02 / 05 / 2024

Van Altınsaç Kilisesi'ne restorasyon talebi!

Van Altınsaç Kilisesi'ne restorasyon talebi!

Van'daki, Altınsaç Kilise'sinin turizme kazandırılması için Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer Çalışma başlattı. Sezer, kilisenin restorasyonu için gerekli çalışmaları yapmaya hazır olduklarını belirtti. 



Altınsaç Kilisesi, Van'ın Gevaş ilçesine bağlı Altınsaç köyü yakınlarındaki yer alıyor. Havarilerden Aziz Thomas'a ait kutsal eşyanın saklanması amacıyla 11. yüzyılda inşa edilen kilise defineciler yüzünden tahrip oldu. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Altınsaç Kilise'si doğal şartlar ve defineciler yüzünde tahrip oldu. Tahrip olan Kilisenin turizme kazandırılması için Gevaş Belediye Başkanı AK Partili Murat Sezer çalışma başlattı. Başkan Sezer, Van Gölü'nü ve eşsiz güzellikteki koylarını muhteşem bir konumda gören kilisenin tanıtılması gerektiğini belirtti. Belediye olarak gerekli çalışmaları yapacaklarını, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan da tarihi yapının restore edilmesini istediklerini vurgulayan Sezer, "Tarihi ve turistlik değeri çok fazla. Ama maalesef turist çekme potansiyelinden yoksun olan bir kilise. Bizim belediye olarak buradaki amacımız, bu kilisenin daha aktif olabilmesi için gereken çabayı sarf etmek ve buraya turistlerin daha kolay ulaşmasını sağlamak. Bugüne kadar yeterince korunamadığı için ciddi anlamda tahrip olmuş. Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan isteğimiz ve ricamız, buranın bir an evvel restore edilmesi ve daha korunaklı bir yer durumuna getirilmesidir. Biz de Gevaş Belediyesi olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Beyazın, yeşilin, kahverenginin ve mavinin renk cümbüşünü yerli ve yabancı turistlerin de görmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.


Geri Dön