28 / 07 / 2024

Giresun Kümbet tesis

Giresun Kümbet tesis

Uzundere ve Kümbet Köyü çekişmesi sona erince kazanan Kümbetliler oldu.. Turizm ve Güzelleştirme Derneği olarak, üzerimize düşen görevi fazlasıyla yaptık..Yapmaya da devam edeceğiz…. Kümbet esnafının da dikkatli olması lazım..

Merkez Bankası, deprem bölgesine yönelik desteklerin süresini uzattığını açıkladı...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin olumsuz etkilerinin düşürülmesi amacı ile deprem bölgesine kullandırılan kredilerin menkul kıymet tesis uygulamasından muafiyetine yönelik hususların Haziran 2024'e kadar devam edeceğini

Sancaktepe Belediyesi'nden 10 yıllığına kiralık sosyal tesis!

İstanbul İli Sancaktepe Belediye Başkanlığı, Sancaktepe'de yer alan Bervaze Ortadağ Sosyal Tesisleri'ni 10 yıllığına kiraya verecek.

Hastane yapımı için hazineye devredilen arazi, sağlık turizm tesis alanı vasfı ile 776 milyon 678 bin TL'ye satılacak!

Alanya eski Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu döneminde hastane yapımı için hazineye devredilen 110 bin 954 metrekarelik arazi, sağlık turizm tesis alanı vasfı ile satışa çıkarıldı. Arsanın muhammen bedeli ise 776 milyon 678 bin 770 Türk Lirası olarak belirlendi.

Doları olanlara kötü haber! Merkez Bankası kararı ile resmen değişti! 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 28 Ağustos tarihinde uygulama talimatı gönderilen, döviz dönüşümlü KKM hesaplarına uygulanan TL payına göre indirimli kıymet tesis uygulamasına son veren uygulama devreye girdi.

Rize'de 19 yıllığına kiralık sosyal tesis! 

Rize İli Derepazarı Belediye Başkanlığı, Rize Derepazarı'nda yer alan sosyal tesisi 19 yıllığına kiraya verecek. Resmi Gazete'de yayımlanan ihaleye göre söz konusu satış ihalesi 17 Ağustos 2023 tarihinde yapılacak.

Merkez’in sadeleştirme kararları ile kredi mekanizması normalleşme sürecine girecek!

Merkez Bankası’nın sadeleştirme politikası kapsamında; menkul kıymet tesis oranlarını düşürmesi piyasalar tarafından olumlu karşılandı. Böylece bankalarla reel kesim arasındaki kredi mekanizmasının tekrar sağlıklı bir zemine kavuşması bekleniyor.

Flaş Haber! Merkez Bankası'ndan bankalara yeni liralaşma yaptırımı

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası liralaşma stratejisi kapsamında bankaların menkul kıymet tesis oranının yüzde 5’ten yüzde 10’a yükseltildiği belirtildi.

O bankalar yaşadı! Merkez Bankası açıkladı. Hedefi tutturan bankalara 5 ila 7 puan arasında indirim yapılacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (MB), Resmi Gazete'de yayımlanan 'Makroihtiyati Tedbirler' hakkında açıklama yaparak, menkul kıymet tesis oranının yüzde 5'ten yüzde 10'a yükseltildiğini duyurdu

Bankalar 88 milyar lira daha tahvil tutacak

Merkez Bankası döviz cinsinden mevduat için menkul kıymet tesis oranını yüzde 3'ten yüzde 5'e çıkarırken 2023'ten itibaren Türk Lirası mevduatın toplam içerisindeki oranı yüzde 50'nin altındaki bankalar için oranı yüzde 12'ye kadar artabilecek kademeli bir düzenlemeye geçti.

Avcılar Belediyesi'nden kiralık sosyal tesis, lokanta, büfe ve kafeterya!

İstanbul İli Avcılar Belediye Başkanlığı, Avcılar Üniversite Mahallesi'nde yer alan sosyal tesis, lokanta, büfe ve kafeterya için kiralama ihalesi düzenliyor. İşte ihale detayları...

Kütahya'da 14.4 milyon TL'ye 20 yıllığına kiralık termal tesis!

Mülkiyeti Emet Belediyesine ait, Kütahya ili, Emet ilçesi, Hamam Mahallesi, Firuze Sokak'ta yer alan termal tesis 20 yıllığına 14 milyon 400 bin TL'ye kiraya verilecek.

Mustafa Şeref Kısacık: Kat Mülkiyeti Kanunu yeniden yazılmalı!

İstanbul Barosu Kat Mülkiyeti Hukuku Komisyonu Başkanı avukat Mustafa Şeref Kısacık Profesyonel Tesis Yöneticileri Derneği tarafından gerçekleştirilen çalıştayda önemli açıklamalar yaptı. Kısacık, "Kat Mülkiyeti Kanunu yeniden yazılmalı" dedi.

Bursa'da 10 yıllığına kiralık sosyal tesis!

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü Bursa-Osmangazi-Kükürtlü Mahallesi'nde yer alan sosyal tesisi 10 yıllığına kiraya verecek.

Giresun Kümbet tesis Haberi

Giresun Kümbet tesis

Giresun’un en eski yaylası..Kotana-Pınarlar yolu yokken, Alucra’ya, Şebinkarahisar’a arabalar Kümbet-Üçşehitler güzergahından giderdi.

1960’lı yılllarda başlanan Kotana-Kümbet yolu ile, Kümbet’e ulaşım daha da kolaylaştı..Kanlıhan-Kümbet yolu da hizmete girince, Karadeniz’de Kümbet Yaylası, Kültür Turlarındaki yerini aldı…Her geçen gün artan tesisleşme arttı. Yöre çocuğu Hasan Aydın’ın Milletvekilliği döneminde altyapısında iyileştirmeler yapıldı…Vali Dursun Ali Şahin’in döneminde, Kümbet’te yerleşik 450 meskene ahşap kaplamaya başlandı.. 11 fırın, 6 bakklal, 9kasap ve onlarca konaklama tesisi ile ufak-tefek eksiğine rağmen Kümbet Giresun’un en çok ziyaret edilen yaylası oldu..

Bugün yılın 3 ayını kesintisis Kümbet’te yayala yaparak geçiren, Kümbet turizm ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Ömer ÜLKÜ ile Kümbet’i ve geleceğini konuşacağız…


Ülkü Başkanım derneği kurdunuz..Kümbet’te neler değişti?

Kümbet’in n büyük sorunu çöp surunuydu..ilk işolarak çöpe el attık..İstanbul’dan çöp konteynırları getirdik..Kümbet’in çeşitli yerlerine...