02 / 05 / 2024

Gökova özelleştirmeleri

Gökova özelleştirmeleri

Gökova Özel Çevre Koruma Alanı'nda, Akyaka'da yer alan 19 bin 300 metrekarelik zeytinlik alanın Başbakanlık Özelleştirme idaresi Başkanlığı'nca özelleştirme programına alınmasına karşı bugün eylem yapılıyor...

CHP’li Ednan Arslan'dan özelleştirme tepkisi: Özelleştirmelerin gerekçesi ne? Kime sordunuz?

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Ednan Arslan, İzmir’de özelleştirilmek istenilen taşınmazlara tepki göstererek, "Özelleştirmelerin gerekçesi ne? Kime sordunuz?" dedi.

İzmir Çiğli'deki o araziye tam 101 milyonluk teklif! 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre  özelleştirme kapsam ve programında bulunan ve Maliye Hazinesi adına kayıtlı, Çiğli ilçesi Balatçık Mahallesi'ndeki taşınmaz için tam 101 milyon TL'lik teklif geldi.

Özelleştirme dairesi tarafından 4 ildeki taşınmazların nihai pazarlık görüşmesi yapıldı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından İstanbul, Erzurum, İzmir ve bunun yanı sıra, Muş'daki bazı taşınmazların özelleştirme ihalesinin nihai pazarlık görüşmeleri yapıldı.

Ford Transit Custom Mart fiyatları ne kadar? İşte 13 Mart 2023 fiyat listesi

farklı ihtiyaçlara göre özelleştirilebilen ve birçok farklı sektörde kullanılabilen Ford Transit Custom, ticari araç sınıfındaki en popüler ve çok yönlü araçlardan biridir. Peki Ford Transit Custom fiyatları ne kadar? İşte 13 Mart 2023 fiyat listesi

Güzelleşmenin yolu bu hafta BİM’den geçiyor! 50 lira altı makyaj ürünleri BİM’de! 22 Kasım 2022 fiyat listesi…

BİM’in bu hafta geçerli olacak indirimli ürünler kataloğu yayınlandı. Güzelleşmek isteyenlerin, bakım yapmayı sevenlerin ihtiyacı olacak her şey bu hafta BİM’de indirimde. BİM'in indirimli ürünleri arasında Milka çikolata çeşitleri de var. İşte BİM 22 Kasım 2022 fiyat listesi…

Gökova Gayrimenkul Limited Şirketi kuruldu!

Gökova Gayrimenkul Limited Şirketi ESenyurt'ta Dilek Önecek tarafından kuruldu.

Gizemli iş adamı Marmaris'in en gözde adasının satış fiyatına zam yaptı

Marmaris'in Gökova Körfezi'nde yer alan Karaca adasının satış fiyatına zam yapıldı. 3 yıl önce satışa çıkan adanın 145 milyon liralık fiyatı güncellenerek 360 milyon liraya çıktı. Adanın metrekare fiyatı bin 139 lira olarak belirlendi.

İki ildeki taşınmazların özelleştirme ihalesinde nihai pazarlık görüşmesi sonuçlandı!

Ankara ve Erzincan'da yer alan iki adet taşınmazın özelleştirme ihalesinde nihai pazarlık görüşmesi sonuçlandı

Özelleştirilen gayrimenkullerin akıbeti meclis gündeminde!

CHP Kırklareli Milletvekili Türabi Kayan, özelleştirilen gayrimenkulleri meclis gündemine taşıdı. Türabi Kayan, konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

Ankara Gölbaşı'ndaki 3 gayrimenkul özelleştiriliyor!

Özelleştirme kapsam ve programında yer alan başkent Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde yer alan üç gayrimenkulün özelleştirme ihalesi nihai pazarlık görüşmeleri yapıldı!

Üç ildeki taşınmazların özelleştirme ihalesi nihai pazarlık görüşmeleri yapıldı!

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ adına kayıtlı Edirne ili, Manisa ili ve Samsun ilinde bulunan gayrimenkullerin özelleştirme ihalesi nihai pazarlık görüşmeleri yapıldı.

Ankara'da taşınmazın özelleştirme ihalesi için görüşmeler yapıldı! 

Ankara'da bir taşınmazın özelleştirme ihalesinde nihai görüşmeler yapıldı. 

Muğla Gökova kıyıları imara açılacak mı?

Resmi Gazete’de 9 Temmuz tarihinde yayımlanan kararla kamu kurumlarının, çoğu sahil kıyılarında bulunan tesisleri özelleştirme kapsamına dahil edildi. Muğla Çevre Platformu Gökova Meclisi, “Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesi’ni nasıl koruyabiliriz?” başlıklı bir toplantı yaptı.

Gökova özelleştirmeleri Haberi

Gökova özelleştirmeleri

Akyaka Yerel Yönetim Platformu tarafından yapılan açıklamada, ÖİB tarafından yapılan uygulama imar planı değişikliğiyle alanın tapu kaydının "arsa" olarak belirtildiğine dikkat çekerek, böylece bölgenin "Zeytin Koruma Yasası" olarak bilinen ve zeytin yetiştirme alanlarının korunmasını öngören yasanın koruması dışında bırakıldığı belirtildi. 


Çevre Kanunu'nda Özel Çevre Koruma (ÖÇK) Bölgesi olarak ilan edilmiş alanlarda İmar Kanunu'ııun 9'uncu maddesi hükümlerinin geçerli olmadığını vurgulandığı açıklamada, "Hal böyleyken, plan değişikliği yapma yetkisini bu maddeden alan ÖİB, ÖÇK Bölgesi içinde yer alan Akyaka'd a plan değişikliği yapmak suretiyle yetkisini aşmıştır" denildi. 

Açıklamada Akyaka'nın Uluslararası Yavaş Kentler Birliği üyesi olduğu da belirtilerek, Akyaka'nın, doğayı ranta feda ederek büyümeyi öngören imar planları ile yönetilmek, kimliğini hızla yitiren bir belde olmak istemediği kaydedildi. 

AKYAKALI NE İSTİYOR? 

Platformun acil talepleri şöyle: • ÖİB tarafından...