05 / 05 / 2024

gölder

gölder

Ankara’da son dönemde etkili olan yağışların ardından Mogan Gölü'nde su seviyesi yaklaşık 50 santimetre yükseldi. Gölde balıkçılık yapan vatandaşlar, “Gelecek için umut verici” yorumunu yaptı.

Sapanca Gölü'nun korunması için GÖLDER kuruldu!

Son yılların en düşük su seviyesinin ölçüldüğü Sapanca Gölü'nun korunması amacıyla Sapanca Gölü ve Doğayı Koruma Derneği (GÖLDER) kuruldu. GÖLDER Başkanı Cemal Karaağaç duyarlılık gösteren herkesi derneğe üyeliğe davet etti.

Sapanca Gölü doldu taştı!

Su seviyesinin yükseldiği Sapanca Gölü kenarındaki sahil yolunun bir kısmı, su altında kaldı. Sapanca Gölü’nü Koruma Derneği (GÖLDER) yetkilileri su yükselişini yakından takip ettiklerini söyledi.

Sapanca Gölü'nde son 10 yılın en düşük su seviyesi ölçüldü!

Sapanca Gölü ve Doğayı Koruma Derneği (GÖLDER) Başkan Yardımcısı Alper Güven, gazetecilere yaptığı açıklamada, göldeki sorunun sadece su kaybı olmadığını belirterek, atıklar nedeniyle ortaya çıkan manzaranın üzüntü verici olduğunu söyledi...

Sapanca Gölü'ndeki çekilme, multikopterle görüntülendi!

Sapanca Gölü'ndeki çekilme, multikopterle görüntülendi. GÖLDER Başkanı Karaağaç: "Göldeki çekilme, bitkiler ve canlılar için trajik boyutlara geldi" dedi.Sapanca Gölü’ndeki çekilme, kuraklık nedeniyle bazı bölgelerde 70 metreye ulaştı.

Sapanca Gölü'nun korunması için GÖLDER kuruldu!

Son yılların en düşük su seviyesinin ölçüldüğü Sapanca Gölü'nun korunması amacıyla Sapanca Gölü ve Doğayı Koruma Derneği (GÖLDER) kuruldu. GÖLDER Başkanı Cemal Karaağaç duyarlılık gösteren herkesi derneğe üyeliğe davet etti.

Gülder Taşçıoğlu: Enerji tasarrufu için hayatımızı basitleştirmeliyiz

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen "ISTANBUL REstate" fuarında düzenlenen paralel oturumda "Akıllı geliştirme nedir?" konusu tartışıldı

Günbatımı Konutları'nda 36 aya sıfır faiz

8 tip konuttan oluşan Günbatımı Konutları'nda fiyatlar 160 bin YTL ile 540 bin YTL arasında değişiyor.

Gümüşlük Yalı Evleri'nde 100 bin Euro'ya

Gümüşlük Yalı Evleri, 120 ve 110 metrekarelik villalar, 100 bin ile 220 bin euro arasında satılıyor.

60 yıllık sanayiciyim; gıda, petrol ve demirde böyle zam görmedim

Son aylarda rekor üstüne rekor kıran demir-çelik, petrol ve gıda fiyatları, sanayicilerin tepkisini çekiyor.

TOKİ, Ankara Gölbaşı'nda 1.062 konut yaptıracak

TOKİ, Ankara-Gölbaşı Örencik'e, 1.062 konut, altyapı ve sosyal donatı inşaatı işlerinin yapımı için ihale yapacak.

Gaziantep'te inşaat faaliyetleri 15 gün durduruldu

Gaziantep Müteahhitleri Derneği'nden kentte inşaat faaliyetlerinin 15 gün boyunca durdurulduğu bildirildi.

Antalya'da spor tesisine gökdelen dikecekler

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden Yüzüncü yıl Spor Kompleksi'nin bulunduğu araziye gökdelen yapılacağına dair iddianın gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Gölbaşı, İç Anadolu Bölgesi'nin Marmaris'i oldu

Gölbaşı, Mogan ve Eymir gölleri sayesinde İç Anadolu Bölgesi'nin Marmaris'i, Bodrum'u konumuna geldi.

Ulusal Peyzaj Mimarlığı Günü kutlanıyor

TMMOB Peyzaj Mimarları Odası ''13 Mayıs Ulusal Peyzaj Mimarlığı Günü'' dolayısıyla bir bildiri yayımladı.

gölder Haberi

gölder

Kar ve yağmur yağışları ile birlikte su seviyesi yaklaşık 50 santimetre yükselen Mogan Gölü, Gölbaşı sakinlerinin yüzünü güldürdü. Gölbaşı İlçesi Koruma, Geliştirme ve Turizm Derneği (GÖLDER) Başkanı Gürsel Demirci, geçtiğimiz aylarda Mogan Gölü’nün temizlenmesi için protokol imzalandığını, çalışamalar bir an önce başlanması gerektiğini söyledi. Demirci, “GÖLDER olarak bunun takipçisi olacağız. Göldeki su normal seviyeye yükseldi. DSİ yetkilileri, Mogan’daki seviyeyi yakından takip ediyor. Taşkın riskine karşı zaman azamn Eymir Gölü’ne tahliye yapılıyor” dedi.


BALIKÇILAR UMUTLU


Göldeki balıkçılar da su seviyesinin artmasından memnun kaldıklarını, göl kıyısındaki bataklık alanların yok olduğunu beliterek, "Bu durum gelecek açısından umut verici. Sivrisinek üreten bataklıklar kendiliğinden azaldı. Göl suyunda yenilenme oluyor ve suyun berraklığını fark ediyoruz. Oksijenin çoğalınca balık da artıyor. Bu durum, göldeki durumunu iyiye gittiğini gösteriyor”...