03 / 05 / 2024

Gölbaşı tapu sorunu

Gölbaşı tapu sorunu

Ankara Gölbaşı Emlak Müşavirleri Derneği (AGED) adına açıklama yapan Başkan Kazım Balay, Gölbaşı Tapu Müdürü’nün değişmesinde siyasi bir yön olmadığını, vatandaşın şikayetinin göz önüne alındığını belirtti.

Gölbaşı'nda tapular verildi!

Başkent Ankara Gölbaşı'nda tapular verildi. Gölbaşı'nın Karaoğlan Mahallesi"nin imar çalışmaları tamamlandı. Tamamlanan imar çalışmaları sonucunda Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay tarafından mahalle sakinlerine tapuları verildi.

Gölbaşı'nda 1943 yapıya iskan ruhsatı verildi!

Şehirleşme ve yapılaşma konusunda ciddi adımlar atan Gölbaşı Belediyesi, 2009' dan 2013 sonuna kadarki süreçte 3 bin 646 inşaat, 1943 yapıya da iskân ruhsatı verdi...

Sarıyer’deki 11 mahallenin tapu sorunu çözülüyor! Son dakika! 

İBB Meclisi, 19 Şubat Pazartesi günü Sarıyer’de tapu sorunu yaşayan 11 mahallenin sorununun çözülmesi amacıyla toplanacak. İşte ayrıntılar...

Ankara Gölbaşı’ndaki imar planı sorunu çözüldü!

Ankara Gölbaşı’ndaki  74 parselde yaşanan imar planı sorunu çözüldü. Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, yaşanılan problemin kesin olarak çözümlendiğini söyledi. Bu parselde bulunan üç okula yeni alan açıldığı belirtildi. 

Ankara Gölbaşı Boyalık Mahallesi’nde tapu sevinci!

Çalışmalarına hız kesmeden Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek imarı biten mahallelerin sakinleri ile bir araya gelen tapu dağıtımlarını gerçekleştirdi.

Antalya Kepez'de 40 yıllık tapu sorunu çözüldü!

Kepez ilçesi Gülveren Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar 40 yıldır tapu sorunu yaşıyordu. İlçe genelinde hayata geçen kentsel dönüşüm projeleriyle tapu sorunu çözüme kavuştu.

Seyhan Gölbaşı Mahallesi'nin tapu sorunu TBMM'de!

Adana'nın Seyhan ilçesinde bulunan Gölbaşı Mahallesi'nin tapu sorununa ve Adana iline yapılan yatırımlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Barut, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Sarıyer’in 40 yıllık tapu sorunu mecliste!

Sarıyer’de yaklaşık 250 bin kişiyi ilgilendiren ve 40 yıldır çözülemeyen tapu sorunu İBB Meclisi'nde görüşüldü. 10 mahalle için hazırlanan ıslah imar planları İBB'den geçemedi.

İzmir Gültepe'nin 40 yıllık tapu sorunu çözüldü!

İzmir’in kalbi Konak’ın Gültepe Semti’nde bulunan ve halk arasında ‘Çıtak Arazisi’ olarak anılan bölgenin 40 yıllık tapu sorunu çözüldü.

Esenyurt’ta yarım asrı geride bırakan tapu sorunu çözüldü!

Kara Süleyman’ın mirasçılarına güzel haber geldi. Esenyurt’ta yarım asrı geride bırakan tapu sorunu çözüldü ve 16 mahalleyi ve en az 50 bin kişiyi ilgilendiren karar Yargıtay’dan çıktı...

Kırşehir Çiçekdağı'nda 60 yıllık tapu sorunu görüşüldü!

Kırşehir Çiçekdağı Belediye Başkanı İsmail Deniz, mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Fevzi Çakmak Mahallesi Belediye İrtibat bürosunda gerçekleşen toplantıda, 60 yıllık tapu sorunu görüşüldü.

Gölbaşı'ndaki bir parktaki kanal çalışmaları TBMM'de!

Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki bir parktaki kanal çalışmalarına ve parkın kullanıma açılmaması sorunu meclis gündemine taşındı. CHP Ankara Milletvekili Levent Gök konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Ankara Gölbaşı'nda sahte tapu şebekesi yakalandı!

Gölbaşı'nda sahte belgelerle sahiplerinden habersiz arsa satışı yapan çetenin 7'si tapu memuru, 10'u emlakçı 17 üyesi yakalandı. Gölbaşı'nda tapu dolandırıcılığında 2'nci dalga operasyonu yapıldı.

Gölbaşı tapu operasyonunda 2. dalga!

Ankara'nın Gölbaşı ilçesi sınırlarındaki arazileri, sahiplerinin bilgisi dışında 3. kişilere sattıkları veya satışa aracılık ettikleri gerekçesiyle gözaltına alınanların sayısı 17'ye yükseldi. Sanıklardan 3 ’ü tutuklandı

Ankara Gölbaşı'nda sahte tapu operasyonu düzenlendi!

Ankara'nın Gölbaşı ilçesi sınırlarındaki arazileri, sahiplerinin bilgisi dışında 3. kişilere sattıkları veya satışa aracılık ettikleri tespit edilen 5'i tapu görevlisi, 9'u emlakçı olmak üzere 14 kişi gözaltına alındı.

Gölbaşı tapu sorunu Haberi

Gölbaşı tapu sorunu

Ankara Gölbaşı Emlak Müşavirleri Derneği, Gölbaşı Tapu Müdürlüğünde yaşanan sıkıntıları ve sorunları düzenlediği basın toplantısı ile açıkladı.


Kazım Balay'ın açıklaması;

“Uzun zamandır tapuda ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Bu sıkıntıları Alo 181, BİMER ve Kaymakamlık gibi yerlere defalarca ilettik. Bir sonuç da alındı. Ama görüyoruz ki bir manipüle etme çabası var. Sanki tapuda birilerinin işleri yapılmıyormuş gibi gösterilerek, tapu müdürüne onların müdahalesi olmuş gibi gösterilmekte. Biz de bunun böyle olmadığını, vatandaşın ciddi sıkıntılar ve sorunlar yaşadığını bilgi ve belgelerle açıklamak istedik. Gölbaşı tapuda sadece emlakçılar değil, vatandaş da sıkıntı yaşıyor. Bir günde bitmesi gereken işlemler bizde 55 güne uzayabiliyordu.”


Gölbaşı’nın hayrına oldu

Balay, “Tapuda yaşanan değişiklik Gölbaşı’nın hayrına olmuştur. Gölbaşı Tapu Kadastro Müdürlüğünde hizmet standartlarının uygulanmasını talep ediyoruz”...