17 / 05 / 2024

GMSİ beyanı en son tarihi

GMSİ beyanı en son tarihi

Kira geliri elde edenler tarafından ödenen vergi "GMSİ" yani "Gayrimenkul Sermaye İradı" vergisi olarak da tanımlanıyor. Vergi ödemesi için öncelikle beyan verilmesi şart. İşte GMSİ beyanı 2014 esasları...

Ev sahipleri dikkat! Kira gelirini beyan etmeyenler tek tek belirleniyor

Hazine ve maliye Bakanlığı geçen yıl itibariyle kira gelirini beyan etmeyen ya da eksik beyan eden mükellefler ile emlak piyasasını olumsuz etkileyen ve vergisel yükümlülüklerini yerine getirmeyen emlakçılar ile ilgili geniş çaplı bir çalışma yaptı. İşte sonuçlar...

2019 yılında en fazla vergi beyan eden mükellefler mecliste!

2019 yılı vergilendirme döneminde en fazla vergi beyan eden mükellefler meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kabukcuoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Gayrimenkul başına en yüksek ücret hangi şehirlerde ödendi?

Türkiye genelinde geçen sene gayrimenkul satışında beyan edilen ortalama tapu değeri 187,5 bin TL şeklinde olurken, en yüksek rakam 413 bin TL ile mega kent İstanbul, 304,6 bin TL ile Muğla ve 239,5 bin TL ile İzmir'de kaydedildi.

Değerli konut vergisinde beyan dönemi!

Geçen yıl ertelenen Değerli Konut Vergisi’nde beyan dönemi başladı. 20 Şubat’a kadar beyanname verilecek, ay sonuna kadar ilk taksitlerin ödemesi yapılacak. İşte ayrıntılarıyla değerli konut vergisi...

Geçen yıl 2,7 milyon gayrimenkul satıldı, 18,2 milyar TL'lik tapu harcı elde edildi!

Türkiye genelinde geçen sene gayrimenkul satış adedinde yüzde 14,5'lik, satışlarda beyan edilen değerde yüzde 29'luk, tapu harcında ise yüzde 76'lık artışla tüm zamanların rekoru kırılmış oldu.

İmar barışında en büyük sorun yanlış beyan!

Tektaş İmar Affı Uzmanı ve İnşaat Yüksek Mühendisi Hakan Çatalkaya, vatandaşlara imar uyarısında bulundu. Çatalkaya, ‘İmar barışı’ ile ilgili bugüne kadar en çok karşılaşılan sorunun yanlış beyan olduğunu belirtti.

İmar affında en büyük sorun yanlış beyan!

Tektaş İmar Affı Uzmanı ve İnşaat Yüksek Mühendisi Çatalkaya, imar affı ile ilgili bugüne kadar en çok karşılaşılan sorunun yanlış beyan olduğunu belirtti. 

Tapuda gerçek satış beyanı fırsatı!

Geçen ay yapılan düzenleme ile tapu dairesinde satış işlemi sırasında beyan edilen değer üzerinden “binde 20” nispetinde alınan tapu harcı, “binde 15” olarak yeninden belirlenmişti. İndirim 30 Eylül 2017’ye kadar geçerli.

Kira gelir beyanı en son ne zaman verilir?

Taşınmaz mal kiralarından elde edilen gelirler Mart ayında vergilendiriliyor. Belirlenen istisna sınırından yüksek geliri olan kimselerin beyanname vererek vergi borcunu ödemeleri gerekiyor. Peki, kira gelir beyanı en son ne zaman verilir?

Tapu kayıtlarında en sık karşılaştığımız şerhler ve beyanlar!

Gayrimenkul alım işlemleri sırasında sorunları en aza indirgemek için ilgili Tapu Müdürlüğünde inceleme yapılması gerekmektedir. Tapu kayıtlarında yer alan bazı şerh, beyan ve kısıtlamaları Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş anlatıyor...

26,2 milyar kira geliri beyan edildi!

Bakan Şimşek, "Bu yıl 1,3 milyon mükellef, 26,2 milyar liralık kira beyanı yaptı. Buna göre hesaplanan vergi ise 3,8 milyar lira oldu” dedi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, mükellef sayısı ve beyan edilen kira gelirinde en yüksek rakama ulaşıldığını söyledi.

Kira gelirinde en yüksek rakama ulaşıldı!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, beyanname veren mükellef sayısı ve beyan edilen kira gelirinde en yüksek rakama ulaşıldığını bildirdi.Bakan Şimşek, "Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi"nin vatandaşlarca benimsendiğini söyledi.

Kira beyanlarında en yüksek rakama ulaşıldı!

Maliye Bakanı Şimşek, beyanname veren mükellef sayısı ve beyan edilen kira gelirinde en yüksek rakama ulaşıldığını belirtti.

GMSİ beyanı en son tarihi Haberi

GMSİ beyanı en son tarihi

GMSİ beyanı 2014!

Kira geliri elde edenler tarafından ödenen vergi "GMSİ" yani "Gayrimenkul Sermaye İradı" vergisi olarak da tanımlanıyor. GMSİ vergisinin mükelleflerinin vergilerini ödeyebilmeleri için öncelikle beyanda bulunmaları şart.


GMSİ beyanı ne zaman verilir?

GMSİ için beyanname yalnız istisna bedelinden yüksek gelir elde eden gayrimenkul sahipleri tarafından veriliyor. Kira istisna bedeli altında gelir elde edenlerin kira beyannamesi vermelerine gerek olmadığı gibi, vergi ödemesi de gerekmiyor. GMSİ beyannamesi için istisna sınırı mesken ve işyerleri için ayrı ayrı tespit ediliyor.


GMSİ beyanı, vergi dairesine gidilerek verilebildiği gibi, internet üzerinden de yapılabiliyor.


Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan 2014 Kira Gelir Vergisi Rehberine göre beyannameler için istisna tutarı şu şekilde açıklanıyor:


Mesken istisna bedeli:

2013 yılı boyunca mesken kiralamalarından 3.200 TL'nin altında gelir elde edenler, GMSİ vergisinden muaf tutuluyor. Bu...