29 / 04 / 2024

Gök Medrese açıldı mı

Gök Medrese açıldı mı

Amasya'da restorasyon çalışmaları tamamlanan Gökmedrese Camisi, cuma namazıyla birlikte hizmete açıldı.

Sivas'taki Gök Medrese hizmete açılmaya hazırlanıyor!

Anadolu Selçuklu Devleti'nin önemli eserlerinden biri olan Gök Medrese, hizmete açılmaya hazırlanıyor. 

Balık sezonu açıldı! İstanbul Balık Hal fiyatları ne kadar? İşte 5 Eylül 2022 fiyat listesi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Balık Hali'nin pelajik balık, dip balık, diğer deniz ürünleri ve iç su balık çeşitlerinin 5 Eylül 2022 balık fiyatları açıklandı. Peki, Balık Hali'nde hangi balıklar ne kadar, kaç TL oldu? İşte 5 Eylül 2022 fiyat listesi...

Gökçeada Yıldız Koyu imar planına mahkemeden dur kararı!

Gökçeada’da konumlanan Türkiye'de bulunan tek ve ilk sualtı milli parkının bulunduğu Yıldız Koyu'nu imara açmayı hedefleyen “Yıldız Koyu Koruma Amaçlı İmar Planı” için İdare Mahkemesi, yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Gökçeada Yıldızköy Koyu için alınan imar revizyonu kararının yürütmesi durduruldu!

Yaşanan gelişmelere göre, son zamanlarda sık sık gündeme gelen Yıldızköy Koyu için alınan imar revizyonu kararının yürütmesi durduruldu.

Merdivenci İnşaat Malzemeleri Sanayi Ticaret Müteahhitlik Limited Şirketi Karagümrük Şubesi açıldı!

Merdivenci İnşaat Malzemeleri Sanayi Ticaret Müteahhitlik Limited Şirketi Karagümrük Şubesi bugün Fatih'te 75 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Ali Özalıcı tarafından açıldı.

Sanem Mimarlık Mühendislik İnşaat Dekorasyon Ve Ticaret Anonim Şirketi Yakacık Şubesi açıldı!

Sanem Mimarlık Mühendislik İnşaat Dekorasyon Ve Ticaret Anonim Şirketi Yakacık Şubesi Kartal'da 4 milyon TL sermaye bedeli ile Nurselin Çayır tarafından açıldı. 

Gökçeada Yıldızkoy'un imar planı iade edildi!

Çanakkale Kalem köşe yazarı Seda Gökdemir, köşesinde Gökçeada'daki Yıldızkoy'un imar planını kaleme aldı. İşte Seda Gökdemir'in 'Yıldızkoy imar planı iade edildi: “Bu daha başlangıç…”' başlıklı yazısı...

Gökçeada Yıldızkoy'daki yapılaşma kararına tepki!

Gökçeada Belediye Meclisi, Balıkesir-Çanakkale bölgesi Çevre Düzeni Planı doğrultusunda Uygulama İmar Planı’na onay verdi. Çevrecilerden ve siyasi isimlerden yapılaşma kararına tepki geldi.

S.D.S Denizcilik Ve Ticaret Limited Şirketi Emlakçılık Şubesi açıldı!

S.D.S Denizcilik Ve Ticaret Limited Şirketi Emlakçılık Şubesi bugün Kadıkyö'de 15 bin TL sermaye bedeli ile Sibel Argıç tarafından açıldı.

Tasarruf finansman şirketlerine yönelik yönetmelik taslağı görüşe açıldı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Tasarruf Finansman Şirketlerinin Kuruluş ve Faaliyet Esasları Hakkında Yönetmelik Taslağı'nı görüşe açtı.

Verayapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Göztepe Şubesi açıldı!

Verayapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Göztepe Şubesi bugün Kadıköy'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Gülay Özmen Üstündağ tarafından açıldı.

Göztepe Stadı açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir Bayraklı'da Deprem Konutları Temel Atma ve Göztepe Stadı Açılış Töreni'nde önemli açıklamalar yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından sonra Göztepe Stadı'nın açılışı gerçekleştirildi.

Çita Turizm İşletmeciliği İnşaat Gıda Taşımacılık Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti.Cotton Coffee Güney Şubesi açıldı!

Çita Turizm İşletmeciliği İnşaat Gıda Taşımacılık Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti.Cotton Coffee Güney Şubesi bugün Çekmeköy'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Necmi Altıntaş tarafından açıldı.

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Küçükçekmece Göl Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Küçükçekmece Göl Şubesi bugün Küçükçekmece'de 5 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Sılanur Binici tarafından açıldı.

Gök Medrese açıldı mı Haberi

Gök Medrese açıldı mı

Amasya'da restorasyon çalışmaları tamamlanan Gökmedrese Camisi, cuma namazıyla birlikte hizmete açıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, dönemin Amasya Valisi Seyfettin Torumtay tarafından inşa ettirilen, 1267 yılında ibadete açılmasından sonra kesintisiz olarak hizmet veren Gökmedrese Camisi'nde Tokat Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen restorasyon çalışmaları tamamlandı. İl Müftüsü Durmuş Ayvaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, caminin dokusu hiç değiştirilmeden orijinal haline uygun olarak restore edildiğini söyledi.

Cami cemaatinin 2,5 yıllık hasretinin sona erdiğini dile getiren Ayvaz, "Camimiz, Selçukluların 1200'lü yıllarda Amasya'da yaptığı ilk eserlerdendir. Aslına uygun olarak restore edildi, çünkü daha önce birçok nokta sıvalarla kapatılmıştı. Restorasyonla ilk şekli ortaya çıkmış oldu." diye konuştu.

Camide 500 kişinin aynı anda namaz kılabildiğini belirten Ayvaz, aynı zamanda tarihi dokuyu barındırdığı için ziyaretçiler için de önemli bir mekan...