21 / 05 / 2024

Giresun Zeytinlik kent yenileme

Giresun Zeytinlik kent yenileme

Giresun’da 19. yüzyılda Avrupa’dan ithal edilen malzemelerle inşa edilen, Rumlar ve Türkler’in yıllarca bir arada yaşadığı Zeytinlik semtinin restorasyonunda sona gelindi. 

Giresun'da 18 yıl içinde 4 bin 359 konut inşa edildi! 

Son 18 yılda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Giresun'a yapılan yatırımları anlatan AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, bu süre zarfında kent genelinde 4 bin 359 konut inşa edildiğini dile getirdi. 

Giresun'da sel afeti 2.2 milyar TL'lik hasara neden oldu!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçen yıl Giresun’da meydana gelen sel afetinin bilançosunu duyurdu. Kent genelinde 2.2 milyar TL'lik hasar meydana geldiğini belirtti.

Giresun’da 200 yıllık tarihi evler UNESCO’ya aday!

Giresun'un Zeytinlik Mahallesi'nde bulunan 200 yıllık tarihi evler; Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Geçici Listesi'ne aday oldu. 

Giresun'daki 23 katlı binaya büyük tepki!

Giresun'da inşaatı tamamlanan 23 katlı bina kent siluetini bozduğu gerekçesiyle tepki çekti.

Giresun Zeytinlik semtinin restorasyonunda son aşmaya gelindi!

Giresun’da 19. yüzyılda Avrupa’dan ithal edilen malzemelerle inşa edilen, Rumlar ve Türkler’in yıllarca bir arada yaşadığı Zeytinlik semtinin restorasyonunda sona gelindi. 

Giresun'da kentsel dönüşüm başlıyor!

Giresun Kalesi’nin çevresinde yer alan Zeytinlik semtindeki restorasyon çalışmalarının ardından yine aynı bölgedeki çarpık gecekondu mahallesinde kentsel dönüşüm başlıyor. 

Giresun Fiskobirlik Entegre Fındık İşleme Tesisi taşınacak mı?

Giresun'da kent içindeki FISKOBIRLIK'in, mamul üretimi yapan tek sanayi kuruluşu olan Entegre Fındık İşleme Tesisi (EFİT)'nin taşınarak arsasına konut yapılacağı öne sürüldü.

Giresun Zeytinlik'teki evler yenileniyor!

Giresun Tabiat ve Kültür Varlıkları İle Zeytinlik Semti Ve Evleri Koruma Derneği Yönetim kurulu Üyeleri on yıldır yakından takip ettiği sokak sağlıklaştırma projesinin son durum değerlendirmesi ile ilgili toplandı.

200 yıllık Giresun Zeytinlik Evleri Rönesans'ın izlerini taşıyor!

Giresun'dan 19. yüzyılda fındık ticareti yapan gemilerle Fransa'nın Marsilya kentinden getirilen malzemeler de kullanılarak inşa edilen Zeytinlik semti evleri, "Rönesans"ın izleri taşıyor.

Giresun revizyon imar planının iptali için yargıya başvuruldu!

Giresun Çevre Derneği, Giresun revizyon imar planının iptali için idari yargıya başvurdu. Revize İmar Planının çarpık kentleşmeyi tetikleyeceği, kent içi fonksiyonel yeşil alanları artırmayacağı, kıyıları halktan koparacağı savunuldu.

Giresun Zeytinlik Semti'nin tarihi dokusu restore edilecek!

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansının (DOKA), bölgede turizmin ön plana çıkarılması çalışmaları kapsamında Ordu'dan Artvin'e kadar kültür, turizm ve yöresel mimari değerleri restore edilecek.

Giresun Kent Konseyi'nden turizmi geliştirme önerileri!

Giresun Kent Konseyi'nden turizmi geliştirme önerileri geldi. Başkan Karaibrahimoğlu: "Giresun, istenilen boyutlarda gelişemeyen ekonomisi ve turizmi ile çağdaş kültürel tesisleri olmayan, kültürü ve geçmişi korunamayan bir şehir" dedi.

Yılmaz Can: Kent yeniden şehir planlamacıları ile planlanmalı!

AK PARTİ Giresun Belediye Başkan Adayı Yılmaz Can, seçim çalışmaları kapsamında Aydınlar Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya geldi. Kent yeniden şehir planlamacıları ile planlanmalı Burada yapılması gereken kentsel dönüşüm dedi...

Giresun Zeytinlik kent yenileme Haberi

Giresun Zeytinlik kent yenileme

Giresun'un Zeytinlik semtinde yapılan restorasyon çalışmalarıyla ilgili açıklamalar yapan Giresun Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarma Bölüm Başkanı Dr. Gazanfer İltar, proje kapsamında tespit edilen 80 evden 27’sinde restorasyon yapıldığını söyledi. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Gazanfer İltar açıklamasında şunları söyledi: “Zeytinlik Semti Sokak Sağlıklaştırma ve Kentsel Tasarım Projesi adı altında Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansının finansmanlığında Giresun İl Özel İdaresinin sahipliğini yaptığı proje devam ediyor. Zeytinlik semtinde tescillenen 80 civarında ev bulunmaktadır ve bu evlerden proje kapsamında 3 milyon 200 bin TL’lik maddi kaynakla 27 evde küçüklü, büyüklü büyük restorasyon yapıldı. Sokaklarında bulunan kilit taşı sökülerek doğal taş döşendi. Burada daha önce de birçok evin yine Özel İdare bütçesiyle veya ev sahiplerinin kendi imkanlarıyla restorasyonu gerçekleştirilmişti"...