18 / 05 / 2024

gevaş altınsaç kilisesi restorasyonu

gevaş altınsaç kilisesi restorasyonu

Van'daki, Altınsaç Kilise'sinin turizme kazandırılması için Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer Çalışma başlattı. Sezer, kilisenin restorasyonu için gerekli çalışmaları yapmaya hazır olduklarını belirtti. 

Son dakika altın bilezik fiyatları! 5 Mayıs Cuma altın bilezik fiyatları ne kadar oldu?

5 Mayıs Cuma günü altın fiyatlarınsa ibreler yeişi göstyeriyor. Altın fiyatları yükselirken, yatırımcılar güncel altın bilezik fiyatların da araştırıyor. Bu kapsamda ''altın bilezik fiyatları ne kadar? Güncel altın bilezik fiyatları kaç lira?''sorularının yanıtlarını araştırıyor. 5 Mayıs 2023 altın

Doların gözü bu kararda! TÜSİAD Başekonomisti Gizem Öztok Altınsaç FED’in alacağı faiz kararını açıkladı

TÜSİAD Başekonomisti Gizem Öztok Altınsaç bu hafta ABD’de gerçekleşecek FED toplantısına dair beklentilerini açıkladı.

Çeyrek altın fiyatlarında görülmemiş fırlama! Dakika dakika rakamlar güncellendi

Altın fiyatları yükselmeye devam ediyor. Aralık ayından bu yana gram altın ilk kez bin TL’nin üzerine çıkarken, altın uzmanları rakamın bin 400’TL’leri görerek bin 500 lira bandını zorlayacağını ifade ediyor. Çeyrek altınsa piyasada ciddi bir yükseliş kaydetti.

Patronların Başekonomisti Gizem Öztok Türkiye'de ekonominin ne zaman rahat bir nefes alacağını açıkladı

TÜSİAD Başekonomisti Gizem Öztok Altınsaç, büyüme rakamlarını ele aldı. Altınsaç, ekonomide ne zaman rahatlayacağımızı açıkladı. İşte detaylar…

Tarihi Germiyan Kilisesi harabeye döndü! 

Silivri ilçesinde bakımsızlıktan güçlükle ayakta duran tarihi Germiyan Kilisesi harabe hale geldi. Defineciler 185 yıllık kilise ve etrafında altın bulma umuduyla metrelerce derinlikte çukurlar kazdı.

İstanbul Sent Antuan Kilisesi'nin satışı durduruldu!

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde bulunan Sent Antuan Kilisesi, avlusu ve avlunun önündeki altışar katlı, birbirlerine bir geçitle bağlanan 2 apartmanla birlikte 4 adet dükkan, zamanında üzerlerine kaydedilen kişiler tarafından satışa çıkartıldı...

Van Altınsaç Kilisesi'ne restorasyon talebi!

Van'daki, Altınsaç Kilise'sinin turizme kazandırılması için Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer Çalışma başlattı. Sezer, kilisenin restorasyonu için gerekli çalışmaları yapmaya hazır olduklarını belirtti. 

Kapadokya Aziz Mercurius turizme açılıyor!

Kapadokya'da turizme açılma çalışmaları tamamlanan Aziz Mercurius yer altı şehri, kilisesi, toplu mezarı ve sürgü taşlarıyla ilgi çekiyor.

Aya Nikola Rum Ortodoks Kilisesi ve hipodrom restore edilecek!

Bodrum İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp, sanayi sitesinin altındaki hipodromun ortaya çıkarılması ve 236 yıllık Aya Nikola Rum Ortodoks Kilisesi'nin restore edilmesiyle çalışma yapılacağını açıkladı.

Paris Saint Trinite Kilisesi'nin üzerine altın kaplamalı kubbe yapıldı!

Eyfel Kulesi yakınlarında inşa edilen Saint Trinite Kilisesi'nin üzerine 8 ton ağırlığında altın kaplamalı kubbe yapılması tartışmalara neden oldu. Rusya'nın 170 milyon avro yatırım yaptığı kiliseye 4 kubbe daha yerleştirilecek.

Kırklareli Üsküp'teki Rum kilisesi turizme kazandırılacak!

Kırklareli'nin Üsküp beldesindeki Rum kilisesi turizme kazandırılacak. Kırklareli'nin Üsküp beldesinde Rum mimarlarca inşa edilen kilise restore edilecek. Alt katmanı tapınak olan Rum Kilisesi turizme açılacak.

Van'ın Çatak ilçesinde bulunan Ermeni Kilisesi koruma altına alınıyor!

Kilisenin koruma altına alınacağını söyleyen Van Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, kilisenin bulunduğu hazine arazisinin SİT alanı ilan edileceğini ve tarihi yapının en kısa sürede boşaltılarak temizleneceğini söyledi...

İznik Gölü'nün altında 1500 yıllık tarihi kilise bulundu!

Hristiyanlık tarihinin önemli merkezlerinden biri olan ve buna ait çok sayıda eserin yer aldığı Bursa’nın İznik ilçesinde göl altında kalmış bir kilise ilk kez görüntülendi. Kilisenin Aziz Peteres Kilisesi olduğu tahmin ediliyor...

gevaş altınsaç kilisesi restorasyonu Haberi

gevaş altınsaç kilisesi restorasyonu

Altınsaç Kilisesi, Van'ın Gevaş ilçesine bağlı Altınsaç köyü yakınlarındaki yer alıyor. Havarilerden Aziz Thomas'a ait kutsal eşyanın saklanması amacıyla 11. yüzyılda inşa edilen kilise defineciler yüzünden tahrip oldu. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Altınsaç Kilise'si doğal şartlar ve defineciler yüzünde tahrip oldu. Tahrip olan Kilisenin turizme kazandırılması için Gevaş Belediye Başkanı AK Partili Murat Sezer çalışma başlattı. Başkan Sezer, Van Gölü'nü ve eşsiz güzellikteki koylarını muhteşem bir konumda gören kilisenin tanıtılması gerektiğini belirtti. Belediye olarak gerekli çalışmaları yapacaklarını, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan da tarihi yapının restore edilmesini istediklerini vurgulayan Sezer, "Tarihi ve turistlik değeri çok fazla. Ama maalesef turist çekme potansiyelinden yoksun olan bir kilise. Bizim belediye olarak buradaki amacımız, bu kilisenin daha aktif olabilmesi için gereken çabayı sarf...