04 / 05 / 2024

giresun kamulaştırma çalışmaları

giresun kamulaştırma çalışmaları

Giresun Mimarlar Odası Başkanı Serdar Demirkan yaptığı açıklamada, Giresun ilinin her konuda olduğu gibi kentsel yenilemede de geç kaldığını belirtti. Demirkan, "Tarihi dokuda yenileme programını hayata geçiremiyoruz." dedi...

Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli demir yolu için acil kamulaştırma kararı alındı!

Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Yüksek Standartlı Demir Yolu Projesi'nin tamamlanması için Bursa, Bilecik ve Balıkesir'in bazı ilçelerinde acil kamulaştırma yapılması kararı alındı.

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden iş makinelerini enkaz kaldırma çalışmalarına yönlendirme çağrısı!

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden iş makinelerini enkaz kaldırma çalışmalarına yönlendirme çağrısı geldi. İşte ayrıntılar ve o açıklama...

Giresun Dereli için acele kamulaştırma kararı!

Giresun ili, Dereli ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Kocaeli'de 1500 konut için kamulaştırma kararı alındı!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Tavşancıl’da inşa edilecek 1500 konut için kamulaştırma çalışmalarının başladığını açıkladı. 

Giresun Merkez için acele kamulaştırma kararı!

Giresun ili, Merkez ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Toplu Konut İdaresi Genel Başkanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kayseri'de kamulaştırma çalışmaları tamamlanan binalar yıkıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç yaptığı açıklamada Erenköy Mahallesi sınırları içerisindeki enkaz kamulaştırma çalışmaları tamamlanan yapıların yıkımının yapıldığını belirtti.

Giresun için acele kamulaştırma kararı!

Giresun İli, Merkez ve Dereli ilçeleri sınırları içerisindeki bazı taşınmazlar için Karayolları Genel Müdürlüğü acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Şanlıurfa Özdiker Kuyumcular Çarşısı'nda kamulaştırma çalışmaları başlıyor!

Resmi Gazete ile yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararları kapsamında Şanlıurfa'da acele kamulaştırma kararı alınan ‘Özdiker Kuyumcular Çarşısı’ kamulaştırma çalışmaları başlıyor.

Giresun Alucra için acele kamulaştırma kararı!

Giresun ili Alucra ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü 31143  Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çorum Belediyesi kamulaştırılan binaları tek tek yıkıyor!

Çorum Belediyesi, yeni açılacak yollarda kamulaştırma çalışmaları yapılan eski binalarda yıkım çalışmalarına devam ediyor. Ekipler, kamulaştırması tamamlanan yerde yıkım çalışmasını tamamladı.

DSİ'nin Ankara ve 4 ildeki arazi toplulaştırma çalışmaları sürüyor!

DSİ Genel Müdürlüğü tarafından Ankara, Çankırı, Çorum, Bolu ve Kırıkkale'de arazi toplulaştırma çalışmalarının devam ettiğini bildirildi...

Şanlıurfa Kızılkoyun'da kamulaştırma tamam!

Şanlıurfa'da Kızılkoyun Mağarları'nın gün yüzüne çıkarılması amacıyla bölgede hayata geçirilen yıkım çalışmalarında sona gelindi. Bölgede kamulaştırma çalışmaları tamamlandı.

Eskişehir Hicri Sezen Bulvarı’nda kamulaştırılan binalar yıkılıyor!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Hicri Sezen Bulvarı’nda kamulaştırma çalışmaları tamamlanan binaları yıkıyor.

giresun kamulaştırma çalışmaları Haberi

giresun kamulaştırma çalışmaları


Giresun Mimarlar Odası Başkanı Serdar Demirkan yaptığı açıklamada, Giresun’un kentsel yenilemede çok geride olduğunu söyledi.


Giresun ilinin her konuda olduğu gibi kentsel yenilemede de geç kaldığını belirten Demirkan, “Giresun ili 100 bini aşan nüfusu ile kent merkezinde ciddi bir değişime ihtiyaç duymaktadır fakat ne tarihi doku alanlarında ne kent merkezinde bir çalışma yapılmamakta. Yanıbaşımızdaki komşumuzda 902 adet yapı kamulaştırılıp, 350 milyon lira hak sahiplerine kamulaştırma bedeli ödeniyor. Eski vadiler tekrar hayata geçiriliyor, buradaki yapılar temizlenip hak sahiplerine kamulaştırma bedelleri ödeniyor, şehir merkezi eski dokusuna kavuşturulmaya çalışılarak turizme hazırlanıyor, ciddi kamulaştırma maliyetleri tek kalemde yanı başımızdaki komşu ilimize aktarılıyor, bizim bu yapılanlara itirazımız yok. İyi ki de yapılıyor fakat biz neden yapmıyoruz. Bu kaynaklardan ilimiz neden yararlanamıyor ?" dedi.


"Senelerdir Zeytinlik mahallesi...