30 / 04 / 2024

Spotify abone sayısını katladı

Spotify abone sayısını katladı

Popüler çevrimiçi podcast ve müzik dinleme uygulaması Spotify Türkiye’de pek çok kullanıcıya sahip bilindik bir uygulama. Abone sayısını arttıran Spotify tahminleri aşmış görünüyor.



Sportify tüm dünyada popüler bir uygulama haline geldi. Çoğunluk gençlerin üyelik olduğu uygulamadan binlerce albüm ve podcaste erişmekte mümkün. Erişim kolaylığı Spotify’ı Türkiye’de günden güne daha popüler hale getirmeye başladı.

Stockholm merkezli olan şirketin aylık aktif kullanıcı sayısı yılın üçüncü çeyrekte bir önceki seneye oranla göre yüzde 20 artışla 456 milyona ulaştı. Spotify için tahmini beklenti 450,7 milyondu. Ücretli olan abone sayısı ise yıllık yüzde 13 artış göstererek 195 milyonla tahminleri aşmış oldu ve dünyada yaşanmakta olan enflasyonist çevrede şirketin zorlu koşulları atlatacağı hakkında yatırımcı beklentilerini güçlendirmiş oldu. Yılın 3. çeyrekte şirketin gelirleri 3,04 milyar euro olarak 3,02 milyar euro olan analist tahminlerini aşarak gelişme kaydetti.

Stocholm merkezli şirketin satış gelirleri bu yıl yüzde 19 artış gösterdi ama açıklamada zor makro görünüm sebebiyle var olan gelirlerin beklentilerinin altında olduğu belirtildi. Başka teknoloji devleri olan Alphabet ve Snap de reklam gelirlerinde yavaşlama olduğunu belirtmişti.


Geri Dön