29 / 04 / 2024

Merkez’in sadeleştirme kararları ile kredi mekanizması normalleşme sürecine girecek!

Merkez’in sadeleştirme kararları ile kredi mekanizması normalleşme sürecine girecek!

Merkez Bankası’nın sadeleştirme politikası kapsamında; menkul kıymet tesis oranlarını düşürmesi piyasalar tarafından olumlu karşılandı. Böylece bankalarla reel kesim arasındaki kredi mekanizmasının tekrar sağlıklı bir zemine kavuşması bekleniyor.



Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) geçtiğimiz hafta politika faiz oranını 6,5 puan artırdıktan sonra bazı regülasyonları gevşetme yolunda önemli adımlar attı. Uzun bir süredir “Liralaşma” stratejisi kapsamında bankalara ek yükümlülükler getiren TCMB, bu çerçevede uygulanan menkul kıymet tesis oranlarını düşürürken bazı şartları yumuşattı. Merkez Bankası’nın attığı bu adımlar piyasalar tarafından olumlu karşılanırken, banka hisselerini de olumlu yönde etkilemesi bekleniyor.

Merkez’in sadeleştirme kararları ile kredi mekanizması normalleşme sürecine girecek!

Dünya Gazetesi’nin haberinde, konuya ilişkin görüşlerini açıklayan piyasa çevreleri atılan adımları sadeleşme adına önemli olduğunun altını çizerken, bu ve daha sonra atılacak adımların da faiz piyasasında açılan makasın daralması için bir başlangıç olacağını dile getirdi. Ayrıca alınan kararların borsada bankacılık hisselerine de olumlu yansımasının beklendiği ifade edildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön