02 / 05 / 2024

Geyve Belediyesi ile alacakları arasındaki sorun

Geyve Belediyesi ile alacakları arasındaki sorun

YARGITAY, Geyve Belediyesi ise alacaklıları arasında yaşanan ‘klima krizi’nde son noktayı koydu. Kurul, biri başkanın odasında bulunan iki klimayı haczeden alacaklıları haklı buldu: “Klimalar, kamu hizmeti için zorunlu değil, haczedilebilir.”

Üsküdar Belediyesi, Şile'deki konut imarlı arsayı satıyor! Arsa arayanlar şimdi bakın!

İstanbul Üsküdar Belediye Başkanlığı, İstanbul ili, Şile ilçesi, Domalı Mahallesinde yer alan konut imarlı arsayı satıyor. Peki Şile'de yer alan arsanın fiyatı ne kadar? İşte ayrıntılar...

Şile Balibey Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Şile ilçesi, Balibey Mahallesi, 42 ada, 120 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli 20.02.2022 tasdik tarihli plan tadilatını askıya çıkardı. İşte detaylar...

Şişli Belediyesi ile AKUT Vakfı arasında protokol imzalandı!

İstanbul Şişli Belediyesi ilçe genelinde afet ile mücadele etmeye devam ediyor. Belediye bu çalışmalar dahilinde AKUT Vakfı ile protokol imzaladı.  

Sakarya Geyve Meydanı inşaatında son durum ne?

Geyve heyeti ile bir araya gelen Başkan Ekrem Yüce, Geyve Meydan projesinde devam eden çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yüce açıklamasında, Meydan projesinde kaba inşaatın tamamlandığını dile getirdi. 

Büyükçekmece mimarisi ile dikkat çeken yeni camisine kavuşuyor!

Büyükçekmece Belediyesi, ilçeye yeni, modern ve depreme dayanıklı ibadethaneler kazandırmaya devam ediyor. Büyükçekmece Belediyesi ile Gürsu ailesinin katkılarıyla Celaliye Mahallesi’nde inşa edilen cami mimarisi ile İstanbul’un en ayrıcalıklı camilerinden olmaya aday.

İBB ve Adalar Belediyesi arasında 'gecekondu' tartışması!

Adalar Belediyesi ile İBB Meclisi arasında 'gecekondu' kavgası yaşandı. Büyükada’da bulunan iş yeri bir süredir Adalıların tepkisini çekiyordu.

Adana Seyhan Belediyesi'nden kentsel dönüşüm mesajı!

Adana Büyükşehir Belediyesi ile kentsel dönüşüm hakkında TOKİ ile ön görüşmelere başladıklarını ileten Seyhan Belediyesi Başkanı Akif Kemal Akay, muhtarlardan gelecek tüm görüş, öneri ve talepleri ile ilgili çalışmalar yapacaklarını ifade etti...

Ant Yapı Apex Projesi'nde Londra Haringey Belediyesi ile işbirliği!

Londra'nın Seven Sisters bölgesinde Apex House projesini sürdüren Ant Yapı, Londra Belediyesi, Londra Haringey Belediyesi, Enfield ve Kuzey Doğu Kolej ile bölgeye nitelikli iş gücü kazandırmayı hedefleyen bir işbirliğine imza attı...

Çatak Belediyesi ile Tapu Kadastro iş birliği yaptı!

Çatak Belediyesi ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü arasında Tapu ve Kadastro Paylaşım Sistemi (TAKPAS) üzerinden ihtiyaç duyulan verilerin paylaşımıyla ilgili iş birliği yapıldı. 

Menderes Belediyesi'nden 3.2 milyon TL'ye satılık tarla!

Menderes Belediyesi, Çile Mahallesi Tekkealtı Mevkiideki tarlayı ihale ile satıyor. İhale 7 Kasım'da yapılacak..

Ankara Büyükşehir Belediyesi Etimesgut projesi iptal edildi!

Ankara Etimesgut'a bağlı Erler Mahallesi'ndeki bazı taşınmazların Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Gayrimenkul Satış Vaadi ve Arsa Payı Karşılığında Hasılat Paylaşımı esasına göre inşaat sözleşmesi yapılmak suretiyle değerlendirilmesi kararı yürürlükten kaldırıldı..

KİPTAŞ Süleymaniye projesi ile 1.528 lüks konut yolda!

Fatih Belediyesi ile KİPTAŞ'ın ortaklığında hayata geçirilecek Süleymaniye projesinde çalışmalar tam gaz devam ediyor. Projede yıkımlar devam ederken, dönüşüm inşaatları da yıl içinde başlayacak.

Kartepe Belediyesi ile Emlakçılar Odası arasında önemli protokol!

Emlak alım-satım öncesindeki işlemlerle ilgili iş verimliliğini ve performansını iyileştirmek adına Kartepe Belediyesi ile Kocaeli Emlakçılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası arasında protokol anlaşması imzalandı.

Geyve Belediyesi ile alacakları arasındaki sorun Haberi

Geyve Belediyesi ile alacakları arasındaki sorun

Geyve Belediye Başkanlığı’ndan alacaklı olan Rahmi Genç ve Mehmet Kapusuz avukatlarına haciz işlemi için talimat verdi. Alınan haciz kararı uygulamaya geçirildi. 15 Mart 2011 günü haciz işlemi yapıldı. Haczedilen eşyalar arasında, biri belediye başkanın odasında diğeri muhasebe odasında bulunan iki klima haczedildi.


BELEDİYEYİ HAKLI BULDU

Belediye avukatı yapılan haciz işlemine itiraz etti; söz konusu eşyaların kendilerine gerekli olduğunu belirtti. Dosyaya, Geyve İcra Hukuk Mahkemesi baktı. Mahkeme, belediyeyi haklı buldu, söz konusu iki klima için ‘haczedilemez’ dedi. Alacaklı avukatları kararı temyiz etti. Yargıtay, yerel mahkemenin verdiği kararı bozdu.


KAMU HİZMETİ İÇİN ŞART DEĞİL


Yargıtay 12. Hukuk Dairesi’nin bozma kararında “… Geyve ilçesinin bulunduğu yer iklim koşulları göz önüne alındığında kamu hizmetinin yapılması için zorunlu olan eşyalardan bulunmadığından haczedilmezlik şikayetinin reddine karar verilmesi gerekirken yeterli...