15 / 05 / 2024

gölcükteki binalar depreme dayanıklı mı

gölcükteki binalar depreme dayanıklı mı

Gölcük Postası'nın yazarlarından Armağan Teke bugünkü yazısında Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde gerçekleşen kentsel dönüşümü kaleme aldı. İşte o yazı..

Gölcük'te kentsel dönüşüm tam gaz: Çalışmalar hangi mahallelerde ne durumda? 

Gölcük’ün merkezinin dönüşümüne imkan sunacak olan Kentsel Dönüşüm projesinde yeni yapılacak binalar için zemin iyileştirme çalışması sürüyor. Peki Gölcük'te kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne? İşte ayrıntılar...

Marmara Depremi'nin merkez üssü Gölcük'te riskli binalar yıkılıyor! 

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde, güçlendirilmemiş olan orta hasarlı binaların yıkımı tüm hızıyla sürdürülüyor.

Gölcük depreminin sembolü olan binalar yıkılıyor!

1999 yılında Gölcük'te meydana gelen deprem sonrasında basında haberlere konu olan meşhur 2 bina için yıkım kararı alındı. 

Gölcük'teki hasarlı binalar yıkılıyor!

Çalışmalarına devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gölcük'te metruk durumdaki orta ve ağır hasarlı yapıların yıkımına başladı. 

Gölcük depremzedeleri korkudan evlerine giremiyor!

1999 senesinde Gölcük'te yaşanan depreme yakalanan ve sonrasında İzmir'e yerleşen Hasan İnce ve eşi, İzmir'deki depremde evleri hasar almamasına rağmen korkudan evlerine giriş yapamıyor. 

AFAD: Binalar depreme karşı güçlendirilmeli!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından (AFAD), 1-7 Mart "Deprem Haftası" dolayısıyla yapılan çağrıda, "Binalar depreme karşı güçlendirilmeli yahut kentsel dönüşümle yenilenmelidir" ifadeleri yer aldı...

İsmail Aynacı: Gölcük depreme hazır değil!

Kocaeli Gölcük İYİ Parti Gölcük İlçe Başkanı İsmail Aynacı açıklama yaptı. Açıklamada Gölcük’ün deprem bölgesi olduğunu ve olası bir depremden etkileneceğini bu sebeple Gölcük’te hızlı bir şekilde kentsel dönüşümün yapılması gerektiğini vurguladı.

Gölcük'teki Taraftar Evleri, renklerin kardeşliğini sergiliyor!

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde yer alan sitenin binalarının dış cephe boyası milli takım, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor ve Kocaelispor'un renkleri ile kaplı olması çevredekilerin yoğun ilgisini topluyor…

Gölcük Denizevler Dönüşüm Projesi'nde binalar yükseliyor!

Kentsel Dönüşüm Projesi konusunda en hızlı ilerlemeyi sağlayan belediyeler arasında yer alan Gölcük Belediyesi, yılların sorunu olan Denizevler kentsel dönüşüm projesini hayata geçiriyor.  

Gölcük'te yapı yasaklı bölge hala boşaltılamadı!

Gölcük’te 1999 depremi sonrasında ağır hasarlı binalar yıkılırken, yapı yasaklı alan ilan edilen Denizevler Mahallesi’ndeki binalar hala boşaltılmadı..

Gölcük Denizevler'de yıkım çalışmaları hızlandı!

Kocaeli Gölcük Belediyesi tarafından Denizevler'de hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesi kapsamında binaların kamulaştırılması tamamlandı. Kamulaştırmanın ardından yıkım çalışmaları devam ediyor.

Eski binalar depreme dayanıklı hale getiriliyor!

Avrupa’da geleneksel şekilde inşa edilmiş yapıların depreme dayanıklı olmadığı yaşanan depremlerle yeniden gündeme geldi, Uzmanlar şimdi eski binaları depreme dayanıklı hale getirmeye çalışıyor.

Gölcük'teki metruk binalar yıkılıyor!

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş'in talimatları doğrultusunda, Belediye ekipleri vatandaşlardan gelen taleplere en iyi şekilde cevap verebilmek için özverili bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.

gölcükteki binalar depreme dayanıklı mı Haberi

gölcükteki binalar depreme dayanıklı mı

Gölcük'te 17 Ağustos Depremi sonrasında hasar alan binaların yerini daha sağlıklı yapıların alması ve şehir merkezinin daha modern bir görünüme kavuşturulması adına başlatılan Kentsel Dönüşüm Projesi devam ediyor. Yapılacak olan proje kapsamında halkımızın daha güvenli binalarda hayatlarına devam edecek olmasının yanında, hasarlı binaların vatandaşlara zarar vermesinin önüne de geçilmiş olacak. 


Geçtiğimiz yıl, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş yönetiminde Belediye Başkanlık Makamı Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıda, ilçemizde kentsel dönüşüm projesinin yapılacağının açıklanması, vatandaşlar arasında da merak uyandırmıştı. Gölcüklüler kentsel dönüşümün nerede, ne şekilde yapılacağını ve hangi bölgelerde olacağını sık sık dile getiriyordu. 


İlçemize üç farklı noktada gerçekleştirilecek olan ve Denizevler, Gölcük Merkez Mahallesinin bir kısmı ve sanayi sitesini kapsayan kentsel dönüşüm, ilçemizde oldukça merak ve heyecan uyandırıyor. Vatandaşlar tarafından merak edilen konularda,...