17 / 05 / 2024

geri çekme mesafesi nedir

geri çekme mesafesi nedir

Geri çekme mesafesi, yapı ve tesislerle cephe hattı ile karayolu sınır çizgisi arasındaki mesafesi söylüyor. Peki, karayolları geri çekme mesafesi nedir? Meskenlerde karayolları geri çekme mesafesi ne kadardır?

İmar planı yaparken bahçe mesafesi ne kadar olmalı? Arsaya ev yaparken çekme mesafesi ne kadar?

İmar planı yaparken dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de bahçe mesafesi olarak karşımıza çıkıyor. Kapsamlı bir konu olan çekme mesafesi, konut arsalarında ön bahçe ve arka bahçe gibi alanları içeriyor. Peki imar planı yaparken çekme ve bahçe mesafesi ne kadar olmalı?

Halkbank kesenin ağzını EYT’liler için açtı! 100 bin TL’ye kadar çekme imkânı!

EYT’den emekli olmak için eksik primlerini borçlanma yoluna gidenlere müjde Halkbank’tan geldi. Aylık 2 bin TL’den başlayan geri ödeme olanağı sunan banka, kredi çekme koşullarını da uygun hale getirdi. Peki EYT kredisine nasıl başvurabilirsiniz?

Çekme mesafeleri 2017!

Çekme mesafesi, planda ve yönetmelikte belirtilmiş olan yapının komşu parsellere en fazla yaklaşabileceği sınır oluyor. İşte çekme mesafeleri 2017..

Adana'daki otopark alanına yasalara aykırı imar düzenlemesi!

Adana Büyükşehir ve Seyhan Belediyesi, otopark alanı olarak ayrılan yerde paralı otopark hizmeti verecek. Bu iş için sokağın bir bölümü kapatıldı, diğer sokakta çekme mesafesi ihlal edildi.

KUZKA 2 projeye verdiği desteği geri çekti!

KUZKA, Kastamonu Üniversitesi’nin Teknokent ve OSB’nin arıtma tesisi projeleri için verdiği destekleri bir faaliyet olmadığı için geri çekme kararı aldı.

Çekme mesafesine otopark yapılır mı?

Çekme mesafesi, iki bina arasında olması gereken mesafeyi ifade ediyor. Çekme mesafeleri, yan, arka ve ön bahçelerde farklı oranlarda olabiliyor. Peki, çekme mesafesine otopark yapılır mı? İşte yanıtı..

Yan bahçe çekme mesafesi!

İmar Yönetmeliğine göre, yapıların ön, arka ve yan bahçe çekme mesafelerine uygun bir şekilde inşa edilmesi gerekiyor. Peki, yan bahçe çekme mesafesi ne kadardır? Yan bahçe mesafesi nasıl hesaplanır? İşte yanıtı..

Arka bahçe çekme mesafesi!

Çekme mesafesi, iki bina arasında olması gereken mesafe olarak karşımıza çıkıyor. Bu sınırlar, ön bahçe, arka bahçe ve yan bahçede farklı oranlarda hesaplanıyor. Peki, arka bahçe çekme mesafesi ne kadardır?

Ön bahçe çekme mesafesi!

Binaların ön bahçesi, bina ön cephe hattı ile parselin ön cephesi arasında kalan parsel bölümleri olarak tanımlanıyor. Peki, Ön bahçe çekme mesafesi nedir? Ön bahçe çekme mesafesi ne kadardır? İşte yanıtı..

İki bina arası çekme mesafesi nedir?

Çekme mesafesi, yapıların birbirine yaklaşma sınırı olarak karşımıza çıkıyor. Bu sınırlar imar yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. Peki, iki bina arası çekme mesafesi nedir? iki bina arası çekme mesafesi kaç metredir?

Çekme mesafesi ne kadar?

Çekme mesafesi sınırları ön bahçe, yol kenarları, yan ve arka bahçeye göre farklı oranlarda belirleniyor. Çekme mesafesi sınırları Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. Peki, çekme mesafesi ne kadar?

Çekme mesafesi nasıl hesaplanır?

Çekme mesafesi, iki bina arasındaki yaklaşma mesafesi olarak tanımlanıyor. Çekme mesafesi sınırları Planlı alanlar imar yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. Buna göre çekme mesafesi nasıl hesaplanır? İşte yanıtı..

Binalarda çekme mesafesi nedir?

Bina inşaatları çekme mesafesine göre konumlandırılarak inşa ediliyor. Binalarda çekme mesafesi hesaplamaları İmar yönetmelikleri ile belirlenen oranlar dahilinde yapılıyor. Peki, binalarda çekme mesafesi nedir?

geri çekme mesafesi nedir Haberi

geri çekme mesafesi nedir

Karayolları geri çekme mesafesi nedir?

Karayolları geri çekme mesafesi ile ilgili tanımlamaya, 15 Mayıs 1997 tarihinde 22990 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Karayolları kenarında yapılacak ve açılacak tesisler hakkında yönetmelikte yer veriliyor.


Geri çekme mesafesi, yapı ve tesislerle cephe hattı ile karayolu sınır çizgisi arasındaki mesafesi söylüyor. Peki, karayolları geri çekme mesafesi nedir?


Karayolları Geri Çekme Mesafesi

Tesisler bünyesinde mevcut olan yerüstü akaryakıt, sıvılaştırılmış gaz ve diğer tehlikeli madde depoları cephe hattının karayolu sınır çizgisine en az 50 metre; 


Tesislerin ana binaları,  her türlü yeraltı ve yerüstü  depoları , ticari amaçlı  kümes, ağıl, ahır ve benzeri besi çiftlikleri, balık ve benzeri üretme çiftlikleri , ticari amaçlı sundurmalar, yüzme havuzları ve sabit kantarlar ile ticari, eğitim, sağlık, dini, kültürel ve benzeri kamu ve özel yapıların cephe...