12 / 05 / 2024

Gölbaşında kaç inşaat ruhsatı verildi

Gölbaşında kaç inşaat ruhsatı verildi

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı 5 yıllık dönemde inşaat sektöründe de büyük canlılık yaşandığını bildirdi. Başkan Odabaşı, bu dönemde 3 bin 646 inşaat ve 1943 adet iskan ruhsatı verildiğini açıkladı.

1942 yılında devlet inşaat ofisi kurulmuş!

1942 yılında inşaat malzeme bulma sıkıntısı her geçen gün artmaya devam etmiş. Bu soruna hükümet el atarak devlet inşaat ofisi kurulmasına karar verilmiş.

2024'te inşaat sektörünü zor günler bekliyor! Devlet eli şart!

2023 yılı inşaat sektörünün küçüldüğü bir yıl olarak geride kaldı. 2024 yılında ise inşaat sektörünü zor günlerin beklediği belirtildi. 

İnşaat sektörünü 2024'te zor günler bekliyor!

Özel tüketimi azaltmaya yönelik atılan adımlar ve maliyet artışları inşaat sektörünü olumsuz yönde etkiledi. 2024 yılında da inşaat sektörünü zor günlerin beklendiği belirtildi.

İngiltere'de inşaat sektörü aktivitesi Ekim ayında keskin düşüş gösterdi!

S-P Global/CIPS tarafından yapılan açıklamaya göre İngiltere'de inşaat sektörü aktivitesi Ekim ayında yüksek borçlanma maliyetleri ve yeni projelere yönelik "bekle-gör" yaklaşımına bağlı şekilde keskin düşüş gösterdi. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Demir fiyatlarında beklenmedik düşüş! 1 ton inşaat demiri ne kadar oldu? İşte 2023 güncel demir fiyatları...

Sabit fiyat bandından işlem görmeye başlayan inşaat demirleri için zam ihtimali ortadan kalktı ve inşaat demiri fiyatları düşüşe geçti. İşte güncel fiyatlar...

11 soruda TOKİ Ankara Gölbaşı 2022 sosyal konut projesi! TOKİ Ankara Gölbaşı ucuz konut projesinde kaç konut yapılacak?

TOKİ merakla beklenen 250 bin konut projeleri çerçevesinde Ankara Gölbaşı'nda da yeni konutlar inşa edecek. Peki TOKİ Ankara Gölbaşı Gerder projesinde kaç konut yapılacak, nasıl başvurulur? İşte 11 soruda TOKİ Ankara Gölbaşı 2022 ucuz konut projesi...

İnşaat malzemeleri ihracatında rekor artış: 32 milyon doları geçti!

İnşaat sektörünün gündeminden düşmeyen inşaat malzemelerinin şubat ayı ihracat rakamlarında büyük artış görüldü. Türkiye İMSAD tarafından her ay düzenli olarak açıklanan Dış Ticaret Endeksi şubat ayı sonuçları açıklandı. İşte ayrıntılar...

Ankara Gölbaşı'nda 12.3 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

Gölbaşı İcra Dairesi, Ankara Gölbaşı'nda yer alan arsayı 12 milyon 303 bin 900 TL bedelle satışa çıkardı.

TOKİ Ankara Gölbaşı'nda ek hizmet binası inşa edecek!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na Ait Ankara İli Gölbaşı İlçesi Ek Hizmet Binası İnşaatı ile Altyapı Yapım İşi ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

Ankara Gölbaşı'nda 12.8 milyon TL'ye satılık arsa!

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Ankara Gölbaşı'nda yer alan arsayı 12 milyon 785 bin TL bedelle satışa çıkardı.

Konya Mevlana Çarşısı'nda kaba inşaat çalışmaları başlıyor! 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Mevlana Çarşısı'nda kaba inşaatın Mart ayında başlayacağını dile getirdi. 

Adıyaman Gömükan Sulama inşaatı mecliste!

Adıyaman Gömükan Sulama inşaatı meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Rusya’dan götürülen inşaat malzemeleriyle Dağlık Karabağ’da 260 bina restore edildi!

Rusya’dan insani yardım olarak götürülen inşaat malzemeleriyle Dağlık Karabağ’da 260 binanın restorasyonu tamamlandı.

Gölbaşında kaç inşaat ruhsatı verildi Haberi

Gölbaşında kaç inşaat ruhsatı verildi


Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı. 5 yıllık dönemde inşaat sektöründe de büyük canlılık yaşandığını bildirdi. Başkan Odabaşı, bu dönemde 3 bin 646 inşaat ve 1943 adet iskan ruhsatı verildiğini açıkladı. 


Gölbaşı Belediyesi 2009 yılından bugüne yapılaşma alanında da büyük bir başarıya imza attı. Şehirleşme ve yapılaşma konusunda ciddi adımlar atan Gölbaşı Belediyesi, 2009'dan 2013 sonuna kadarki süreçte 3 bin 646 inşaat, 1943 yapıya da iskân ruhsatı verdi. Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, inşaat ve iskan ruhsatındaki artışın, Gölbaşı'nm kentleşme ve modernleşme hızına paralel olduğunu ifade etti. 


Gölbaşı Belediyesi Yapı ve Kontrol Müdürlüğü'nün açıkladığı istatistiklere göre; Gölbaşı'nda son beş yılda verilen inşaat ruhsatı sayısında bir önceki döneme göre yüzde 61,55, iskan ruhsatı sayısında ise yüzde 78 oranında bir artış yaşandı. 


İstatistiklerdeki artışın Gölbaşı'nm...