21 / 05 / 2024

giresun yaylaları helitaksi

giresun yaylaları helitaksi

Karadeniz'de yayla turizminin geliştirilmesi amacıyla Ordu ve Giresun'da yaylalara helitaksi turları düzenlenecek. Ordu'nun Perşembe, Çambaşı ve Giresun'un Kümbet yaylalarını helitaksi ile havadan inceleyen Çiftçi ve Karahan, yetkililerden bilgi aldı..

Giresun'da imar barışı kapsamında yıkılacak evler tespit edildi!

Giresun İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Şahin, Sis Dağı ve Kümbet yaylalarında yıkımına başlanan yayla evleriyle ilgili açıklamalar yaptı. 

Giresun'daki yaylaların ulaşım çalışmaları mecliste!

Giresun'daki yaylaların alt yapı ve ulaşım imkanlarının artırılmasına yönelik çalışmalar meclis gündemine taşındı...

Karadeniz yaylalarındaki kaçak yapılaşma önlenemiyor!

Turizmde yıldızı parlayan Karadeniz yaylalarındaki kaçak yapılaşmanın önüne bir türlü geçilemiyor. Yaylalar gittikçe beton yığını haline geliyor. Giresun, Trabzon, Ordu, Rize ve Artvin’e bağlı yaylalarda 150 bin civarında kaçak yapı bulunuyor.

Giresun'da mera ve yaylalar koruma altında!

Giresun Merkez İnişdibi Köyü Muhtarı Mehmet Demirel, Ağaçbaşı ve Melikli Obası Güzelleştirme Derneği Başkanı Sadullah Gürsoy Dereli Kaymakamı Ömer Faruk Kala'yı makamında ziyaret etti.

Ordu-Giresun Havaalanı için denize 29 milyon ton taş döküldü!

Yapımına 2011 yılında başlanan ve Deniz üzerine inşa edilen dünyanın ikinci, Avrupa'nın ve Türkiye'nin ilk havaalanı olma özelliği taşıyan Ordu-Giresun Havaalanı için denize 29 milyon ton taş döküldü.

Doğu Karadeniz yaylaları alternatif tatil imkanı sunuyor!

Serin havası, ormanları, krater gölleri, dereleri, yöresel yemekleri ve kültürel yaşantı ile öne çıkan Doğu Karadeniz yaylaları, son günlerde artan hava sıcaklıklarından bunalan, çalışma hayatının stresinden uzaklaşmak isteyenlere alternatif sunuyor.

Ordu-Giresun Havalimanı inşaatı hızla devam ediyor!

Türkiye'nin deniz üzerine kurulan ilk havalimanı, Ordu ve Giresun illerinin ortak hayali Ordu-Giresun Havalimanı inşaatında çalışmalar hızla sürüyor. VIP misafirlerin kullanacağı E blokta beton döküm işlemleri tamamlandı...

Ordu-Giresun Havalimanında VIP misafirlerin kullanacağı binanın inşaatı tamamlandı!

Yapımına 2011 yılında başlanan, koruyucu mendireklerin yanı sıra 3 kilometre uzunluğundaki pistinin asfaltı tamamlanan Ordu-Giresun Havalimanında, terminal binası içerisinde yer alan ve VIP misafirlerin kullanabileceği blokta kaba inşaat tamamlandı...

Ordu-Giresun havalimanındaki terminal binaları yükseliyor!

Yapımına 2011 yılında başlanan, koruyucu mendireklerin yanı sıra 3 kilometre uzunluğundaki pistinin asfaltı tamamlanan Ordu-Giresun Havalimanında, terminal binası içerisinde yer alan ve VIP misafirlerin kullanabileceği blokta kaba inşaat tamamlandı.

Ordu-Giresun Havalimanı iç mendireğinin yüzde 80'i tamamlandı!

Türkiye'de deniz üzerinde inşa edilen ilk havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı, iç ve dış mendirekleriyle adeta kale gibi korunuyor. Ordu Valisi Çiftçi: Bu mendirekler tabanda 50-60 metreye kadar inmekte." dedi...

Giresun’a beş yıldızlı otel geliyor!

Giresun Valisi Hasan Karahan, Giresun İl Özel İdaresi ve Kültür Merkezi olarak hizmet verecek olan inşaat halindeki binanın tamamlanarak beş yıldızlı otele dönüştürülmesini teklif etti...

Ordu-Giresun Havalimanı'nın terminal binası inşa ediliyor!

Yapımına 2011 yılında başlanan, koruyucu mendireklerin yanı sıra 3 kilometre uzunluğundaki pistinin asfaltı tamamlanan, ardından da kulesinin inşası sürdürülen Ordu - Giresun Havalimanı'nda sıra terminal binasında...

Giresun Tokmadin HES taşınmazlarına kamulaştırma!

Bakanlar Kurulu, Giresun İli, Bulancak İlçesinde kurulacak Tokmadin Hidroelektrik Santrali'nin yapımı için bazı taşınmazların Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılmasına karar verdi. Karar, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

giresun yaylaları helitaksi Haberi

giresun yaylaları helitaksi



Karadeniz'de yayla turizminin geliştirilmesi amacıyla Ordu ve Giresun'da yaylalara helitaksi turları düzenlenecek. 


Çalışma kapsamında Ordu Valisi Kenan Çiftçi ve Giresun Valisi Hasan Karahan özel bir firmaya ait helitaksi ile her iki ilde bulunan bazı yaylalarda havadan incelemelerde bulundu.


Ordu'nun Perşembe, Çambaşı ve Giresun'un Kümbet yaylalarını helitaksi ile havadan inceleyen Çiftçi ve Karahan, yetkililerden bilgi aldı.


İncelemelerin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Ordu Valisi Kenan Çiftçi, amaçlarının Karadeniz'in güzelliklerini bütün dünayadan gelen insanlarla paylaşmak olduğunu söyledi.


Yaylalara hızlı ulaşımın önemine değinen Vali Çiftçi, şöyle konuştu:


"Heliktaksi ile sağlanacak bu ulaşım tabi ki belli bir gelire hitap edecektir. Ama öyle insanlar var ki zaman onlar için çok önemli. Helitaksi ile Çambaşı, Perşembe ve Kümbet yaylalarına ulaşım 15 dakikada sağlanıyor. Ayrıca o yolların sıkıntısını çekmiyorsunuz. Bütün etkinliklerinizi yaparak...