03 / 05 / 2024

Göbeklitepe sit alanı

Göbeklitepe sit alanı

Göbeklitepe sit alanında beton döküldüğü iddiası meclis gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Sit alanı arsa nasıl değerlendirilir?

Sit alanı, doğal veya tarihsel dönemlerdeki kalıntıları içeren alanlardır. Bu alanlar özel olduğu için devlet tarafından koruma altına alınır. Sit alanı arsa, belirli özelliklere sahiptir. Eğer bu alanın sahibi varsa, derecesine göre değerlendirmesi mümkün olur. Sit alanı arsa hakkında detaylar...

Sit alanı nedir? Sit alanı nasıl kaldırılır?

Ülkede yer alan kültürel ve tarihi miraslar, kıymetli ve arkeolojik değere sahip olduğu için koruma altına almaktadır. Özel kanuni düzenlemeler ile koruma altına alınarak zarar görmesi ve halka açık olması söz konusu değildir. Bu konularda sit alanı kavramı zaman zaman duyulur. 

Ankara'nın o bölgesi doğal sit alanı ilan edildi! Trabzon ve Bartın'da acele kamulaştırma kararı

Ankara'nın Güdül ilçesindeki Sorgun Yaylası Doğal Sit Alanı "kesin korunacak hassas alan" ilan edildi. Trabzon'un Ortahisar ilçesinde bazı taşınmazlar Trabzon Büyükşehir Belediyesince acele kamulaştırılacak.

Validebağ Korusu orman ve sit alanı mı?

Validebağ Korusu’nda torpil attığı sırada yangına neden olduğu belirtilen Göker U. isimli kişinin 3 sene 6 aya kadar hapis cezası talebiyle yargılandığı davada, Validebağ Korusu’nun orman alanı, özel mülk veya doğal tarihi sit alan olup olmadığıyla ilgili bilgi alınacak...

Boğaziçi Üniversitesi ve çevresinin sit alanı statüsü değiştirildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü'nün 8 Eylül tarihinde açıkladığı karara göre, yeşil alan içinde bulunan Boğaziçi Üniversitesi ve yakın çevresi doğal sit alanının statüsünde değişiklik yapıldı.

Nemrut Kalderası ve Çevresi Doğal Sit Alanı kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Bitlis İli, Ahlat, Tatvan ve Güroymak ilçeleri sınırları içerisinde yer alan Nemrut Kalderası ve Çevresi Doğal Sit Alanının kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31573 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çağlayan Vadisi'nin doğal sit alanı statüsünün değiştirileceği iddiası TBMM'de!

Rize'nin Fındıklı ilçesinde yer alan Çağlayan Vadisi'nin 1. derece doğal sit alanı statüsünün değiştirileceği iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Bekaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Sarıkaya Mağarası Bölgesi Doğal Sit Alanı kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Sarıkaya Mağarası Bölgesi Doğal Sit Alanının koruma statüsünün yeniden değerlendirilmesi sonucunda, ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanların kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine kararı verildi. 

Kartal Gölü Doğal Sit Alanı kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Muğla İli, Köyceğiz İlçesi sınırları içerisinde bulunan Kartal Gölü Doğal Sit Alanının koruma statüsünün değerlendirilmesi sonucunda, ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanların kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine kararı verildi. 

Sit alanı Akçalı Antik Yerleşimi'nden üreticilerin tahliye edilmesi kararı mecliste!

Hatay'ın Arsuz ilçesinde bulunan ve sit alanı olan Akçalı Antik Yerleşimi'nden zeytin üreticilerinin tahliye edilmesi kararı meclis gündemine taşındı. CHP'li Şahin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Polat Holding'ten Göbeklitepe'ye enerji yatırımı!

Enerji alanında yatırımlarına hız veren Polat Enerji, Göbeklitepe'de hayata geçireceği RES projesine yaklaşık 140 milyon dolar yatırım yapmayı planlıyor.

Murat Kurum: Bugüne kadar 2 bin 787 bölgeyi doğal sit alanı ilan ettik!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada "Bugüne kadar 2 bin 787 ayrı bölgeyi doğal sit alanı, 171 tabii güzelliğimizi kesin korunacak hassas alan ilan ettik." dedi.

Çeşme'de arkeolojik sit alanının korunması için alınacak tedbirler mecliste!

13 Ağustos 2020 tarihinde İzmir ilinin Çeşme ilçesinde yaşanan yangın sonrasında arkeolojik sit alanının korunması için Bakanlığın alacağı tedbirler meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Göbeklitepe sit alanı Haberi

Göbeklitepe sit alanı

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Göbeklitepe sit alanında beton döküldüğü iddiasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Bakan sorularının Kültür Ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Bakan önergesinde "Dünyanın en eski tapınağı olan ve kültür sanat alanında en önemli yapılar arasında gösterilen Göbeklitepe’de skandal bir olay yaşandığını basından öğrenmiş bulunmaktayız. Göbeklitepe'deki, insanlık tarihine ilişkin yerleşik bilgilerde önemli değişikliklere yol açan kazı çalışmalarının başkanlığını yapan Klaus Schmidt’in eşi Çiğdem Koksal Schmidt, tarihi alana beton döküldüğünü açıklamış ve aşağıda yer alan sosyal medya paylaşımının yanı sıra çekilen fotoğraflarla da neler olup bittiğini göstermiştir." dedi.

Bakanü Çiğdem Köksal'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma yer vererek: “Burası Göbeklitepe. Taze beton dökülen alanın yanı başında görülen Fyapısı (Kaya tapınağı) adını verdiğimiz alan, üzerinde...