bodrum katlarında ya da toprağa oturan kısımlarında veya bina içinde yapılamıyorsa uygulama imar planı ya da planda hüküm yoksa 2/11/1985 tarihli ve 18916 mükerrer sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği ile belirlenen yapı yaklaşma mesafesine aykırı olmamak kaydıyla bahçelerinde, yer üstünde veya yeraltında radyoaktif...