11 / 05 / 2024

Giresun Çanakçıda evler neden boşaltılıyor

Giresun Çanakçıda evler neden boşaltılıyor

Giresun Çanakçı'da yüksek kesimlerde yer alan Düzköy’de karların hızlı bir şekilde erimesi ile birlikte heyelanlar baş gösterdi. Heyelanlar sonrasında 5 ev toprak altında kalırken, heyelan tehlikesini nedeniyle ise 20 ev boşaltıldı.

Antalya’da evler artık kısa dönemli kiralanamayacak!

Antalya’da evini turistlere kısa dönemli kiralamak Antalyalı vatandaşlar için önemli bir gelir kaynağıydı. Son dönemde, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yayınladığı yönetmeliğin 1 Ocak’ta yürürlüğe girmesi ile birlikte işler tersine dönmüş oldu. 

Bir zamanlar Anadolu'da evler nasıl yapılıyordu? 

Geçmiş zamanlarda Anadolu'da ev yaptırmak isteyen kişi hemen işe girişmez öncelikle ustayı ararmış. Peki bu süreç nasıl işliyordu? Bir zamanlar Anadolu'da evler nasıl yapılıyordu? 

Sağanak yağış hayatı felç etti! Düzce'de 1 ev yıkıldı, Kastamonu ve Samsun'da ise evler tahliye edildi!

Türkiye genelinde etkili olan sağanak yağışlar hayatı felç etti. Bu kapsamda, Düzce'de 1 ev yıkıldı, Kastamonu'nda 13, Samsun'da ise 3 ev tahliye edildi. İşte detaylar...

Fındık fiyatı ne kadar? Serbest piyasada fındık fiyatları kaç TL? Ordu, Samsun, Sakarya 20 Aralık 2022 fiyat listesi

Fındık üreticileri ve alıcıları fındık fiyatlarına zam gelip gelmeyeceğini yakından takip ediyor. Peki, Fındık fiyatı ne kadar? 2022 Ordu, Samsun, Giresun, Sakarya da fındık kaç TL?

TOKİ'den Giresun Alucra’da 2 bin 280 lira taksitle 2+1!

TOKİ'nin Giresun Alucra projesinde yer alan dairelerin detayları netleşmeye başladı. Peki TOKİ Giresun Alucra projesinde kaç konut yapılacak, nasıl başvurulur? İşte 10 soruda TOKİ Giresun Alucra 2022 sosyal konut projesi...

Giresun'da 21.9 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Giresun Belediye Başkanlığı, Giresun Gedikkaya'da yer alan gayrimenkulü 21 milyon 944 bin 651 TL bedelle satışa çıkardı.

Giresun'da 21.9 milyon TL'ye satılık arsa!

Giresun Belediye Başkanlığı, Giresun Gedikkaya'da yer alan arsayı 21 milyon 944 bin 651 TL bedelle satışa çıkardı.

Giresun'da 21.7 milyon TL'ye satılık arsa!

Giresun Belediye Başkanlığı, Giresun Gedikkaya'da yer alan arsayı 21 milyon 794 bin TL bedelle satışa çıkardı.

Sicilya'da evler 1 Euro'dan satışa çıkarıldı!

İtalya'nın Sicilya Adası'ndaki Troina kente yeni sakinler çekmek için evler 1 Euro'dan satışa çıkarıldı.

Giresun’da 200 yıllık tarihi evler UNESCO’ya aday!

Giresun'un Zeytinlik Mahallesi'nde bulunan 200 yıllık tarihi evler; Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Geçici Listesi'ne aday oldu. 

Murat Kurum: Giresun Çaldağ'da kira yardımları yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Giresun Çaldağ'da yaptığı açıklamada taşınma ve kira yardımlarının yapıldığını belirtti...

Giresun'da ağır hasarlı evler yıkılacak, kira yardımı yapılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Giresun'daki sel felaketine ilişkin ağır hasar gören, oturulamayacak durumda olan evlerin yıkılacağını, kira ve taşınma yardımının da hızlıca gerçekleştirileceğine vurgu yaptı.

Giresun’da evlerini boşaltanlara kira desteği!

Giresun’da sağanak sonucu 361 bina ile alt ve üst yapıda ağır hasarın oluştuğu selin izleri siliniyor. Selin vurduğu köylerdeki hasar alan evlerini boşaltanlar, güvenli yerlerde sağlanan kira desteği ile yeni yaşamlarını kuruyor.

Giresun Çanakçıda evler neden boşaltılıyor Haberi

Giresun Çanakçıda evler neden boşaltılıyor

Giresun’un Çanakçı ilçesinin yüksek kesimlerinde yer alan Düzköy’de karların hızlı bir şekilde erimesi ile birlikte heyelanlar baş gösterdi. Düzköy köyünün Karaağaç mahallesinde yaşanan heyelanlar sonrasında 5 ev toprak altında kalırken, heyelan tehlikesinin sürmesi nedeniyle ise 20 ev boşaltıldı. 


Çanakçı ilçesine bağlı Düzköy Köyü Karaağaç Mahallesi'nde karların erimesiyle birlikte heyelan meydana geldi. İlk heyelanda 5 ev toprak altında kalırken, evlerde yaşayan köylülerin bağ ve bahçelerde olması olası bir faciayı önledi. Aralıklarla devam eden heyelanlar nedeniyle yaklaşık 20 ev ise heyelan riski taşıdığı gerekçesiyle tahliye edildi. 


Konuyla ilgili bilgi veren Düzköy muhtarı Coşkun Yılmaz, heyelanların Perşembe günü öğle saatlerinde başladığını söyledi. Muhtar Coşkun Yılmaz, heyelanların öğle saatlerinde olmasının can kaybını önlediğini belirterek “Eğer heyelanlar akşam veya gece olsaydı çok can kaybımız olurdu. Allaha...