27 / 04 / 2024

Özelleştirme dairesi tarafından 4 ildeki taşınmazların nihai pazarlık görüşmesi yapıldı!

Özelleştirme dairesi tarafından 4 ildeki taşınmazların nihai pazarlık görüşmesi yapıldı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından İstanbul, Erzurum, İzmir ve bunun yanı sıra, Muş'daki bazı taşınmazların özelleştirme ihalesinin nihai pazarlık görüşmeleri yapıldı.



ÖİB'den yapılan duyuruya göre, özelleştirme kapsam ve programında yer alan Maliye Hazinesi adına kayıtlı, İstanbul'un Şile ilçesine bağlı Domalı Mahallesi'ndeki 2 bin 64 metrekare yüzölçümlü taşınmazın, özelleştirme ihalesi nihai pazarlığında, en yüksek teklif 26 milyon 170 bin TL’yle Süleyman Dönmez tarafından verildi.

Erzurum'un Palandöken ilçesine bağlı Köşk Mahallesi'ndeki 6 bin 534 metrekare yüzölçümlü taşınmazın, özelleştirme ihalesi nihai pazarlığında, en yüksek teklif 72 milyon 500 bin TL’yle Asel Gayrimenkul Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketince sunuldu.

İzmir'in Bornova ilçesine bağlı Ergene Mahallesi'ndeki bin 959 metrekare yüzölçümlü taşınmazın, özelleştirme ihalesi nihai pazarlığında, en yüksek teklif 44 milyon TL’yle Artal Turizm İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketince yapıldı.

Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ adına kayıtlı, Muş'un Merkez ilçesine bağlı Alizurum (Tandoğan) köyündeki 30 bin 262 metrekare yüzölçümlü taşınmaz ve üzerindeki yapıların, özelleştirme ihalesi nihai pazarlığında, en yüksek teklif 42 milyon 655 bin TL’yle MPK Enerji İnşaat Eğitim Hizmetleri Yatırım Danışmanlık Taahhüt ve Ticaret Anonim Şirketince verildi.

 Özelleştirme dairesi tarafından 4 ildeki taşınmazların nihai pazarlık görüşmesi yapıldı!

46 ADET TAŞINMAZ, KONUT ALANINA DÖNÜŞTÜRÜLEREK ÖZELLEŞTİRİLECEK

Öte yandan, Cumhurbaşkanı kararıyla devletin elinde olan 46 adet gayrimenkulünün ticaret ve konut alanına dönüştürecek imar planları ile özelleştirilmesi resmen onaylandı. 

Her biri birbirinden değerli gayrimenkullerin de kişi ve şirketlere satışı yapılacak. 

 Özelleştirme dairesi tarafından 4 ildeki taşınmazların nihai pazarlık görüşmesi yapıldı!

İMAR PLANI DEĞİŞECEK, SATILACAK 

Sözcü Gazetesi'nden Erdoğan Süzer'in haberine göre; son satış furyası ile devletin kasasına 1 milyar 414 milyon 550 bin lira para gireceği öngörülüyor. Ayrıca, on binlerce metrekare değerli arsa ve arazi de devletin envanterinden çıkacak. Bu kapsamda, bu taşınmazlar şirketlerin tapu kayıtlarına geçmiş olacak. 

Cumhurbaşkanı kararıyla Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Bursa, Nevşehir, Çanakkale ve bununla beraber Karaman illerinin en değerli yerlerindeki 46 ayrı parseldeki Hazine, Şeker Fabrikaları, Orman Genel Müdürlüğü, Sümer Holding, ve ayrıca, Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş'ye ait gayrimenkullerin imar planlarının dönüştürülerek, bu şekilde özelleştirilmesine onay verildi.. 

Bu gayrimenkullerden bir kısmının imar planına yapılan itirazlar da reddedilerek özelleştirilmesine yönelik karar verildi. 

Malatya ve Adıyaman'daki depremlerin ardından uzmanlardan korkutan açıklama: ‘Artçılar 2-3 yıl sürecek’

Bakan Özhaseki’den o ile 40 bin konut müjdesi!

Vakıfbank’tan konut kredisi müjdesi! 3 milyon TL'nin aylık taksitleri ne kadar?


Geri Dön