05 / 05 / 2024

Giresun Adası UNESCO

Giresun Adası UNESCO

Mitolojide efsanelere konu olan Giresun Adası, UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne girmeye aday oldu.

Giresun’da 200 yıllık tarihi evler UNESCO’ya aday!

Giresun'un Zeytinlik Mahallesi'nde bulunan 200 yıllık tarihi evler; Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Geçici Listesi'ne aday oldu. 

Giresun Adası UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne aday oldu!

Mitolojide efsanelere konu olan Giresun Adası, UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne girmeye aday oldu.

Yeşil Yol 2018’de tamam!

Son viraja giren Yeşil Yol 2018’de tamamlanacak. 9 ilin yaylalarını birbirine bağlayacak yatırıma 700 milyon lira kaynak aktı. Proje kapsamında Giresun Adası turizme açılıyor

Tarihi Vordonisi Adası için UNESCO süreci başlatıldı!

İstanbul'un kayıp adası olarak bilinen, tarihi Vordonisi'nin gün yüzüne çıkartılması için Maltepe Belediyesi ve 3 üniversite ortak çalışma yürütüyor. Tarihi batık adanın UNESCO Dünya Kültür Mirası'na kabul edilmesi için süreci başlatıldı.

Japonya Okinoşima Adası için UNESCO'ya başvuru yapıldı!

Japonya, üzerindeki tapınaklar nedeniyle sadece erkeklerin ayak basmasına izin verilen Okinoşima Adası'nın 2017'de UNESCO Dünya Kültür Mirasları listesine girebilmesi için başvuruda bulundu.

Giresun Adası turizme kazandırıldı!

Mitoloji’deki ismi Aretias olan Giresun Adası, Türkiye dâhil altı ülkeye kıyısı olan Karadeniz‘deki tek ada olma özelliğini taşıyor. Ada, 16 Temmuzda ziyaretçilere açıldı.

Giresun Adası'nda arkeolojik kazı çalışmaları yapılıyor!

Giresun Müze Müdürü Hulusi Güleç, Giresun Adası'nda başlatılan arkeolojik kazı çalışmalarının bu yıl da devam etmesini planladıklarını söyledi. Güleç, "Adada yüzey araş tırmalan yaparak kazı çalışmaları için 4 bölge belirledik. " dedi.

Giresun Adası turizme açılıyor!

"Altın postu" aramak için gelen Herkül'ün mitolojik hikayesi ve Amazon kadınlarının üs olarak kullandığı rivayetiyle dikkati çeken Karadeniz'in tek adası konumundaki Giresun Adasına turistlik gemi seferleri düzenlenecek.

Akdamar'ın UNESCO süreci başlatıldı!

Akdamar Adası'nda Kutsal Haç adına Vaspurakan Kralı I. Gagik tarafından 915-921 yıllarında Keşiş Manuel'e yaptırılan Akdamar Kilisesi'nin UNESCO Dünya Miras Listesi'ne alınması için Müzeler Genel Müdürlüğüne resmi başvuruda bulundu.

Akdamar'ın UNESCO süreci başlatıldı!

Akdamar Adası'nda bulunan Akdamar Kilisesi'nin UNESCO Dünya Miras Listesi'ne alınması için başvuru yapıldı.Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ, kilisenin, eserlerin başvuruda taşıması gereken 10 kriterden 6 tanesini taşıdığını belirtti.

Giresun Kalesi'ne teleferik projesinde sona yaklaşıldı!

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Giresun Kalesi ve Adası'na kurulması planlanan teleferik projesini birkaç ay içinde tamamlamayı hedeflediklerini söyledi

Giresun Adasındaki kazının bu yılki bölümü tamamlandı!

Müze Müdürü Hulusi Güleç, açıklamasında, Doğu Karadenizde ve 2. derece doğal ve arkeolojik sit alanı ilan edilerek koruma altına alınan adanın MÖ 3. ve 4. yüzyıla kadar dayanan bir yerleşim yeri olduğunu tahmin ettiklerini söyledi  

Giresun Adası'nda arkeolojik kazı yapılacak!

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Giresun Adasında başlatılacak arkeolojik kazı çalışmasının, Anadolu arkeolojisinde önemli bir boşluğu dolduracağını ve yöre turizmi açısından önemli bir atılım olacağını söyledi

Giresun Adası UNESCO Haberi

Giresun Adası UNESCO

Karadeniz'in doğa harikalarından Giresun Adası, mitolojideki yeri ve kültür varlıkları ile öne çıkıyor. Karadeniz'in iskan edilebilir tek adası. Ada, Ocak ayında UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne girmeye aday oldu. Mitolojide efsanelere konu olan Giresun Adası, Karadeniz'in iskan edilebilir tek adası olarak biliniyor.

TRT Haber'de yer alan habere göre, toplam 40 dönümlük alana sahip ada, kıyıdan bin 600 metre uzaklıkta bulunuyor. Tarihi binlerce yıl öncesine dayanan ada, üzerinde pek çok zenginliği yer alıyor. Aynı zamanda, bitki çeşitliliği ve arkeolojik kalıntılara da ev sahipliği yapıyor. 

Ada, UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne girmeye aday oldu. Adanın özelliklerinin bulunduğu rapor, Ocak ayında UNESCO'ya verildi. Giresun Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Doğa Koruma ve Onarım Bölüm Başkanı Gazanfer İltar, adanın "Karadeniz'in incisi" konumunda olduğunu dile getirdi.

İltar 'Eğer...