02 / 05 / 2024

Gölbaşı orman yangınları

Gölbaşı orman yangınları

Gölbaşı’nda orman yangını çıktı. Yangında,17 dönümlük ormanlık alanın zarar gördüğü bildirildi.İtfaiye ekipleri ve polis, olay yerinde çok sayıda alkol şişesi ve sigara izmariti buldu.

Orman yangınları konut sigortasına olan talebi artırdı!

İklim değişikliğiyle oluşan aşırı sıcaklar, Ege ve Akdeniz başta olmak üzere birçok bölgede orman yangınlarına yol açıyor. Bu durum bölgede yaşayan halk ve yazlık sahiplerini tedirgin ederken, konut sigortasına olan talebi ise ciddi oranda artırdı.

Orman yangınları konut sigortasına talebi artırdı!

İklim değişikliğinin sebep olduğu aşırı sıcaklar, son dönemlerde Türkiye'nin Ege ve Akdeniz başta olmak üzere birçok bölgesinde orman yangınlarına neden oluyor. Bu durum bölgede yaşayan halk ve yazlık sahiplerini tedirgin ederken, konut sigortasına olan talebi de oldukça artırdı.

Geçen sene çıkan orman yangınlarından 830'unun sebebi ihmal ve kazalar! Türkiye'nin yangın bilançosu açıklandı! 

Türkiye'nin geçtiğimiz yıl yaşanan orman yangınlarına ilişkin bilançocu açıklandı. İşte ayrıntılar...

Antalya ve Muğla'daki yangınlarda zarar gören evler 2-3 ayda teslim edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Antalya ve Muğla'daki orman yangınlarında zarar gören 1350 konut için inşaat çalışmalarının başladığını söyledi.

Orman yangınları ve seller DASK kapsamına giriyor! 

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Noyan Doğan bugünkü yazısında orman yangınlarının ve sellerin DASK kapsamına girmesi için çalışmaların başlatıldığını kaleme aldı.

Orman yangınlarında konut sigortası koruması var mı?

Son zamanlarda Türkiye genelinde çok sayıda kentte çıkan orman yangınları birçok evi kullanılmaz hale getirdi. Peki orman yangınlarında konut sigortası koruma sağlar mı? DASK orman yangınları için geçerli olur mu işte detaylar...

Orman yangınlarından zarar gören evler sigorta kapsamında mı?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Noyan Doğan bugünkü yazısında orman yangınlarının sigorta kapsamında olup olmadığı sorusunun yanıtını kaleme aldı.

Orman yangınlarından etkilenen tarım arazileri iyileştirilecek!

Orman yangınlarından etkilenen tarım arazilerine ve tahrip olan alanların iyileştirilmesine yönelik çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ormanların imara açılması meclis gündeminde!

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, orman yangınlarının artışının nedenini imara açılması olarak gösterdi.

İstanbul'un kuzey ormanlarına yeni yangın gözetleme kulesi!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü, İstanbul'un kuzey ucunda orman yangınlarını gözetlemek amacıyla yeni bir kulenin inşasına başladı.

Ege ve Akdeniz'e bu yıl 8 insansız gözetleme kulesi kurulacak!

Orman yangınlarının önüne geçilmesi ve yangınlara hızlı müdahalede bulunulması amacıyla insansız yangın gözetleme kuleleri kuruluyor. Bu yıl 8 insansız gözetleme kulesinin ihalesi yapılarak Ege ve Akdeniz'deki bazı şehirlere kurulacak.

İsmail Üzmez: Turizm bölgeleri orman yangınlarından korunmalı!

Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez orman yangınlarında en iyi şekilde organize edilmesi için yangınla mücadele komisyonu kararları alındığını, turizm bölgelerinin orman yangınlarından korunması gerektiğini söyledi.

Kastamonu'da orman yangını!

Kastamonu'nun Çatalzeytin ilçesinde çıkan orman yangını, kuvvetli lodos nedeniyle güçlükle kontrol altına alındı. Kuğu köyü Çiftlik Mahallesi'nde ormanlık alanda, yüksek gerilim hattından çıkan kıvılcım yangına neden oldu.

Gölbaşı orman yangınları Haberi

Gölbaşı orman yangınları

Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde çıkan yangında, 17 dönümlük ormanlık alanın zarar gördüğü bildirildi.  


Edinilen bilgiye göre, Gölbaşı'na bağlı Karşıyaka Mahallesi Güzelyalı mevkisinde ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangına, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri müdahale etti. Orman yangını, vatandaşların da desteğiyle söndürüldü.


Soğutma çalışmaları sürerken, Gölbaşı Emniyet Müdürlüğüne bağlı olay yeri inceleme ekipleri bölgede incelemede bulundu. İtfaiye ekipleri ve polis, olay yerinde çok sayıda alkol şişesi ve sigara izmariti buldu. 


Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Gölbaşı Ekip Amiri Yusuf Kılınç ise yaptığı açıklamada, "Yangın piknikçiler tarafından ya da atılan sigara izmaritinden çıkmış olabilir. Yangın rüzgarın da etkisiyle ormana kadar sıçradı. 17-18 dönümlük arazide, yaklaşık 130 çam ağacı yandı" diye...