06 / 05 / 2024

gizli ayıp nasıl anlaşılır

gizli ayıp nasıl anlaşılır

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda kat karşılığı inşaattan daire aldığını ve sattığını belirten okuyucu daireyi alan kişinin duvarlarda rutubet olduğu gerekçesiyle dava açtığını aktardı. Okuyucu, kendi aleyhinde rapor hazırladığını ve bunun sonucunda ne olacağını sordu.

Otomobil satışları Şubat ayında tüm zamanların rekorunu kırdı. Ekonomide bu nasıl yavaşlama?

Türkiye genelinde otomotiv satışları geçen ay 2023'ün aynı dönemine göre yüzde 30,6 artarak 105 bin 990 adet oldu ve tüm zamanların şubat ayı rekorunu kırdı. Gazeteci Barış Esen otomotiv satış rakamlarını paylaşarak, “Ekonomide bu nasıl yavaşlama” diye sordu.

Ev alıp 5 sene içinde satanlara vergi şoku! Rakam rakam hesaplandı! Değer artışı kazancı nasıl hesaplanır?

Gayrimenkul alıp 5 sene içinde satanlar, değer artış kazancı olarak elde ettikleri bu gelirler kapsamında vergi ödüyor. Peki değer artışı kazancı nasıl hesaplanır? İstisnalar var mı? İşte ayrıntılar...

Eylül ayı evde bakım maaşı yatan iller listesi: Evde bakım maaşı SMS sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Evde bakım maaşı sorgulamaları eylül ayına girilmesiyle birlikte gündemi meşgul etmeye başladı. Peki, Evde bakım maaşı SMS sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Enflasyon verileri asgari ücrete nasıl yansıtılacak? Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılacak mı?

Milyonların beklediği enflasyon verileri belli oldu. Emekli, memur, asgari ve diğer kalemdeki maaşlar enflasyon verilerine göre belirleniyor. Peki, Enflasyon verileri asgari ücrete nasıl yansıtılacak? Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılacak mı? İşte detaylar...

2023 TOKİ kura sonuçları! E-devlet TOKİ kura sonuçları nasıl öğrenilir? TOKİ çıkıp çıkmadığını nasıl anlarız?

TOKİ'nin 250 bin konut projesi için yapılan başvuruların sona ermesinin ardından kura çekimleri başladı. TOKİ başvuru sonucu sorgulama nasıl yapılır? E-devlet TOKİ kura sonuçları nasıl öğrenilir? TOKİ çıkıp çıkmadığını nasıl anlarız?

TOKİ Mart ayı kuraları peş peşe çekiliyor! TOKİ kura sonucu nasıl öğrenilir? TOKİ'ye başvuranlar şimdi bakın!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sebebiyle ara verilen "İlk Evim, İlk İş Yerim" ve "İlk Evim Arsa" projelerinin kuraları ertelenmişti. TOKİ Mart ayı kuraları peş peşe çekiliyor! TOKİ kura sonucu nasıl öğrenilir? TOKİ'ye başvuranlar şimdi bakın!

Askerlik borçlanması taksitle ödenir mi? SGK 4A 18 ay askerlik borçlanması nasıl yapılır?

Prim gününü doldurmak için askerlik borçlanması yapmak isteyen vatandaşlar, Askerlik borçlanması taksitle ödenir mi? SGK 4A 18 ay askerlik borçlanması nasıl yapılır? sorularına yanıt arıyor...

Hisseli tapu sorun haline gelmesin! Hisseli tapu ayırma nasıl olur?

Hisseli tapuya dair yapılan işlemler, normal tapu ile yapılan işlemlerden farklılık göstermektedir. Peki Hisseli tapu ayırma nasıl olur? İşte detaylar!

KYK burs çıkıp çıkmadığını nasıl öğrenebilirim?

KYK burs başvuru sonuçları öğrencilerin gündemini oluşturuyor. KYK burs başvurusu 15-17 Kasım tarihleri arasında alındı. Peki sonuçlar ne zaman açıklanacak, KYK burs çıkıp çıkmadığını nasıl öğrenebilirim? İşte detaylar!

Aile Destek yardımı başvurusu nasıl yapılır? Her ay 1250 TL kimlere verilecek?  Aile Desteği Programı 2022...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı maddi durumu iyi olmayan ailelere 850 TL ila 1250 TL arasında maddi destekte bulunuyor. Peki Aile Destek yardımı başvurusu nasıl yapılır? Her ay 1250 TL kimlere verilecek? İşte detaylar...

Hisseli tapu ayırma nasıl olur?

Hisseli tapuya pek çok insan sahiptir. Genellikle miras yolu ile kalan gayrimenkuller, hisseli tapuya sahip olabilir. Peki Hisseli tapu ayırma nasıl olur? İşte yanıtı!

Hisseli tapu ayırma nasıl olur?

Hisseli tapu, bir mülkün üzerine pek çok kişinin hakkı olduğunu temsil eder. Peki “Hisseli tapu ayırma nasıl olur?” İşte detaylar!

Mutfak tüpünü nasıl ucuza alırsınız! Bugün son gün! İşte 30 Eylül 2022 İpragaz tüp fiyat listesi

Ev ekonomisinde üç kuruşun dahi arandığı şu günlerde zaruri ihtiyaçlar araında yer alan mutfak tüpündeki her indirim cebinize doğrudan yansıyor. Peki 12 kilogramlık mutfak tüpü 312,50 TL yerine 28,5 daha ucuza nasıl alınır! İşte yanıtı

gizli ayıp nasıl anlaşılır Haberi

gizli ayıp nasıl anlaşılır

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda kat karşılığı inşaattan daire aldığını ve sattığını belirten okuyucu daireyi alan kişinin teslimden sonra birçok tadilat yaptığını, 8 ay sonra duvarlarda rutubet olduğu gerekçesiyle kendisinedava açtığını aktardı. Mahkemenin dosyayı bilirkişiye verdiğini, bilirkişinin de kendisinin aleyhine rapor hatzırladığını dile getiren okuyucu, bunun doğru olup olmadığını ve sonucunda ne olacağını sordu. İşte Tamer Heper'in yanıtı...

***

Okuyucu müteahhitle yaptığı anlaşma sonucunda tamamlanan inşaattan ev sahibi olmuş, bunun da satışını yapmış. Sekiz ayın ardından binada rutubet görülmüş, sekiz ay sonra oluşan bu durum için ‘gizli ayıp’ denir. Gizli ayıp, bir satış işlemi esnasında satılan malda görülmeyip sonradan meydana gelen hasar olarak belirtilir. Binadaki duvarlarda rutubet olması satın alma sırasında görülmediğine göre bu durum gizli ayıp olur.