06 / 07 / 2024

gökdelen ödülü yarışması

gökdelen ödülü yarışması

Emporis’in düzenlediği “Gökdelen Ödülü” yarışmasında “Dumankaya İkon” finale kalan 10 proje arasında yer aldı. İkon, TAGO Mimarlık tarafından özgün mimarisi ile şehrin yeni sembollerinden biri olarak tasarlanıyor...

GYODER ve İAV'ın ‘Lisansüstü Gayrimenkul Tez Ödülleri Yarışması’nı kazanana 30 bin TL ödül!

Türkiye gayrimenkul sektörünün çatı kuruluşu GYODER ve İktisadi Araştırmalar Vakfı (İAV) iş beraberliğinde yapılan ‘Lisansüstü Gayrimenkul Tez Ödülleri Yarışması’na başvurular devam ediyor. Doktora tezlerinde dereceye giren eserlerin her birine 30 bin TL nakit ödül verilecek.

İzmir Konak Belediyesi'ne mimarlık yarışmasından 4 ödül!

İzmir'e bağlı Konak Belediyesi, 'The International Property Awards (Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri) mimarlık proje yarışmasında dört ödülün sahibi oldu. 

Yılın gökdeleni ödülü Rönesans İnşaat'ın!

Rusya'nın St. Petersburg kentindeki Lakhta Center, Emporis Yılın Gökdeleni Ödülü’ne layık görüldü.

16 bin parça camdan oluşan Lakta Center yılın gökdeleni seçildi!

Rusya’nın St.Petersburg şehrinde bulunan Lakta Center, Emporis 2020 Gökdelen Ödülü'nün sahibi oldu. Avrupa’nın en yüksek binası olan gökdelen, 87 katlı ve 462 metre uzunluğuna sahip ve 16 bin parça camdan oluşuyor.

THBB 6. Çevre Ödülleri Yarışması’nı düzenliyor!

THBB, üyesi olan beton üreticilerinin çevreye uyumlu olarak çalışmasını teşvik etmek amacıyla 6. Çevre Ödülleri Yarışması’nı düzenliyor.

Yapı Kataloğu Mimarlık Ödülleri yarışmasının 26'ncısı düzenleniyor!

Mimarlar ve İç Mimarlar gelecek vaat eden fikirlerini yapı kataloğu Mimarlık Ödülleri'nde ortaya koyuyor. Yapı Kataloğu Mimarlık Ödülleri yarışmasının 2020 teması taşınabilir Yaşam Birimleri olarak belirlendi.

Birevim, Stevie Awards'tan 4 ödül aldı! 

Birevim, bu yıl ilk kez düzenlenen “MENA Stevie Awards”ta, geliştirdiği özgün "Sürdürülebilir Tasarruf Finansmanı" modeliyle yarattığı dinamizm sayesinde 3 altın, 1 gümüş ödül kazandı...

2019 Ytong Mimari Fikir Yarışması'nda 3 projeye ödül! 

Mimarlar tarafından ilgiyle takip edilen Ytong Mimari Fikir Yarışması'nın bu yıl 20'ncisi düzenlendi. “Plan B: Akıntıya Karşı Bir Mimarlık Okulu” konulu yarışmanın kazananları açıklandı...

ÇEİS’in düzenlediği Yapı Tasarım Yarışması başlıyor!

Mimarlık, mühendislik ve tasarım alanlarında faaliyet gösteren profesyoneller ile üniversitelerin aynı bölümlerinde okuyan öğrencilerin başvurabileceği ‘Yapı Tasarım Yarışması’, profesyonel kategoride 190 bin, öğrenci kategorisinde 70 bin olmak üzere toplamda 260 bin TL ödül verecek...

Gölbaşı Millet Bahçesi'ne uluslararası ödül!

Ankara'nın da Gölbaşı ilçesinde uygulamasına başlanan Gölbaşı Millet Bahçesi Projesi, ABD'de gerçekleşen En İyi Sürdürülebilir Uygulamalar Yarışması'nda birincilik ödülünü aldı.

Folkart'a 2 ödül birden!

Folkart, Çeşme projeleri ile ödülleri topluyor. Folkart Blu ve Folkart Hills projeleri, peyzaj sektörünün en prestijli ödülü olarak gösterilen, bu yıl 3.cüsü düzenlenen Plant Ödülleri yarışmasında 2 ödül aldı.

Kadıköy Belediyesi'ne "Sağlıklı Şehir Planlaması" ödülü!

Kadıköy belediyesi, bu yıl Eğitim mahallesinde hizmete giren “Kemal Sunal Parkı ve Ekolojik Yaşam Merkezi” projesi ile Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin düzenlediği ‘2018 Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama ödülleri’ yarışmasında ödüle layık görüldü..

LUX Bodrum Resort & Residences'a A’Design Awards’tan ödül!

LUX Bodrum Resort & Residences projesi Milano’dan A’Design Awards’tan gümüş ödülüne layık görüldü.

gökdelen ödülü yarışması Haberi

gökdelen ödülü yarışması

Dünyanın dört bir yanından gökdelenler ve nefes kesen mimari projeler hakkında bilgi paylaşımı sağlamak amacıyla hizmet veren Emporis’in düzenlediği “Gökdelen Ödülü” yarışmasında “Dumankaya İkon” finale kalan 10 proje arasında yer aldı. 


Yapılar hakkında küresel bir bilgi sağlayıcısı olan Emporis’in her yıl düzenlediği “Gökdelen Ödülü” yarışmasında finalistler, yıl içerisinde tüm dünyada gerçekleştirilen ve yarışmanın kriterlerine uygun proje bilgilerinin yer aldığı kendi veritabanı üzerinden otomatik olarak seçiliyor. Tasarım ve işlevselliği bir araya getiren en iyi mimar ve projeyi seçmek amacıyla yapılan yarışmada finale kalan 10 proje ise, Emporis editörlerinin oluşturduğu jüri tarafından yapılan oylamalar sonucu belirleniyor.   


Dizayn olarak geleceğe yönelik, yapısal mühendislik, çevresel sürdürülebilirlik ve kiracı konaklama gibi alanlarda yeniliklere yol açan binaların finalist olabildiği yarışmada, projenin en az 100 metre uzunluğunda...