05 / 05 / 2024

gökdelen artışı

gökdelen artışı

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı olan Hazal Ocak bugünkü yazısında, İstanbul’un tarihi silüetine zarar verdiği söylenen gökdelenleri anlattı. Ocak, gün geçtikçe artan gökdelenlerin ısı farklılığına neden olduğunu belirtti.

Güvenli liman altına talep artıyor! Altın fırladı! Gram, çeyrek, yarım, tam altın ne kadar oldu 19 Nisan 2024?

Yatırımcıların 'güvenli liman' olarak gördüğü altına talep her geçen gün artıyor.  Altın fiyatları her geçen gün yükselirken, yatırımcılar güncel altın fiyatlarını araştırıyor. Gram, çeyrek, yarım, tam altın ne kadar oldu 19 Nisan 2024?

İstanbul'daki 1 ev fiyatına, Baltimore'da 135 bin metrekarelik gökdelen alınıyor! 

Türkiye'deki konut fiyatları ile yurt dışındaki konut fiyatları sık sık karşılaştırılıyor. Şimdi de ABD Baltimore'da satılan bir gökdelen fiyatıyla gündem oldu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Taş Yapı'dan Şişli'ye 72 katlı gökdelen!

Taş Yapı Şişli'deki yeni gökdelen projesi için start verdi. 72 katlı rezidans ve alışveriş merkezi için alan boşaltma çalışması başlatıldı.

Kredi borçluları sayısı gün geçtikçe artıyor! Verilere göre tam 272 milyon kişinin kredi borcu var! 

Türkiye Bankalar Birliği tarafından paylaşılan verilere göre, kredi borçlularının sayısı her geçen gün artış göstermektedir. Ocak ve mart ayları arasında kredi kullanan kişi sayısı 7 milyon 116 bin olarak kaydedilmiştir. Artan ekonomik sıkıntılar nedeniyle bankalardan kredi alma gereksinimi artıyor.

Emeklilikte gün şartı düşecek mi?

Emeklilik kapsından dönenen milyonlarca vatandaş emekli olmanın yollarını arıyor.  Peki emeklilikte eksik süreler nasıl tamamlanır? Gün şartı nasıl düşürülür? İşte detaylar...

Xiaomi, güncelleme desteği sona eren cihazlar listesini güncelledi: Hangi modeller artık yazılım desteği almayacak?

Xiaomi, güncelleme desteği sona eren modellerin listesini güncelledi. Artık hangi modellerin yazılım desteği almayacağı belli oldu.

Bağ-Kur'luların emekliliği için yeni düzenleme; 9 bin prim günü şartı esnetiliyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Bağ-Kur'luların emekliliği için gerekli olan 9 bin prim günü şartıyla ilgili yeni bir düzenlenme yapacaklarını duyurdu.  Bakan Bilgin istihdam sayısına göre bir kriter uygulanacağını açıkladı. İşte detaylar...

EYT 5000 gün mü 5400 gün mü? EYT prim gün şartı var mı? 

Emeklilikte Yaşa Takılanlar yasası EYT sonunda meclise geldi detayları ve nasıl şekilleneceği ise merak konusu. EYT'li olmaya hak kazananlar da dahil herkesin merak ettiği, EYT 5000 gün mü 5400 gün mü? EYT prim gün şartı var mı? soruları artık yanıtlarına kavuşacak 

Uzmanlardan çok çarpıcı dolar tahmini: Dolar zirveyi gördü, artık düşüş dönemine girecek, altın ve borsa yükselecek!

Uzmanlara göre ABD’deki enflasyonun seyri uzun bir süre faiz artırımlarının devam edeceğine işaret etse de artık doların saltanatı sona eriyor. Dolardaki zirve döneminin bittiğini öne süren bazı ekonomistler, artık yeni bir döneme girildiğini belirtiyor.

Emeklilikte yaş ve prim gün şartı nasıl belirlenir?

Emeklilik konusu, çalışanlar için araştırılan konular arasında yer alıyor. Emeklilikte yaş ve prim gün şartı nasıl belirlenir? sorusunun yanıtı!

Dul ve yetim maaşlarına ek gösterge artışı! Dul ve yetim maaşlarına zam geliyor! Dul ve yetim maaşı kaç TL olacak?

3600 ek göstergede ayrıntılar ve maaşlar belli olurken, vatandaşlar, '3600 ek gösterge artışından dul ve yetimler de faydalanacak mı?' sorusunun yanıtını araştırmaya başladı. Peki 3600 ek gösterge artışından dul ve yetimler de faydalanacak mı?, Dul ve yetim maaşları ek göstergeyle artacak mı? İşte a

Gayrimenkul fiyatları neden yükseliyor? GISP, artışları inceliyor! 

GİSP Yönetim Kurulu Üyesi ve İzmir Başkanı Şükrü Cem Akçay, gayrimenkul fiyatlarındaki artışın sebeplerini açıkladı. İşte o sebepler...

Kiralar neye göre artıyor?

Kiralar neye göre artıyor? Kira artışları neye göre yapılır? Kira artışları nasıl önlenir? İşte merak edilen soruların cevapları..

gökdelen artışı Haberi

gökdelen artışı

İstanbul’un silüetine hançer gibi saplanan gökdelenlerin sayısı son yıllarda artarak devam ediyor. Genelde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Boğazın kalbine yönelik bir plan hazırlıyor ve gökdelenler dikiliyor. Daha sonra itirazlar ve dava süreçleri başlıyor fakat yargıya karşın gökdelenler birer birer yükseliyor. İstanbul silüetini birebir etkileyen ilçelerin belediye başkanları gazetemize “gökdelenleri” değerlendirdi:


‘Serpiştirilmiş gökdelenler’


Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu: “Kentin farklı yerlerinde ve belirli bir plan dahili olmadan yapılan gökdelenler hem kentin estetiğini hem de tarihi dokusunu bozuyor. Gökdelen yapılacaksa belirli bölgelerde ve bir plan dahilinde yapılmalıdır.


5 kat imarı olan bir bölgede 20 kat üzeri tek bir yapı olan bir bölgeyi rüzgâr koridorlarından tutun altyapı tesislerine kadar her yanıyla olumsuz etkiliyor. Dünyanın hiçbir yerinde kente serpiştirilmiş bir gökdelen inşaası yok.


Boğazın tarihi silüetini etkiliyecek...