06 / 05 / 2024

Gölcük deprem hasarı

Gölcük deprem hasarı

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, 17 Ağustos 1999 depreminde ağır hasar görmüş ve yıkılması gereken bina olmadığını, yeni bir Gölcük'ün oluştuğundan bahsederek, "Gölcük depremle ilgili acı hatırayı unutmayacak ama bir yandan da geleceğe umutla bakmaya devam edecektir" şeklinde konuştu.

Gölcük depreminde hasar gören 6 katlı bina yıkılıyor!

Gölcük'te deprem sonrası yıkımlar devam ederken, tehlike arz eden binalarda tahliye edilerek yıkılıyor

Gölcük depreminin sembolü olan binalar yıkılıyor!

1999 yılında Gölcük'te meydana gelen deprem sonrasında basında haberlere konu olan meşhur 2 bina için yıkım kararı alındı. 

Gölcük depremzedeleri korkudan evlerine giremiyor!

1999 senesinde Gölcük'te yaşanan depreme yakalanan ve sonrasında İzmir'e yerleşen Hasan İnce ve eşi, İzmir'deki depremde evleri hasar almamasına rağmen korkudan evlerine giriş yapamıyor. 

Yıldırım Sezer: Gölcük, depremden sonra sıfırdan yapıldı!

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, 17 Ağustos 1999 depreminde ağır hasar görmüş ve yıkılması gereken bina olmadığını, yeni bir Gölcük'ün oluştuğundan bahsederek, "Gölcük depremle ilgili acı hatırayı unutmayacak ama bir yandan da geleceğe umutla bakmaya devam edecektir" şeklinde konuştu.

Necmi Kocaman: Gölcük’te dönüşüm planları için acele edilmeli!

Elazığ’daki deprem sonrasında kentsel dönüşüm konusu yeniden gündem oldu. Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı ve Gölcük Arama Kurtarma Derneği GESOTİM Başkanı Necmi Kocaman ise kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili konuştu.

İsmail Aynacı: Gölcük depreme hazır değil!

Kocaeli Gölcük İYİ Parti Gölcük İlçe Başkanı İsmail Aynacı açıklama yaptı. Açıklamada Gölcük’ün deprem bölgesi olduğunu ve olası bir depremden etkileneceğini bu sebeple Gölcük’te hızlı bir şekilde kentsel dönüşümün yapılması gerektiğini vurguladı.

Gölcük'te deprem enkaz alanında artık at yarışları yapılıyor!

Binlerce binanın yıkıldığı Marmara Depremi'nin merkez üssü olan Gölcük'te, enkazın döküldüğü alanda oluşturulan at yarışı pistiyle ata sporu binicilikle ilgili etkinliklere ev sahipliği yapıyor...

Gölcük Denizevler Projesi’nde sona gelindi!

1999 depreminde hasar gören, daha sonra yıkılarak yeni yerde yapımına başlanan Gölcük Denizevler Projesi’nde inşaat çalışmaları hızlandı. Projenin 2019 yılında tamamlanması planlanıyor.

Gölcük Denizevler bölgesindeki binalar boşaltıldı!

17 Ağustos 1999’daki büyük deprem felaketinden buyana afet bölgesi ilan edilen, Gölcük Belediyesi’nin Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında kamulaştırılan Gölcük Denizevler bölgesindeki binaların büyük bölümü sahipleri tarafından boşaltıldı.

İzmir Asarlık Gölcük Mahallesi'nde kentsel dönüşüm başlamalı!

Menemen'in Sesi Gazetesi muhtarlarla başladığı “Mahallenizin Sesi” projesi kapsamında Asarlık Gölcük Mahalle Muhtarı Yakup Görceğiz'i Menemen Medya Merkezi'nde ağırladı. Görceğiz, Asarlık Gölcük Mahallesi'nde dönüşümün başlaması gerektiğini belitti.

Gölcük Tabiat Parkı'na Europark Projesi uygulanacak!

Milli Parklar 6. Bölge Müdürü Adnan Yılmaztürk, Gölcük Tabiat Parkı'nda uygulanacak 'Europark' projesinin onay sürecinde olduğunu belirtti. Yılmaztürk, "Proje içerisinde bir Macera Parkı, bisiklet parkurları var.

Gölcük Yaylası Rekreasyon Alanı için çalışmalar başlıyor!

Ödemiş Belediyesi'nce başlatılan Gölcük Yaylası 1. Etap Rekreasyon Projesi'ne mevsimsel nedenlerle çalışmalara ara verilirken çalışmaların hava koşullarının elverişli hale gelişinin ardından hız kazanması bekleniyor.

Gölcük Mahalle Konağı'nın inşaatında sona gelindi!

Gölcük Belediyesinin önem verdiği projelerinden olan ve yapımı tamamlandığında çok amaçlı kullanılacak olan Yazlık Mahalle Konağı projesi inşaatında sona yaklaşılıyor.

Gölcük deprem hasarı Haberi

Gölcük deprem hasarı

Yüzyılın felaketi olan, tüm Türkiye'yi yasa boğan 17 Ağustos 1999 depreminin ardından 21 yıl geçti. Hürriyet'te yer alan habere göre; 17 Ağustos 03.02'de yaşanan 45 saniye devam eden 7.4 büyüklüğündeki depremin merkez üssü Gölcük, her geçen yıl yenilenerek, büyüdü. Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer geçtiğimiz 21 yıl içinde geleceğe umutla bakan bir Gölcük olduğundan bahsederek, "21 yıl içerisinde çok şey değişti. 45 saniyelik süre insan hayatında çok kısa bir zaman ama o an yaşananların bizim ve bir ilçenin hayatına çok tesiri oldu. 21 yıl içerisinde geleceğe umutla bakan yeniden kalkınmış, dinamik ve kentin çalışkan insanlarıyla modern bir donanma kenti oluşmuş diyebiliriz. Gölcük'te depremde ağır hasar görmüş ve yıkılması gereken bir bina bulunmuyor. 1 yıllık süre zarfında orta hasarlı olup onarım ve...