05 / 05 / 2024

gmsi vergisi kanunu

gmsi vergisi kanunu

Gayrimenkul sermaye iradı (GMSİ) vergisi, mesken ve işyeri taşınmaz malların kiraya verilmesinde elde edilen kira geliri için ödeniyor. Verginin nasıl ve ne zaman ödeneceği GMSİ rehberi 2014'te açıklanıyor...

Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 81)! 

Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 81) bugünkü 31934 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 81) ile ilgili ayrıntılar...

Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü 31700 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No:66!

Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No:66 bugünkü 31696 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No: 53!

Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No: 53 bugünkü 31696 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No:80!

Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No:80 bugünkü 3696 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No:79!

2022 yılı inşaat maliyet bedellerinin yer aldığı Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği (Seri No:79) bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı.

Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile ücretlerin asgari ücrete kadar olan kısmının gelir vergisinden ve damga vergisinden istisna tutulması amaçlanıyor.

Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ile asgari ücretli çalışanların bazı vergilerden muaf tutulması amaçlanıyor.

Gelir Vergisi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunda Değişiklik!

Gelir Vergisi Kanunu ile Yeni Koronavirüs (Covid-19) Salgınının Ekonomik ve Sosyal Hayata Etkilerinin Azaltılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No: 78!

Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No: 78, 31349 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni tebliğ ile 2021 yılında uygulanacak emlak vergisi oranları belli oldu.

Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No: 52!

Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No: 52, 31349 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni tebliğ ile 2021 yılında uygulanacak miras vergisi oranları belli oldu.

Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği seri no:77!

2020 yılı inşaat maliyet bedellerinin yer aldığı Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 77) bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı...

Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No:64!

Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No:64 dünkü Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

gmsi vergisi kanunu Haberi

gmsi vergisi kanunu

GMSİ rehberi 2014!

Gayrimenkul sermaye iradı (GMSİ) vergisi, mesken ve işyeri taşınmaz malların kiraya verilmesinde elde edilen kira geliri için ödeniyor. Vergi bir önceki sene içerisinde elde edilen gelirler için ödeniyor. Buna göre bu sene 1 Ocak-31 Aralık tarihlerinde elde edilen kira gelirleri için vergi ödeniyor.


Gayrimenkul sermaye iradı 2014 rehberi:

Sadece mesken kira geliriniz varsa..

 2013 yılı içerisinde tahsil etmiş olduğu toplam mesken kira geliri 3.200 TL üzeri olanlar beyanname vermek zorundadırlar.


→ 2013 yılı için 3.200 TL istisna uygulanacaktır. Bu istisnadan sadece mesken kira geliri elde edenler faydalanabilecektir.


→ Bu istisna sadece tek mesken için uygulanacak olup birden fazla mesken kirası elde edenler için istisna kira gelirleri toplamına bir defa uygulanacaktır.


→ Bir konuta birden fazla kişinin ortak olması halinde ise bu konuttan elde...