05 / 05 / 2024

gökdelen sayısını zararları

gökdelen sayısını zararları

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı olan Hazal Ocak bugünkü yazısında, İstanbul’un tarihi silüetine zarar verdiği söylenen gökdelenleri anlattı. Ocak, gün geçtikçe artan gökdelenlerin ısı farklılığına neden olduğunu belirtti.

Elektrikli araçlara talep, konut sitelerindeki şarj istasyonları sayısını da artırdı!

Son dönemde talebin giderek daha da arttığı elektrikli araçlar konut sitelerinde bulunan şarj istasyonu sayısını da artırdı. Site yönetimleri firmalarla görüşerek ortak şarj istasyonları kurmaya başladı. İşte konu ile ilgili detaylar...

Natura Göksu'da sınırlı sayıda daire için yüzde 10+yüzde 10 indirim fırsatı! 

Ankara Batıkent'te hayata geçirilen Natura Göksu projesinde sınırlı sayıda konut için yüzde 10+yüzde 10 indirim fırsatı sunuluyor. 

Bağ-Kur'lular için prim gün sayısının 7200'e indirilmesiyle hemen emekli olunabilecek mi?

TBMM'nin açılmasını takiben, BAĞ-KUR'da prim gün sayısının 9000'den 7200'e düşürülmesi hakkındaki yasa teklifi masada olacak. Bu değişiklikten yaklaşık 1 milyon BAĞ-KUR'lunun yararlanması öngörülüyor. İşte konu ile ilgili ayrıntılar....

Qadraj Gözdağı'nda sınırlı sayıda daire için yüzde 30 indirim fırsatı! 

Qadraj Gözdağı projesinde sınırlı sayıda daire için geçerli yüzde 30 indirim fırsatı başladı. Peki Qadraj Gözdağı projesinde indirimli konut fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

Türkiye'ye göç edenlerin sayısı 2022'de yüzde 33,2 azaldı: 1 yılda yaklaşık 400 bin yabancı geldi, 140 bin Türk gitti! 

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, 2022'de 399 bin 643 yabancı uyruklu Türkiye'ye göç ederken, 139 bin 531 Türk vatandaşının da yurt dışına göç ettiği belirlendi. Türkiye'ye göç edenlerin sayısı 2022'de, 2021'e kıyasla yüzde 33,2 azaldı.

İBB İstanbul'daki boş konut sayısını duyurdu! Kutudan inanılmaz bir sayı çıktı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul'da bulunan boş konut sayısının kabul edilemez bir seviyede olduğunu açıkladı. Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce, sadece İstanbul'da 450 bin ile 750 bin arasında boş konut olduğunu ifade etti.

Bağ-Kur prim gün sayısının düşürülmesinde Bakan Bilgin devreye girdi! İşte peş peşe yaşanan son gelişmeler!

Bağ-Kur’lular, emekli olabilmek için prim gün sayısının düşürülmesini bekliyor. Bu kapsamda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin yaptığı açıklamada Bağ-Kurlular için prim eşitleme düzenlemesinin gelebileceğini belirtmişti.

Spotify abone sayısını katladı

Popüler çevrimiçi podcast ve müzik dinleme uygulaması Spotify Türkiye’de pek çok kullanıcıya sahip bilindik bir uygulama. Abone sayısını arttıran Spotify tahminleri aşmış görünüyor.

İngiltere'de genç evsizlerin sayısının 5 yılda yüzde 40 arttığı tahmin ediliyor!

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, İngiltere'de genç evsizlerin sayısının 5 senede toplamda yüzde 40 arttığı tahmin ediliyor...

Workindo, üye sayısını 45 günde yüzde 50 artırdı!

Son zamanlardaki yükselişiyle dikkat çeken Workindo, üye sayısını 45 günlük kısa zaman içerisinde yüzde 50 artırdı.

Thodex soruşturmasında gözaltı sayısı 65'e yükseldi!

Kripto para borsası Thodex'e yönelik yapılan soruşturmada gözaltına alınan kişi sayısının 65 olduğu açıklandı. 

Manhattan'da gökdelen sayısı giderek artıyor!

Dünyanın merkezi olarak kabul edilen ve New York'un en önemli beş bölgesinden biri olan Manhattan'da gökdelen inşaatları hız kesmeden devam ediyor. Öyle ki bölge son yıllarda şantiye alanına döndü.

Luxury Line'ın 2021 hedefi ulaştığı ülke sayısını 100'e çıkarmak!

Mobilya kenti MASKO’da faaliyet gösteren Luxury Line, 2021 yılında ulaştığı ülke sayısını 100’e çıkarmayı planlıyor.

gökdelen sayısını zararları Haberi

gökdelen sayısını zararları

İstanbul’un silüetine hançer gibi saplanan gökdelenlerin sayısı son yıllarda artarak devam ediyor. Genelde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Boğazın kalbine yönelik bir plan hazırlıyor ve gökdelenler dikiliyor. Daha sonra itirazlar ve dava süreçleri başlıyor fakat yargıya karşın gökdelenler birer birer yükseliyor. İstanbul silüetini birebir etkileyen ilçelerin belediye başkanları gazetemize “gökdelenleri” değerlendirdi:


‘Serpiştirilmiş gökdelenler’


Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu: “Kentin farklı yerlerinde ve belirli bir plan dahili olmadan yapılan gökdelenler hem kentin estetiğini hem de tarihi dokusunu bozuyor. Gökdelen yapılacaksa belirli bölgelerde ve bir plan dahilinde yapılmalıdır.


5 kat imarı olan bir bölgede 20 kat üzeri tek bir yapı olan bir bölgeyi rüzgâr koridorlarından tutun altyapı tesislerine kadar her yanıyla olumsuz etkiliyor. Dünyanın hiçbir yerinde kente serpiştirilmiş bir gökdelen inşaası yok.


Boğazın tarihi silüetini etkiliyecek...