05 / 05 / 2024

gezici bilim müzesi bahçeşehir

gezici bilim müzesi bahçeşehir

Bahçeşehir Koleji'nin sosyal sorumluluk projesi kapsamındaki ‘Gezici Bilim Müzesi’, 22-23 Haziran 2013 tarihlerinde Sinpaş GYO’nun ilk temalı konut projesi Bosphorus City’de bilimseverlerle buluşacak...

Studio Vertebra’dan Diyarbakır'a Keşif Merkezi ve İslam Bilim Müzesi!

Diyarbakır Keşif Merkezi ve İslam Bilim Müzesi, eğitim birimlerine yakın konumuyla şehrin ilgi merkezi olmasına olanak tanıyor. 

Samsun Müzesi Projesi'nin inşaatı 2019'da bitecek!

Mustafa Yurt, Samsun Müzesi Projesi, Bilim ve Teknoloji Merkezi ile Medikal Cerrahi Aletler Müzesi'nin inşaatı hakkında bilgiler verdi.

İsviçre'de İslam Medeniyetleri Müzesi açıldı!

Avrupa'da İslam dini ile ilgili "ilk modern müze" olarak nitelendirilen İslam Medeniyetleri Müzesi'nde, Müslüman bilim ve fikir adamlarının eserleri tanıtılıyor, İslam'ın insanlığın gelişmesine ve Batı medeniyetine katkıları anlatılıyor

Kültürpark'a bilim müzesi inşa edilmesi talebi reddedildi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Milli Eğitim İzmir İl Müdürlüğü'nün Kültürpark'a bilim müzesi ile bilim ve teknoloji merkezi inşa edilmesi talebini reddetti.

Ataşehir Çocuk Bilim Müzesi ve Cumhuriyet Panoraması ne durumda?

Ataşehir Çocuk Bilim Müzesi ve Cumhuriyet Panoraması'nda planlama çalışmaları devam ediyor. Henüz başlanmayan Ataşehir Çocuk Bilim Müzesi ve Cumhuriyet Panoraması projesinin tamamlanma tarihi de belirlenmedi.

TÜBİTAK, Samsun'a Bilim ve Teknoloji Müzesi yapacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz; Arkeoloji müzemiz iyi değil. Onun projesini Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bilim ve Teknoloji Müzesi`nin projesini de TÜBİTAK hazırlıyor. Biz inşaatı yapacağız, dedi.

Çanakkale 100'üncü Yıl Gezici Müzesi Çankırı'da!

Çanakkale 100'üncü Yıl Gezici Müzesi Çankırı'da. Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı etkinlikleri kapsamında hayata geçirilerek "Şehitler Diyarından Anadolu'ya" sloganıyla yola çıkan gezici müze, Anıt Alanı'nda vatandaşlarla buluştu.

Çanakkale 100'üncü Yıl Gezici Müzesi, Kastamonu'da!

"Çanakkale 100'üncü Yıl Gezici Müzesi", Kastamonu'da ziyarete açıldı.Gezici müzenin Cumhuriyet Meydanı'nda ziyarete açılması dolayısıyla tören düzenlendi. Müze, 1 Kasım 2014 tarihine kadar açık kalacak.

Çanakkale 100'üncü Yıl Gezici Müzesi Karabük'te!

Gezici müzede, Çanakkale Zaferi'ni anlatan yaklaşık 4 bin eser yer alıyor. "Çanakkale 100’üncü Yıl Gezici Müzesi", Karabük'te ziyarete açıldı. Müze, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünce destekleniyor.

Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi, Düzce'de!

Anıtpark Meydanı'nda ziyarete açılan gezici müzede, Çanakkale Zaferi' ni anlatan yaklaşık 4 bin eser yer alıyor. Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi, Düzce' de ziyarete açıldı.

Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi Safranbolu'da!

Misak - ı Milli Meydanı'nda ziyarete açılan gezici müzede, Çanakkale Zaferi'ni anlatan yaklaşık 4 bin eser yer alıyor. "Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi", Safranbolu'da ziyarete açıldı.

Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi Sakarya'da!

" Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi ", Sakarya'da ziyarete açıldı. Kent Meydanı'nda ziyarete açılan gezici müzede, Çanakkale Zaferi'ni anlatan yaklaşık 4 bin eser yer alıyor.

Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi Bilecik'te!

"Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi", Bilecik'te ziyarete açıldı.Vali Nayir, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Koç ve beraberindekiler, gezici tırı gezerek yetkili Bahadır Uslu'dan bilgi aldı.

gezici bilim müzesi bahçeşehir Haberi

gezici bilim müzesi bahçeşehir

Bahçeşehir Koleji’nin çocuklarla bilimi buluşturduğu sosyal sorumluluk projesi kapsamındaki Gezici Bilim Müzesi içinde bulunan ve Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan deney çalışması 25 ayrı istasyonda tüm çocuklara bilimi en ilgi çekici şekilde anlatacak.

Türkiye’yi dolaşarak bugüne kadar 20 bin çocuk ile buluşan Gezici Bilim Müzesi, 5-12 yaş arasındaki çocuklara yönelik çalışmalarıyla dikkat çekiyor. Müzede, uçakların nasıl havada kaldığı, akciğerlerin soluk alıp vermedeki işlevi, sürtünme kuvveti, 9 basamaklı sayıların hızlı bir şekilde çarpılma yöntemi, plazma kürelerden gelen enerjilerle elektrik kullanmadan florasan lamba yanması gibi birçok konuda çeşitli deneyler çocuklara gösterilecek.

Bahçeşehir Koleji Gezici Bilim Müzesi, 22-23 Haziran 2013 tarihlerinde Bosphorus City’de çocuklarla...