14 / 05 / 2024

Gevale Kalesi gün yüzüne çıkıyor

Gevale Kalesi gün yüzüne çıkıyor

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, Kültür Bakanlığı, Konya Müzeler Genel Müdürlüğü ve Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin iş birliği ile 2012 yılında başlatılan Gevale Kalesi kazı çalışmaları devam ediyor.

Elmas Kalesi Gıda Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Elmas Kalesi Gıda Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 300 bin TL sermaye bedeli ile Etab Alabdalrjab ve Obaida Alalı ortaklığıyla kuruldu.

Kars'taki Beylerbeyi Sarayı gün yüzüne çıkıyor!

Kars Kalesi atında bulunan tarihi Beylerbeyi Sarayı, önünü kapatan okulun yıkılmasıyla birlikte gün yüzüne çıkacak.

Gevale Kalesi, Konya turizmine kazandırılacak!

Konya Selçuklu Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Konya Müzeler Genel Müdürlüğü ve Necmettin Erbakan Üniversitesi'nin iş birliği ile tarihi Gevale Kalesi'nde yürütülen kazı çalışmalarının bu yılki kısmında da çalışmalar zirvede devam ediyor.

Gevale Kalesi kazı çalışmalarında son durum!

Konya’ nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) işbirliğiyle yürütülen Gevale Kalesi’ ndeki kazı çalışmalarındaki son durum değerlendirildi...

Gevale Kalesi gün yüzüne çıkıyor!

Konya ’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) işbirliğiyle yürütülen Gevale Kalesi ’ndeki kazı çalışmalarındaki son durum değerlendirildi.

Gevale Kalesi'nde tarih gün yüzüne çıkıyor!

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, Kültür Bakanlığı, Konya Müzeler Genel Müdürlüğü ve Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin iş birliği ile 2012 yılında başlatılan Gevale Kalesi kazı çalışmaları devam ediyor.

Tarihi Silifke Kalesi gün yüzüne çıkıyor!

Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Boran başkanlığında yaklaşık 50 kişiden oluşan kazı ekibi, tarihi kaleyi yüz yıllar sonra yeniden gün yüzüne çıkarmak için 2011 yılından bu yana çalışmalarını sürdürüyor...

Eminevim'de çekiliş için son gün 30 Eylül!

Vade farksız ödeme alternatifiyle "Altın günü modeli" ev sahibi yapan Eminevim'de çekiliş için son gün 30 Eylül...

Gönül Evleri Kağıthane'de 450 bin TL'ye!

Hemen teslim edilen Gönül Evleri'nde 2+1, 3+1, 3+1+teras, 3+1+bahçe teras şeklinde 105 konut bulunuyor

Ağaoğlu Seyrantepe´den çekildi! Günün ikinci bombası!

Türkiye´nin 1 numaralı emlak ve konut sitesi www.emlakkulisi.com 'dan günün ikinci bombası...

Doubletree by Hilton İstanbul-Moda açılış için gün sayıyor!

Hilton Grubu´nun yeni beş yıldızlı şehir otel zinciri "DOUBLETREE by Hilton Istanbul-Moda" açılış için gün sayıyor

Eminevim'de çekiliş için son gün 8 Eylül!

Vade farksız ödeme alternatifiyle "Altın günü modeli" ev sahibi yapan Eminevim'de çekiliş için son gün 8 Eylül...

Ağaoğlu My World'de 282 bin TL'ye! Son 1 gün!

Ağaoğlu My World projesinde indirimli fiyatlardan yararlanmak için son 1 gün...

Gevale Kalesi gün yüzüne çıkıyor Haberi

Gevale Kalesi gün yüzüne çıkıyor

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, Kültür Bakanlığı, Konya Müzeler Genel Müdürlüğü ve Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin iş birliği ile 2012 yılında başlatılan Gevale Kalesi kazı çalışmaları devam ederken bin 700 rakımda yapılan çalışmalarda Selçuklu ve çeşitli dönemlere ait birçok bulguya rastlandı.


Konya, Takkeli Dağ’da bulunan Gevale Kalesi ve çevresinde 2012 yılında başlatılan arkeolojik kazı çalışmaları devam ediyor. Proje kapsamında devam eden kazı çalışmalarında Selçuklu ve çeşitli dönemlere ait birçok bulguya rastlandı. Daha önceki kazılarda 100’e yakın sarnıç, bir sarnıçtan kaleye giden yol ve kale surları gibi birçok tarihi kalıntıya rastlanılmıştı. 2014 yılında devam eden kazı çalışmalarında ise birçok madeni ve seramik bulguların yanı sıra yeni mekanlar ve mekanların arasında ibadet alanlarının olduğunu gösteren bir mihrap tespit edildi. Konya’nın tarihine ışık tutacak...