23 / 07 / 2024

giresun revize imar planı

giresun revize imar planı

TMMOB Şehir Plancıları Odası İl Temsilcisi Eyüp Güray Gökçin, Giresun Belediyesi tarafından hazırlanan revizyon imar planının gelecekte düşünülerek hazırlandığını ve beğendiklerini açıkladı.

'Beykoz’da yıllardır göç ettirme planı uygulanıyor' diyen Alaattin Köseler'den imar planı çağrısı!

Yaptığı açıklamada Beykozluların ilçede kalması için imar planlarının revize edilmesi gerektiğini dile getiren Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler, Beykoz’da senelerdir göç ettirme planı uygulandığını söyledi. İşte Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler'in o açıklamaları...

Adalılardan 'Yapılaşma dursun' talebi: Revize edilen imar planlarına itiraz geldi!

Adalılar, revize edilen imar planlarına itirazda bulundu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü önünde toplanan Adalılar, bölgeyi koruyacak bir imar planın yapılması gerektiğine dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Bakırköy İDO-Kirazlı Metro Hattı Revize Projesi imar planı askıda!

Bakırköy - Bağcılar ilçeleri, İDO - Kirazlı Metro Hattı Revize Projesi'ne ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 26.10.2020 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Halk GYO Palandöken arsaları revize değerleme raporu!

Halk GYO'nun portföyünde bulunan ve tapuda 12476 ada 5-6-7-8-9 parsel olmak üzere toplam 5 parsel olarak kayıtlı bulunan Erzurum Palandöken merkezli arsalar, imar uygulaması sonrası 7 adet parsel olarak tescillendi. Arsaların revize değerleme raporu yayınlandı. 

Turan Konak: İmar planları gözden geçirilerek revize edilmeli!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürü Turan Konak yaptığı açıklamada deprem mevzuatına uygun hazırlanmamış tüm imar planlarının gözden geçirilerek revize edilmesi gerektiğini vurguladı.

Erdoğan Toprak: İmar affı, felaketlere zemin hazırlar!

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, Giresun'da yaşanan sel felaketinin bir sebebinin de yapı ruhsatı ve af karşılığı kaçak yapıları yasal hale getiren imar affı olduğunu belirtti.

Yavuz Ağıralioğlu: Dere yataklarında imar, iskan işlerini kontrol edebilecek ciddiyet lazım!

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, Giresun'da yaşanan sel felaketine ilişkin, "Dere yataklarında imar, iskan işlerini kontrol edebilecek, daha önce verilmiş imar, iskan izinlerini kaldırıp güvenli bölgelerde insanların yaşamasını temin edebilecek bir ciddiyet lazımdır" dedi...

Ali Öztunç: Yanlış imar ve yapılaşmalar sel felaketlerini tetikliyor!

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Giresun'daki sel felaketine ilişkin, "İnsan kaynaklı doğa tahribatları, yanlış imar ve yapılaşma politikaları, yanlış su yönetimi politikaları, HES'ler, dere ıslah çalışmaları gibi etkenler bu felaketleri tetikliyor." dedi.

Giresun Eynesil için imar projesi hazırlanıyor!

Giresun Eynesil Belediye Başkanı Ahmet Latif Karadeniz, imar projeleri üzerinde yapılan çalışmaları inceledi.

Manisa'da öncelik imar!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı ve MHP Cumhur İttifakı adayı Cengiz Ergün yaptığı açıklamada “İlçelerin ve kapanan beldelerin de imar planları gözden geçirilerek günümüz ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde revize edilecek.” dedi.

Giresun'da 122 bin 700 kişi imar barışından yararlandı!

Giresun'da TOKİ vasıtasıyla 2 bin 452 konut projesini hayata geçirdiklerini belirten Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, imar barışı ile de 122 bin 700 Giresunlunun sıkıntısını çözdüklerini söyledi.

Giresun Belediye Meclisi Ocak ayı toplantısında imar konuşuldu!

Giresun Belediye Meclisi Ocak ayı ikinci toplantısında imar ağırlıklı gündem maddeleri konuşuldu.

Bostancı yol ve kavşak projesi imar planı askıya çıktı!

Kadıköy Bostancı Tünel Caddesi-Kayışdağı Caddesi Arası Bağlantısı Yol, Kavşak Revize Uygulama Projesine ilişkin imar planı askıya çıkarıldı...

giresun revize imar planı Haberi

giresun revize imar planı

Şehir Plancıları Odası Giresun İl Temsilcisi Eyüp Güray Gökçin, Giresun Belediyesi tarafından hazırlanan ve Belediye meclisince de onaylanan Giresun revize imar planının değerlendirdi. Gökçin, revize imar planının genel hatları ile şehrin ileriye dönük yaşamsal gelişimine ihtiyaç verecek nitelikte hazırlandığını ve beğendiklerini açıkladı. Gökçin, revize imar planına göre istihdam artırıcı ticari alanların kullanımın artırılmasını, aktif ve pasif yeşil alan miktarları ile otopark kullanım alanları, peyzaj elemanları, dinlence ve sosyal aktivitelerin yapılacağı alanların artırılmasının olumlu değişimler olduğunu kaydetti. Gedikkaya mevkiinde doğal niteliğin korunması, günü birlik turizm alanı kullanımına uygun özel proje tesis edilmesinin önemli ve başarılı olduğunu da belirten Gökçin, “Mevcut imar planında sadece matematiksel verilere göre ayrılmış olan ve birçok kurumlar arası probleme sebep teşkil eden kamu donatı alanlarında şehrin...